Hyttetur

27 børn og 3 voksne tog afsted på årets hyttetur.

Turen gik til Avnstrup udenfor Hvalsø. Vi tog afsted med offentlige transportmidler - tre skift og en 2 kilometer tur ad en lille vej, der startede astfalteret og endte som et hjulspor, senere var vi fremme ved hytten.

En fantastisk tur, der både rummede glæde og sorg. Tre unger måtte bukke under og hentes hjem med influenzaligende symptomer.

Resten var både i byen, spiste pizza hos den lokale udbyder og festede til den store guldmadalje lørdag aften, hvor de voksne gav denn som tjenende ånder, men nok skulle have øvet os lidt.

Vi havde styr på hvilken side, der serveres fra, men knap så meget styr på at holde og hælde af to store uhåndterlige falsker på en gang, eller kødsovs, der gerne skulle blive på fadet, men i stedet endte ned ad ryggen på den flotteste kjole.

Heller ikke i hvilken rækkefølge eller hvorfra vi hver især startede, havde vi givet de store tanker, og løb i stedet mere i vejen for hinanden, end godt var.

Heldigvis blev ungerne siddende og nød at blive betjent.

Sjove opgaver var fundet frem og alle skulle rejse sig eller sige sjove ting som aftenen skred frem.

Nogle prøvede andre opgav fra start og i virkeligheden var det sjoveste nok, da opgaverne blev lavet gemt i et hjørne i køkkenet af to af de store, mens pigerne havde travlt med glattejern og makeup.

Aftenen endte i buskadset udenfor, hvor Allan lovede at gemme sig, med mørket lå som en dyne ingen - heller ikke lygter - kunne se igennem.

Sjovt havde de det, og sjovt havde vi andre det i køkkenet med beskidte tallerkener, da også køleskab og fryser blev endevendt i jagten på den forsvundne pædagog.

Der måtte hjælp til, og til tonerne af Allans glade mobilmelodier, blev han endlig fundet.

Nu skulle pigerne gemmes og siden drengene.Først felere timer senere var alle inde igen og kunne berette historier om gemmesteder lige ved siden af dem der ledte.

Historier blev fortalt, om hvordan man i mørket kan ligge gemt i træerne lige over andres hoveder og sige sjove lyde, eller stå lige ved siden af og fnise og alligevel ikke blive fundet.

For engangs skyld havde vi god tid inden turen gik hjem. Busserne kørte ikke så tit, så derr blev både tid til rundbold og kortspil.

Tak for turen unger - Det var det hele værd :)

Oplæg til debat

Er det okey at låne?

I Caféen har vi stort set hver dag en mulighed for at købe lidt at spise i baren.

Mange har grovbollekort, hvorfra de kan købe uden nødvendigvis at have penge på sig.

Regelen er, at der kan ikke skyldes på mad i baren og ofte står der nogen uden penge.

Medlemmernes egen løsning er at låne af hinanden. Som udgangspunkt ser vi det ikke som et problem, de fleste låner på kryds og tværs og er glade for det.

Det er sjældent vi oplever nogen, der gerne vil have pengene igen, og generelt ser medlemmerne ud til at have det fint med både at låne og lade andre låne.

Ind imellem oplever vi medlemmer, der siger til os, at de ikke vil låne penge ud, og har brug for hjælp til det. Nogen synes det er svært at sige nej, hvorfor vi nogengange laver et notat på grovbollekortet om ikke at måtte låne ud. Her hjælper vi med at huske at udlån ikke er muligt.

Jeg spurgte et tilfældigt udvalg af medlemmerne om hvordan de havde det med at låne ud og hvor tit de pengene tilbage.

Til det var svaret at ofte kom pengene ikke tilbage, men det var underordnet, for det at låne ud regnes i høj grad for at give - og blev sammenlignet med at give en kop kaffe eller en øl blandt voksne.

Alligevel synes vi det kunne være en god ide hjemme at have en diskussion om det at låne ud - hvad er i orden og hvad er ikke?
[Forside] [Leder] [Fælles indlæg] [Skattekisten]

[Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]