Pool-turnering

I starten af januar 2009, gik Cafeen’s årlige pool-turnering i gang. Der var to puljer hvor de to bedste gik videre og det gik også rigtig godt for den ene pulje med at blive hurtigt færdige.

Det gjorde det ikke for den anden pulje. Enden på det hele blev at der var fire drenge der gik videre til en semifinale, Anders, Sigurd Alexander og Leo-nard.

Sigurd tabte til Leonard og Anders tabte til Alexander. Og efter de to semifinaler var overstået stod Leonard over for at skulle spille mod Alexander. Det viste sig at Alexander stod over for en sand mester.

Der blev spillet bedst af tre spil. Alexander blev slået 2-0 i spil.

Computerregler

Hvis der er noget der kan bringe sindende i kog i Cafeen er det hvem der har ret til at skrive sig på sedlen med computertider. Og det resulterede i at Pernille tog en rask beslutning og sammenkaldte til et lynbrugerrådsmøde og det blev bestemt følgende tre regler:

Du må skrive dig på en ny tid, når den tid du har spillet er helt slut!
Du må ikke strege andre ud!

Du må ikke give din tid væk!

Nu håber vi at disse meget enkle regler kan sørge for at der ikke sker så meget fnidder om hvem der skal spille hvor og hvornår. Indtil videre virker de ganske glimrende.




Netcafe

Vores pengebarometer vakte stor undren hos vores medlemmer og også hos de forældre der af og til kommer forbi. Efter en forklaring virker det som en god ide.

Barometeret blev sat op lige før efterårsferien sidste år. Meningen med barometeret er at indholdet af majs repræsenterer en vis mængde penge som vores medlemmer kan råde over når den periode de dækker er overstået.

I dette tilfælde gjaldt det mellem efterårsferie og vinterferie. Da vinterferie nærmede sig blev det på et brugerrådsmøde besluttet at den mængde penge der var i barometeret skulle bruges på en tur på en netcafe.

Den tur fandt sted den 20. Marts 2009. Vi mødtes med de unge som havde meldt sig til en omgang lagsagne i Cafeen kl 20. Vi var 12 personer i alt der skulle sidde en hel nat og bare spille og hygge os.

Vi sad i Dr. Netcafe fra kl 22 til kl 06. For mit vedkomne er det altid en speciel oplevelse, fordi det er sjovt at høre den måde de unge taler til hinanden på når de spiller og så at der er fantastisk at kunne holde sig vågen i 8 timer.

Det ville for mig ikke kunne lade sig gøre hvis jeg sad hjemme og skulle gøre det samme uden selskab. Og det er det der sker de holder hinanden vågne ved at spille og have det sjovt. Det var en god nat og sjovt at være med til. Jeg glæder mig til næste gang. Det kunne dog være lidt mere sjovt hvis vi kunne have lidt flere med og også et par piger måske.

Warhammer
Et af vores medlemmer fandt på at det kunne være sjovt hvis de unge kunne tage deres Warhammerfigurer med og få malet på dem i Cafeen.

Grunden til denne interesse kunne skyldes at Pernille også maler disse figurer og er sindssygt god til det.

Når der males opstår der en meget særlig stemning omkring bordet, man kan næsten høre hvor meget der bliver koncentreret sig i at male figurerne så flot som muligt. Dette værksted er åbent hver onsdag.




Forældre-Cafe
Den 17. Marts havde vi den sidste af dette skoleårs forældreCaféer. Vi var temmelig mange til spisning den dag, de fleste var dog medlemmer.

Vi var så heldige at være værter for to fædre og det var ganske hyggeligt. Aftenens menu bestod af en Orientalsk skaldyrsret med karrysovs og en appelsinkage til kaffen/theen.

Det er selvfølgelig en ting der vender tilbage efter sommerferien og der håber vi på at se lidt flere forældre til disse hyggelige arrangementer.

Fastelavnshygge
Tirsdag den 3. April holdt vi den traditionelle fastelavnshygge for Cafeen’s medlemmer. Der var ikke noget krav om at medlemmerne skulle være klædt ud og det var der da heller ikke.

Det afholdt dog ikke Cafeen’s personale i at gøre det. Pernille var klædt ud som ydmyg bondepige fra middelalderen og Allan var klædt ud som pedel, nærmere betegnet Jan og ikke Bruno som flere troede.

Ved desserten blev det afgjort hvem der havde vundet udklædningskonkurrencen og det blev ganske overraskende Allan.

Hvor er det nogle søde unge mennesker der er i Cafeen.

Som traditionen byder blev der også slået katten af tønden. Tønden nåede at få tre slag så røg bunden.

Selvom flere af de unge mennesker syntes det var lidt snyd at de voksne også deltog i nedslagningen af tønden, deltog vi alligevel og da det blev Allan’s tur hang der to brædder tilbage. Og som den flinke pædagog han er, lod han en lille stump sidde til den næste i rækken. Som uden de store anstrengelser kunne slå det sidste af tønden ned og dermed kunne kaldes for kattekonge.

Det blev Anna som fik konge-kronen på og Leonard blev kattedronning for at have slået bunden af. Alt i alt var det en hyggelig aften. Tak for det kære unger.




[Forside] [Leder] [Skattekisten] [Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]