Nå, sådan ser her ud!
Hold da op, hvor her syder af liv!

Alle vegne er der gang i aktiviteter – nogle aktiviteter hjælper de voksne med, andre styrer børnene selv. Ude som inde. Der er gang i de kreative aktiviteter. Et sted bliver der klimpret på en guitar. Et sted er der vildt gang i et eller andet spil over internettet. Mooncars kan man da vist køre på hele året! Et sted bliver man mødt af en lukket dør med et meget stort skilt: Ingen adgang for forældre – juleværksted. Er det børnelatter, der lyder derinde? I puderne er den evige brydekamp i gang. Og dér sidder der et barn, der vist er i fortrolig samtale med en voksen.


Børn hygger sig, ler, leger, fordyber sig, taler ivrigt med hinanden – eller med de voksne. Lever.
Hvorfor nu alt dette? Er SFO-lederen da blevet en smule sentimental, her på det sidste? Næh – han er bare kommet tilbage efter sin sidste tre ugers orlov, hvor han er blevet så klog, så klog. Så blev der, blandt meget andet, også tid til en lille runde i vores SFO.

Pludselig så jeg vores SFO med den nytilkomnes øjne. Og så fandt jeg ud af, hvorfor jeg er så glad for, at det lige præcis er Tinderhøj, jeg skal vende tilbage til:
Det kan godt være, det ind imellem ser en smule kaotisk ud. Det kan godt være, det ind imellem går hurtigt. Men hold da fast, hvor er her en god atmosfære. Hvor er det dejligt at mærke, at her vil voksne og børn hinanden.

Forleden holdt Anne Marie og jeg det årlige møde med forældrene til de kommende skolebørn. I ved, det møde, hvor vi stille og roligt forsøger at give forældrene de første indtryk af, hvad det er for en skole, vi tilbyder. Det var – igen – en stor fornøjelse at mødes med de mange nye.
Og en lige så stor fornøjelse at vise de nye forældre rundt i vores to indskolingsbygninger. De så kun de fysiske rammer, det foregik efter skolens lukketid. Men det er da dejligt at vise de lidt utrygge forældre ind i vores huse, og så høre de umiddelbare udbrud: ”Nej, her er da hyggeligt!” ”Ok – kan man få lov til at vælge hus? Jeg har allerede valgt!” Og også at tage afsked efter rundvisningen, og tage imod bemærkninger som: ”Tak for i dag, vi glæder os til det bliver sommer.”

Sådan to livsbekræftende ting i løbet af én uge. Det er ikke så ringe endda at være SFO-leder.
Flemming Brandt

[ Forside ] [ Leder ] [ Skattekisten ] [ Piratskibet ] [ Tømmerflåden ] [ Caféen ]