The news
Mad over bål
Det var en mild januar aften en lille smule vind, termometret viste ca. 3°C og en anelse fugt var der også i luften. 10 børn og 4 voksne samledes om bålet for at hygge og lave mad over bål.

Forud for denne scene var gået et par hektiske timer med forberedelse. Bålet blev tændt af den erfarne bål-mester og hendes to flittige hjælpere, i køkkenet blev der lavet snobrødsdej, pandekagedej og snittet diverse grøntsager til aftenens lækre menu.

Tilbage ved bålet var der fuld aktivitet. Vi skulle lige finde os til rette på de våde og kolde træstammer som vi heldigvis havde polstret med plastposer og tæpper, det gav da lidt komfort.
Anja læste gåder højt for os alle. Hen over bålet hang en gryde med dagens ret og børnene sad med hver deres snobrødspind og bagte de lækreste snobrød.

Her kunne man godt indskyde en lille bemærkning om at man får det lækreste snobrød hvis man har en god portion tålmodighed og hele tiden holder øje med sit brød så det ikke bliver sort.

Der begyndte at brede sig en liflig duft af gryderet og bagt brød blandet med duften af røg og god stemning. Vi var efterhånden også blevet godt sulten og mon ikke der også var et par stykker der småfrøs lidt.

Maden blev indtaget i skæret fra bålet og med en appetit sjælden set mage. Det gav varmen og
var det ikke nok kunne man godt lige rykke lidt tættere på bålet.

Mere brænde på bålet og det var blevet tid til at bage amerikanske pandekager på den store bålpande. (læs 1m i dia). Ummmmmm de var gode og lå bare godt i maven.

Klokken nærmede sig 20 og vi begyndte at pakke alle vores ting sammen, fik slukket bålet som jo, som ofte før var blevet helt perfekt med gløder så det var nu man burde bage sit snobrød.

Det var en rigtig hyggelig aften og vi er ikke i tvivl om at alle hyggede sig. Det er ikke sidste gang vi laver mad over bål men vi har besluttet at vente til det er blevet lidt lunere i vejret.

Anja, Berit, Lotte og Louise
Fifa-turnering
Warhammer
Der blev spillet
I januar har vi haft 4 aften arrangementer, hvor drengene har konkurreret i fodbold på storskærm.

Det er pænt meget sjovere, end den lille fjernsynsskærm og drengene gik vildt op i det.

Indledende puljer, så alle fik en del kampe, hvorefter det var knald eller fald kampe, helt Champions-league agtigt.

Vi fandt selvfølgelig en vinder efter hver aften, men lavede også et pointsystem så vi fik en samlet vinder.

Mange gode kampe og 3 forskellige vindere viste, at der var kamp om pladserne, men Christian viste sig i sidste ende som Champions-league mester med flest point skrabet sammen over 4 runder. Han vandt også 2 gange, hvor Nicholas og Tue vandt en gang hver.

Steffen og Henrik

Syv børn, tre voksne, to dage, en og samme tur.

Figurer i microstørrelse, bittesmå pensler, drengedrømme og drabelige spil.

Vi tog på tur til Games Workshop, malede uder kyndig vejledning og spillede uder lige så kyndig vejledning.

De tre drenge jeg havde med, hoppede næsten hele vejen hjem, af spændning og iver og glæde over en tur, der sluttede alt for hurtigt og gav mere end ekstra næring til drømme om gnomer, goblinge og rotter i store hære.

Der er ingen tvivl om at det er en tur, der skal gentages når der igen er plads i kalenderen.

For dem der ikke kan vente så længe er der åbent for alle nysgerrige til vejledning og prøvespil hver lørdag i butikken på Frederiksborggade.

Pernille
[ Forside ] [ Leder ] [ Skattekisten ] [ Piratskibet ] [ Tømmerflåden ] [ Caféen ]