Uddrag fra logbogen
for september måned


Forældremøde

Forældremødet onsdag d. 2. september startede vi over i salen, hvor Flemming havde ordet.

Derefter gik vi ud i de forskellige afdelinger. Vi vil kort fortælle om nogle af de ting vi snakkede om.

Vi havde i piratskibet en rigtig god diskussion, omkring børns grimme sprog og hvordan vi i piratskibet tackler det.

Når vi hører et barn snakke grimt til et andet barn, tager vi selvfølgelig fat i problemet med det samme. Vi forklarer barnet hvilke konsekvenser, det kan give det andet barn, når det bliver kaldt for grimme ting.

Vi er opmærksomme på at der forgår “kammeratsprog” børnene imellem i krogene, hvilket betyder at det også er her der til tider bliver brugt et grimt sprog. Det er desværre ikke altid vi fanger det, men når vi gør, tager vi fat i problemet.

I disse influenza tider oplyste vi forældrene om vigtigheden i at børnene får vasket deres hænder hyppigere i SFOén. I denne forbindelse har vi købt sæbeflasker som er sat ud på wc’erne og alle børn skal vaske hænder inden de kan få frugt.

Så blev der snakket om nintendo DS.

Der var nogen forældre der tog op, om vi ikke kunne have spillefrie dage i SFO’en. Til det svarede vi, at da det er børnenes fritid, skal de have lov til selv at råde over den. Udover det mente vi også at det pædagogiske argument, er at børnene indbyrdes skaber nogle sociale relationer, når de spiller, sidder sammen og snakker sammen. Hvis man som forældre ikke vil have barnet spiller, må man lade DS’en blive hjemme. Selvfølgelig vil vi opfordre børnene, til at deltage i nogle af de andre aktiviteter vi har i SFOèn.

Personalet i piratskibet fortalte, at vi stille og roligt starter aktiviteter op. Vi har blandt andet fået salen hver tirsdag, så der vil vi gå over med alle de børn der har lyst, de dage det kan lade sig gøre. Udover det vil vi bruge efteråret på at pynte fællesarealet op og gøre det mere hyggeligt, derefter starter vi langsomt op med julegaverne.

Der blev sidst på mødet snakket om den høstfest, som vi afholder fredag d. 11. september 2009. Vi takkede forældrene, for de mange tilmeldte til festen og til hjælp af borddækning og boder.






Fødselsdage

Et stort forsinket tillykke til alle augustbørnene

3.
13.
18.
20.
23.
Frederik
Freja
Martin
Kubra
Laura
7 år
7 år
7 år
7 år
8 år


Tillykke til alle de børn, der har fødselsdag i september

15.
17.
28.
Cilja
Lasse
Sebastian
7 år
8 år
9 år


[Forside] [Leder] [Fælles indlæg] [Skattekisten]

[Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]