NYHEDSBREV MAJ 2013
SFO'ens fælles sider Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Caféen
På tur med hele SFO'enI en tid hvor der til tider er ganske meget snak om forældre, der holder ferie uden deres børn, er det rart at se hvor få børn der dukker op i SFO'en. Kedeligt helt sikkert, men et tegn på, at børn og forældre holder ferie sammen, eller at børnene i hvert fald oplever andet end den daglige hverdag.

Altså var det en temmelig overskuelig flok, vi kunne tage under armen og mod Frilandsmuseet sidst i ferien. For ikke at være alt for få, slog vi os sammen alle afdelinger, og endte med tolv børn i alderen fra tæt på seks til elleve. Langt de fleste fra den lave ende af skalaen.

Det var en superhyggelig tur.

Vi lagde ud med frokost i det grønne. Da gråden over en glemt madpakke og en forkert af samme slags havde lagt sig og nogen gavmildt delte de madder de ikke selv kunne spise .. eller lide, fortsatte vi mod turens egentlige formål.

De gamle huse var spændende. Der så mærkeligt ud, og hvorfor sov de i skabe? Tænk at bo i huse med tag af pasta (jeg har aldrig tænkt at strå set fra enden ligner makaroni), eller at dørene var skræddersyede til mennesker af børnestørrelse.

Der manglede køkkener i en del af husene. For hvor var komfuret og det var temmelig besværgerligt at gå på toppede brosten. Den store Præstegård Kims morfar arbejdede på, inden den for længe siden blev flyttet til Frilandsmuseet, var mest spændende fordi Kims morfar havde boet der.

Og så skulle de tisse. Og lige ved siden af toilettet var noget vand. Vandtrappen med vand i flere etager og øverst en tallerkenformet pøl, der fungerer perfekt som soppebassin. Det er muligt at husene var fine, men der er ikke noget, der slår vand.

Selvfølgelig måtte de tage strømper og sko af, og inden længe var de alle mere våde, end de måske burde have været. Med udsigt til is, fik de alle - i meget forskelligt tempo - strømper og sko på igen. Is blev spist og vi fandt vejen hjem igen.

Pernille

Tinderhøj SFO - nu med udeliv

Vi bruger lige den første skoleuge til at finde vores ben. Og så starter vi et lille eksperiment, der gerne skulle køre indtil omkring jul:

To af vores ansatte, Signe og Helmer, vil hjælpe os med at have fokus på aktiviteter udendørs, ideelt set hver dag.

Aktiviteterne planlægges til at skulle starte lige efter skoletid kl. 13, og kan være meget forskelligt. Lige fra at forberede Tømmerflåden og Caféens deltagelse i RødovreCup, over snobrødsbagning og rundbold til små ture på Vestvolden.

Nu skal de to lige i gang - det bliver spændende at følge slagets gang.

Flemming

Arkiv og andet... redaktionen, copyright og hvad der ellers kan findes på...