The news
Hvad betyder det at være primærpædagog?
Jeg får lyst til at skrive lidt om det her, selv om det ikke er noget vi har fået helt styr på endnu. Det er nemlig noget helt nyt for os her i Tømmerflåden og Caféen, og noget vi kommer til at snakke rigtig meget om i nærmere fremtid, både på personalemøder, men også på vores forekommende personaleweekend.

Og hvorfor så denne lyst til at skrive om det nu og her? Jo, det er fordi vi som personalegruppe synes det er et rigtig spændende område.

Vi har ikke, som vores kolleger i Piraten og Skatten, en klasse vi
automatisk er knyttet til, og dermed et oplagt formelt samarbejde med lærerne i klassen eller børnenes forældre.

Hos os er det i højere grad den, der lige har haft en eventuel konflikt mellem nogle børn, der tager kontakt. Eller det er den, der har den bedste relation til barnet, der deltager i et evt. møde med klasselærere, forældre og ledelse. Lidt mere tilfældigt, hermed ikke ment at det fungerer dårligt.

Tværtimod. Men vi tror det ville blive endnu bedre hvis vi formaliserer det på en måde så
alle, både forældre, børn og vi pædagoger ved hvad og hvem vi skal forholde os til i disse situationer.

Så vi kæmper en brav kamp i øjeblikket for at finde den bedste løsning i forhold til det, at være primærpædagog. Når vi er faldet på plads, vil I selvfølgelig få mere at vide om det her i flaskeposten. Er I lige så spændte som os, så følg med i næste nummer af flaskeposten, og se om vi er kommet i mål.

Spændende!!!

Henrik

Drengetur


Var vi på onsdag i uge 10.

13 drenge fra Caféen og Tømmerflåden, Henrik og Anja???? Ved godt hun er en pige, og nogle af drengene drillede da også med, hvorfor hun skulle hun med. Det gik jo alligevel. Det var i hvert fald en fantastisk hyggelig tur, til Fisketorvet.

Normalt når vi tager på sådan en tur er det ind til byen, men vi spurgte børnene og langt de fleste ville hellere på Fisketorvet. Om det var kulden der trak dem indendørs, eller det var det, at de kunne rende rundt selv uden alt for meget opsyn af Anja og Henrik, ved jeg ikke. Men når vi mødte dem derinde, så de i hvert fald ud til at hygge sig.

Vores store drenge var vist ude på de vilde vover, der var i hvert fald en gruppe piger i samme alder der blev "bagt" lidt på, men af uransagelige grunde var der ingen der fik nye kærester. Der var vist ikke en slikbutik, legetøjsbutik eller Gamestop, der ikke blev nærstuderet temmelig intenst af vores mindre drenge. Og så er det helt kanon, at de forskellige spisesteder ligger inden for 20 meter, så de valgte helt selv hvor de ville spise.

Det kan sagtens være, at Fisketorvet i fremtiden kan blive brugt som bytur, trods min egen skepsis på forhånd, om de dog kunne få tiden til at gå derinde. Det kunne de, og det kørte bare på skinner. Tak for turen drenge.

Henrik
Køge svømmehal


Vi syntes vi ville prøve noget nyt, i stedet for altid at tage i Vestbadet eller Glostrupbadet.

Det tager selvfølgelig lidt længere tid, at komme derned, men hvis der er federe i Køge, end de andre to steder, var det måske det værd. Samtidig var det vinterferie, og vi havde hele dagen.

Vi havde som sædvanlig en rigtig hyggelig tur, og børnene syntes der var fint nok. Men de faldt ikke på halen over Køge svømmehal eller syntes der var for fedt.

Vi fik prøvet det, men er ret sikre på, at børnene hellere vil i Glostrupbadet eller Vestbadet næste gang. Sådan er det bare.

Henrik

[ Forside ] [ Leder ] [ Skattekisten ] [ Piratskibet ] [ Tømmerflåden ] [ Caféen ]