Årets “julegaver” fra politikerne

Prisstigninger og - på sigt - en uges sommerferielukning. Det ser ud til at være årets »julegave« fra politikerne.

Da budgettet for 2009 skulle vedtages, var kommunalbestyrelsen nødt til samtidig at vedtage, at der ud over det budgetlagte skulle spares ca. 16 millioner i 2009 og yderligere 16 millioner i 2010. Det er disse penge, der nu er blevet sat detaljer på.

Foreløbig drejer det sig om et forslag, der kan laves om ved den politiske behandling i januar. Men som det ser ud lige nu, drejer det sig i SFO om:

Takststigning i SFO 2, altså Tømmerflåden, på kr. 70,- om måneden. Stigningen sker pr. 1. april 2009.

Takststigning i Caféen, fra april 2009 med kr. 110,- pr. måned. I 2010 stiger taksten yderligere kr. 110,-.

Fra 2010: Ferielukning i én uge i sommerferien, koordineret med, hvornår børnehaverne skal have lukket.

En pulje til pædagogiske udviklingstiltag i SFO’erne halveres.

Forældrerådet skal tale om denne besparelse på et møde senere i december, og skolebestyrelsen skal diskutere besparelsen både i SFO’en og for resten af skolen på et møde i starten af januar. Det ligger dog fast, at der skal spares, derfor er der fra politikernes side lagt op til, at vi kun kan komme med alternative forslag til, hvor besparelserne skal ramme.




Tidlig indskrivning af nye børn i skolen

Politikerne har vedtaget, at børn, der skal starte i skole til sommer, skal starte i SFO allerede den 1. eller 15. maj. Det er sket dels for at skaffe flere pladser i børnehaverne, dels fordi politikerne forventer, at det kan give en mere rolig skolestart.

Detaljer om, hvordan vi vil gå til den nye opgave, er endnu ikke på plads. Der er dog allerede nu nogle forudsætninger, vi har sat for det videre arbejde:

Vi ønsker, at det er det personale, der skal følges med børnene ind i børnehaveklassen, der er sammen med børnene om formiddagen.

Vi ønsker, at børnene skal starte i SFO i den samme bygning, de skal være i, når de starter i børnehaveklassen.

Vi ønsker, at halvdelen af de nye børn starter den 1. maj, den anden halvdel den 15. maj, for at få tid til at tage ordentligt imod de nye børn. Vi vil forsøge, at alle børn fra en børnehave starter i SFO samtidig, så ingen lades alene tilbage.

Vi ønsker at tage godt imod de nye børn, og give dem en positiv start på Tinderhøj.

Ændringen må ikke få indflydelse på personaledækningen i de nuværende klasser, eller i SFO om eftermiddagen.

Umiddelbart har vi fået nogle udfordringer, som kan være svære at løse – men som altid er personalegruppen gået i gang med krum hals for at planlægge, så alle ønsker kan opfyldes. Heldigvis har vi nogle måneder til at tænke og planlægge i.


God jul og godt nytår

til alle: Personale, børn og familie.

Flemming Brandt

[Forside] [Leder] [Skattekisten] [Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]