The news


En lille historie om vores billard og bordtennis turneringer,
og rummet i al almindelighed.


For 3-4 år siden var dette rum sådan et rum, hvor børnene kunne være lidt i fred for de voksne. Selvfølgelig var vi nede og spille med ungerne ind i mellem, men oftest var det dem selv der spillede mod hinanden og hyggede sig dernede. Det var ligesom om, at der i perioder var mange børn der benyttede rummet, og andre gange kunne der være perioder, hvor det ikke blev brugt så meget.

Vi talte om, hvordan det kunne være at det var sådan. Steffen havde en ide om, at de mindre børn måske blev “trynet” af de større børn, hvorfor rummet så efterhånden blev udvandet. Uanset om det var rigtigt, eller det var andre omstændigheder, der gjorde dette, syntes vi, at det var synd rummet ikke blev benyttet langt mere. Specielt fordi det kan give nogle gode relationer på tværs af klasse-trinene, udover at det generelt virker som om, at børnene synes det er sjovt at spille bordtennis og billard, og rigtig gerne vil lære det.





Steffen tog initiativ til at der oftest, i hvert fald de timer der er flest børn, er en voksen til stede i rummet, og han ville gerne være den primære voksne. Dette betød bl.a., at vi kunne have bat, bolde, og billardkug-ler i rummet hele tiden, i stedet for at børnene skulle op i baren, og lægge pant for at låne det.

Det har vist sig, at være en rigtig god ide Steffen fik. For i timerne lige efter skoletid er der virkelig mange børn der spiller billard og bordtennis. Det er rigtig dejligt, for der er netop som nævnt før rigtig mange der spiller mod hinanden på tværs af klasserne, og jeg oplever, at det godt kan være starten på nogle gode relationer børnene i mellem, selv om de ikke kender hinanden så godt.

Der er ingen tvivl om, at det også har smitte af på vores turneringer i billard og bordtennis. Aldrig har der været så mange meldt til som i år. Og her ser vi dem rigtig meget spille mod hinanden på tværs, da vi jo trækker lod om puljerne.





Udover disse gode relationer, er der masser af andre gode ting ved at spille disse turneringer. Der er f. eks. Flere børn der ikke er helt så gode tabere. Nogle reagerer ved at blive gale eller sure, andre bliver rigtig kede af det, og det giver jo os voksne en kærkommen mulighed for, at snakke med børnene om, at det er ok man gerne vil vinde, og selvfølgelig også skal spille for det. Man må også gerne have temperament eller blive ked af det, men det er rigtig godt at lære at styre det lidt når man taber.

Det giver nogen gode snakke med børnene, og vi oplever at de fleste i løbet af de år de går her, bliver langt bedre til det at tabe, eller i hvert fald styre det lidt. Mange udvikler sig rigtig meget og på en eller anden måde betyder det rigtig meget for de fleste børn, når de selv oplever at blive så meget bedre til at spille.

I mine øjne, er det jo ikke det at man er god til noget, der bør være årsagen til vores selvværd, men fint nok hvis det kan give børnene noget der peger i den retning og være med til at fremme deres selvværd. Og det er det jeg oplever det gør.





I løbet af turneringerne er der også gode muligheder for, at give noget ansvar til børnene. Der er dommer på til alle kampene, og vores udgangspunkt er, at det er os voksne der dømmer, men hen ad vejen bøjer vi lidt af, og lader de børn der har lyst til det lov til at dømme. Der er nogen der vokser med opgaven, og går rigtig meget op i det når de får den tillid, hvilket er fedt at opleve.

Udover disse ting, er det fedt bare at få en snak over en billard kamp, eller når vi sidder og kigger på. Det er rigtig hyggeligt og rart, og giver os nogle gode relationer til børnene.

Nu er det jo også pænt spændende hvem der vinder turneringerne. Vi er desværre kun nået til kvart og semifinalerne, så I må vente spændt på at få det at vide i næste nummer af Flaskeposten, så har vi forhåbentlig færdigspillet begge turneringer.

Henrik





Tirsdagsmad

9/2

Familiecafé

Italiensk farsbrød m. kartofler/rodfrugter & tomatsauce

Børn 30 kr. / voksne 40 kr.

(Anja)

16/2

Madpandekager 20 kr.

(Berit)

2/3

Pizza 20 kr.

(anja)

9/3

Forældrecafé

Koteletter i fad m. ris

Børn 30 kr. / voksne 40 kr.

(Berit & Anja)

HUSK TILMELDING I BAREN SENEST DAGEN FØR





[Forside] [Leder] [Fælles indlæg] [Skattekisten]

[Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]