Visioner og ønskedrømme

Så blev vi klar!

Efter nogle måneders arbejde tørrer personalet sveden af panderne, efter hvad der kan kaldes endnu en runde: SFO’ens pædagogiske vision er færdig i en meget redigeret, ny udgave. For tre år siden var vi gennem en lang proces, hvor vi diskuterede os frem til hvad for nogle værdier, vi ville forfølge i vores arbejde med kolleger, børn og forældre.

Efter tre år mente vi, det var på tide at støve visionen af og se, om vi stadig havde de samme ønsker for vores arbejde, eller om nye tanker var kommet til. Dermed startede en større revision. Basis i visionen er uforandret, men mange ord havde i løbet af blot tre år mistet deres betydning, sproget virkede klodset, eller nogle elementer var blevet uvedkommende. Derfor er vores fælles ønsker for SFO’en nu gennemskrevet igen.

I forældrerådet diskuterede vi på sidste møde pædagogernes oplæg. Der blev stillet mange, gode spørgsmål til vores tanker - og ikke mindst til, hvordan vi holder fokus på de ting, vi synes er vigtige. På forældrerådsmødet var det dejligt at høre en forælder sige, at hun i dagligdagen så, hvad vi havde beskrevet i vores vision. Det kunne jo få os til at hvile lidt på laurbærrene.

Ikke desto mindre er personalet i afdelingerne allerede nu i gang med endnu en runde: Ud fra vores fælles vision skal det beskrives, hvilke skridt, der skal være de næste, i retning af den i vores øjne perfekte SFO - med skyldig hensyntagen til vores resurser.

Visionen ligger nu på skolens hjemmeside - se under menupunktet SFO / Dokumenter.

Flemming Brandt

[Forside] [Leder] [Fælles indlæg] [Skattekisten]

[Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]