Pant

Sidste år indførte brugerrådet pant på mange af de ting, der er i Caféen - det være sig bolde, karaoke, bat, playstations, spil etc…

I år har Brugerrådet besluttet at afskaffe panten. Vi voksne er rigtig glade for den beslutning, da det betyder at alting bliver meget mere tilgængeligt og det kan vi allerede se og fordi vi ikke længere skal gå rundt som eneherskere i et terrorregime og låse op og i for hver gang nogen vil ud og spille fodbold.

Hovedformålet med at indføre pant var at alt for meget forsvandt eller blev ødelagt. For stadig at motivere til at passe på tingene og Caféen har vi derfor i stedet lavet et pengebarometer.

Vi har sat 2500,- kr på højkant. For hver gang noget bliver ødelagt eller forsvinder mindskes beløbet. Når vi frem til vinterferien med penge i behold, bruger vi resten til noget sjovt for hele Caféen.

Foreløbig går det rigtig godt, alle pengene er i god behold og vores oplevelse er at medlemmerne passer rigtig godt på deres Café.


Hobbykort

I Caféen har det altid været sådan, at selvom der ikke er penge på hobbykortet er det alligevel muligt at lave ting i hobbyhjørnet. Det har flere gange været diskuteret - er det nu også helt i orden? Og har der ikke til tider været lidt for store skyldsposter på hobbykortene?

Derfor har vi nu besluttet at det ikke længere er muligt at lave noget i hobby uden at kunne betale med det samme. Det er ikke alle der har penge på hobbykortet og det kunne måske være en god ide at snakke hjemme om behovet for at have penge stående.

Julegavetiden er ikke rigtig gået i gang i Caféen endnu, men måske gør den, og så kunne det måske være kedeligt ikke at kunne hoppe på :)Computere

I Caféen har vi en computerliste. Meningen ar at man selv skriver sig på og herefter spiller sin tur. Er der tomme ture, kan man så benytte dem, under hensyn til at de, der ikke har spillet, kan skrive sig på listen og overtage computeren.

Desværre virker det ikke særlig godt. Computerspil og lister er en af de ting der virkelig får tingene i kog og gemytterne oprørt.

I et forsøg på at rette op besluttede vi på et fælles møde at man kun kan spille, når man har skrevet sig på listen. Vælger man at spille uden at have skrevet sig på (også selvom det bare er fem minutter på en andens tur) har man afskrevet sig retten til en tur!

De overskydende ture kan stadig fordeles mellem dem, der måtte være i Caféen.

Om det virker - ved jeg ikke rigtigt. Det betyder mindre vrøvl i forhold til om nogen har spillet eller ikke. Det næste er så at lære ungerne at tale pænt til hinanden i overdragelsesituationer og lære at håndtere de tomme ture.

- Det virker ikke særlig godt når en siger til en anden:

“Hey du har spillet hele dagen - skrid det er min tur nu!”Hyttetur

Caféen drog på hyttetur den første weekend i oktober.For første gang nogensinde med et uhørt lavt antal deltagende - 14 børn (heraf en af vores egne) og to voksne. Derfor valgte vi også at tage med de offentlige transportmidler i stedet for en dyr bus.

Begge rejser, både frem og tilbage, var en fornøjelse. Selvom vi tog af sted midt i myldretiden og derfor ikke kunne få pladser ved siden af hinanden, opførte alle sig eksemplarisk og alle havde helt styr på hvornår vi skulle af og hvor vi skulle hen med næste led i rejsen.helt fantastisk at opleve.

Fremme ved hytten blev værelserne fordelt, Risk blev fundet frem og der blev hygget, både på værelser, udenfor og på fællesarealerne.

Lørdag gik vi de 4½ km ind til nærmeste by og en Brugs der bugnede af gode tilbud og fristelser. Selvom vi havde guf og sodavand til hygge lørdag aften, blev der alligevel købt stort ind J

Haven på stedet bød på gode muligheder for leg og lørdag aften udviklede en lygteleg sig til “find Allan”. Det gik ikke stille for sig. Det er også helt utroligt hvad Allan kan - på et tidspunkt stod alle drengene ved bagdøren, for Allan sad oppe i et træ og sagde som en ugle. Hvis de gik ud, ville han helt sikkert kaste sig over dem alle… På samme tidspunkt mødte jeg Allan i modsatte ende af hytten, hvor han stille og roligt kom gående og ledte efter børn at forskrække. Da jeg dagen efter kiggede på pågældende træ, viste det sig at bestå af meget tynde grene - hvordan han nogensinde skulle være kommet derop, er mig en gåde. Men drengene morede sig :)

Turen hjem blev lidt længere end beregnet, da den kvikke pædagog ikke lige havde regnet ud at selvom man tager én vej ud, er det ikke sikkert man skal samme vej hjem.En flok våde, men glade børn vendte tilbage til skolen søndag eftermiddag!


ForældreCafé

Årets første ForældreCafe blev afholdt sidst i oktober. Fire forældre og tre søskende kom og spiste lammekølle og æblekage, snakkede og hyggede mens Cafémedlemmerne fortrak til den anden ende af Caféen.

Vi glæder os allerede til næste ForældreCafe, der først er programlagt til engang hen på foråret - det er der jo længe til. Så når forældre kommer med forslag til hvornår det kunne være muligt at ses igen, før den tid, griber vi straks ideen og inviterer til Julegaveaften…


Forældre og julegaver

Som foreslået af en forælder til ForældreCaféen inviterer vi til hygge og julegavefremstilling i hobbyhjørnet tirsdag d. 25. november.

Vi har som altid åbent fra klokken 12.30 til 20.30 og I er alle velkomne hele dagen.

Af hensyn til spisende medlemmer, har vi en ide om at lave sandwich på forhånd, som kan købes efterhånden som sulten melder sig. Det vil også være muligt at købe en øl eller sodavand.Vi har ikke planer om at diske op med det store. Men da vi nærmer os julen, kunne det da godt tænkes at en grydefuld gløg og en skålfuld pebernødder kunne finde vej til stedet :)

Det betyder at den almindelige tirsdagsspisning sammen omkring et bord, denne dag er sløjfet til fordel for hobbyhjørnet, hygge og hvad der ellers måtte ske.

Vi håber at se en masse forældre, der har lyst til at bruge ungernes hobbykort og lave alle de julegaver samme unger måske ikke får lavet :)RFC

Sidste fredag løb årets anden RFC-fest af stablen.

Aldrig - og vi gentager - Aldrig har vi oplevet en fest, med så stor tilslutning.Det var lækkert at så mange mødte op og havde en dejlig aften.

Der var varmt i RFC’s lokaler, men ikke meget brok, selvom dørene blev lukkede og de sidste festdeltagere måtte vente med at komme ind, til nogen valgte at tage hjem.

Vi glæder os til næste fest hvor vi er nødt til at tage nogle forholdsregler og simpelthen lukke for indgangen, når vi når et vist antal deltagere.

Derfor: Vil du med til næste fest, så husk at komme i god tid :)Drengefilmaften

Torsdag d. 27. november holder vi filmaften kun for drenge.Vi laver noget mad, ser film (hvilken ved vi ikke, det må være op til de deltagende drenge), før turen inden alt for sent går hjemad mod dyner og søvn inden skolegang fredag morgen :)


Tøseovernatning

Torsdag d. 4. december holder vi tøseovernatning kun for piger.

Forsøget startede sidste år, hvor vi mødtes spiste sammen, før alle trak i nattøjet og der blev linet op til en aften som var enhver amerikansk pyjamasparty værdig. Vi lagde ansigtsmasker, voksede ben, drak superlækkre smoothies og endte aftenen med en rigtig tøsefilm, før alle faldt i søvn og blev vækket tidligt fredag morgen til friskbagt brød og skolegang.

Vi satser på samme koncept i år, ligesom jeg bestemt regner med at Lotte deltager, da Allan sikkert ikke har den store lyst til voks af ben og plukning af bryn :)


Caféens fremtid

Rødovre Kommune har gennem de sidste år arbejdet på en ny ungdomsklubstruktur. I første omgang endte det arbejde op med et forslag om at oprette to store centrale ungdomskulturhuse – et i hver ende af kommunen. Disse skulle rumme elever fra 7. klasse til unge på 25 år. For at kunne finansiere dette forslag skal kommunens tre ungdomsklubber og tre caféer lukkes. Samtidig skal der sikres pladser til alle elever i 6. klasse, det gøres ved at lade 6. klasse blive i klubberne. Derudover er der i forslaget indarbejdet en bus/skole for elever der dropper ud af skolen og kan være svære at komme i nærheden af i det almindelige skolesystem.

Der har været arbejdet, forslaget er blevet omskrevet og revideret. Skolebestyrelser, BUPL, forældre og ansatte har været på barrikaderne. Der har været høringer både for den ene og den gruppe – sidst eleverne. Endelig skulle forslaget op til beslutning i kommunalbestyrelsen engang i sidste måned.

Den foreløbige ende er, at kommunalbestyrelsen har aftalt mere tid til debat på et seminar til januar. Samtidig er det samlede projekt nu delt i tre dele; Caféernes fremtid, Specialskole til skoleløse unge og eventuel oprettelse af ungdomscentre.

Uanset hvad enden bliver, og vi ved ingenting endnu, sker der ikke noget med den nuværende Café før i forbindelse med sommerferien.


[Forside] [Leder] [Skattekisten] [Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]