Ændringer i Flaskeposten

Hvor er listen med fødselsdage? Hvorfor står der ikke noget fra Piratskibet i denne måned?

For et par måneder siden ændrede vi indholdet i den gode, gamle Flaskeposten. Bladet - eller det elektroniske nyhedsbrev – var blevet lidt for meget rutine, og vores fornemmelse var, at det blevet en smule uinteressant læsning. Derfor besluttede personalet at prøve noget nyt:

Vores målgruppe for bladet var lidt uklar: Skrev vi til børn eller forældre? Det er der ikke tvivl om længere: Bladet er skrevet af voksne – til voksne. Informationer til børnene vil normalt komme på anden vis, eller vil være markeret tydeligt i bladet.

Vi har skrevet en del på rutinen. Nu skriver vi det, vi har på hjerte, og som optager os. Forskellige medarbejdere vil fortælle om overvejelser eller oplevelser. Derfor har artiklerne i bladet skiftet karakter. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i flere år har beskæftiget os med det svære begreb “anerkendende relationer”. Derfor har I allerede kunnet læse artikler om det emne. I har kunnet læse en frontberetning om arbejdet i Caféen – eller Henriks overvejelser om det at være afdelingsleder.

Et andet tema, der optager os for tiden, er “overgange”. Overgangen fra børnehave til SFO og skole – og overgangen fra Skattekisten/Piratskibet til Tømmerflåden. Derfor kunne man i sidste nummer læse om de overvejelser der er omkring at tage imod de nye børn, der starter i Skattekisten og Piratskibet maj. Og lur mig, om der ikke senere dukker en artikel op om overgangen fra Piratskibet / Skattekisten til Tømmerflåden.

I vil således finde masser af artikler med – for os – væsentligt indhold. Til gengæld har vi droppet “pligt-skriverierne”. Hvorfor spilde tid på noget, kun få synes er interessant. Samlet set skulle resultatet gerne være et mere levende og interessant lille blad – Flaskeposten – Den levende avis.

Flemming Brandt




[Forside] [Leder] [Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]