Efter ferien
Ovenpå sommeren er vi nu i gang igen.

Der summer af liv, når de fleste har fri, computerne er velbesøgt, men her kan også ind imellem være meget stille.

I den tid jeg har arbejdet i Caféen har vi aldrig haft færre medlemmer. Det er ærgerligt fordi nogen ting bare bliver sjovere, når der er flere om dem. Vi tager gerne imod flere medlemmer, hvis I skulle kende nogen derude, som kunne tænkes at være interesserede.
Arrangementer


Til gengæld har vi rigtig meget gang i arrangementerne.

Årets første fest i samarbejde med kommunens øvrige Caféer og ungdomsklubber har været holdt. Deltagerantallet var ikke særlig højt, men de der var der, hyggede sig og havde det sjovt. Vi håber alligevel at rigtig mange vil være med til den næste fest. Næste fest
er fredag d. 2. november. Temaet er orange. Mere information er på trapperne og vil snart komme hjem.

Hver mandag de kommende måneder laver vi bolsjer.

Jeg starter for bolsjekogningen klokken 14.00 og bliver ved til omkring klokken 16.00.

Det koster 6 kroner at lave en portion bolsjer og hidtil har alle, der har skrevet sig på listen kommet til. Bolsjekogningen sker på dagen. Der er ingen forhåndsliste, men en liste på dagen, hvor dem der har lyst, kan skive sig på.

Jeg har et fint system, så dem der ikke tidligere har lavet bolsjer kommer først. Man må gerne lave bolsjer hver mandag, men kun en gang for hver mandag. Bliver listen for lang, må dem, der har været igang flest gange vente til en anden dag.

Som en ekstragevinst dufter Caféen af bolsjer ugen rundt.


En anden tilbagevendende begivenhed er fredagsfilmen. Vi forsøger så vidt muligt at se en film hver fredag. Medlemmerne bestemmer på forhånd, hvad de har lyst til at se, og kan de selv medbringe filmen er det rigtig lækkert. Ellers lejer vi den.
Foreløbig har vi set film som Braveheart og Twilight. I morgen står der Eight Legged Monsters på programmet - gys og gru, jeg er ikke helt sikker på, om jeg har lyst til at se med.

Har nogen lyst, kan vi også finde på at bage en kage fredag eftermiddag.

I går gik turen for første gang ud af huset. Vi var i klatreskoven til en skøn eftermiddag. Mere om det længere nede på siden.

Andre arrangementer vil komme, vi tager gerne imod gode ideer og glæder os allerede.


Brugerrådet

Indretning
Caféen har et brugerråd. Hvert år holder vi valg. Der er tre medlemmer sammen med en forælder, en personale og en SFO-leder i rådet.

I år var vi lige ved at være bange for, ar vi ikke ville have noget brugerråd. Kun et enkelt medlem stillede i lang tid op. Det er lige lidt nok til at få nogle gode diskussioner. Heldigvis viste det sig at flere rigtig gerne ville være med, og inden vi så os om, var der kampvalg.



Valget er nu overstået og årets brugerrødder er: Magnus Juncker, Nicklas Jacobsen og Victor.

Nicolai C og Emilie er suppleanter.

Årets forældremedlem vælges på aftenens forældremøde, mens personalerepræsentanten er undertegnede og SFO-lederen vist giver sig selv.
I løbet af sommerferien er hobby flyttet. Alle hobbytingene er flyttet ned på Hobby i Klubben. Alle Cafémedlemmer har derfor adgang til Klubbens hobbyrum, hvis de har lyst. Hobbykortene er i Klubben.

Den bagerste del af Caféen har stået noget tom siden. Planerne findes, men er endnu ikke ført ud i livet.

Vi drømmer om en større sofa - den er på vej - og et stort fjernsyn, så vi kan se film i behagelige omgivelser. Samtidig vil det give mulighed for Playstationsspil på stor skærm, mens Wiihopperiet kan foregå mere ugenert i karaokerummet.

Jeg har sat Henrik på sagen om det store fjernsyn og håber vi snart kan blænde op.
Klatreskoven


Seks medlemmer, Anja og jeg tog i går eftermiddags af sted til en tur med mulighed for grænseoverskridende udfordringer. Mens alle ungerne og Anja tog turen rundt mellem træerne, må jeg indrømme, at efter at have prøvet og prøvet lidt igen, kravlede jeg ned og besluttede at det var vigtigere med opmuntrende tilråb og billededokumentation.

Magnus Juncker og Victor var de vilde blandt deltagerne. De hoppede rundt, som havde de aldrig gjort andet. Hurtigt fandt de sammen, og var rigtig gode til at hjælpe hinanden og være sammen om oplevelserne. Da Magnus havnede et par meter fra svævebanens afslutning og ikke
kunne komme videre, ganske simpelt fordi han vejede for lidt, stod Victor parat og gjorde alt hvad han kunne for at hjælpe. I sidste ende klarede Magnus skærene selv, men det var dejligt at se sammenholdet.

De fire andre tog det lidt mere med ro. Mens Nikolai valgte at
komme ned halvvejs gennem den blå bane, fortsatte Frederik, Mathias A og Emilie hele vejen rundt. De var alle tre vildt bange, men ikke om de ville ned.

Anja fortsatte senere på den røde bane, og kunne hente hjælp fra Magnus, da hun sad fast og havde svært ved at komme videre.

Det var en super tur, som endte med is, en togdrift, der ikke virkede helt efter planen og lasagne tilbage i Caféen.

Caféens egen hjemmeside er der mange flere billeder fra turen.

Pernille
[ Forside ] [ Leder ] [ Piratfest ] [ Skattekisten ] [ Tømmerflåden ] [ Caféen ]