NYHEDSBREV NOVEMBER 2013
SFO'ens fælles sider Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Caféen
Forsøg med video

I Tømmerflåden er vi ved at lære de nye iPads at kende. Altså de voksne, for børnene kender dem allerede. Kender til muligheder og tør prøve sig frem i den fagre nye verden og teknik.

Vi voksne er knap så sikre. Og så er det heldigt at have de bedste læremestre lige ved hånden. At få børnene til at lære os, inden vi senere skal hjælpe og understøtte og undersøge og gøre alt det, vi rigtig gerne vil være med til.

Vi valgte at kaste os ud i det. Vi valgte at tage udfordringen op, og bruge iPads i forhold til hverdagen, legen, fritiden og Flaskeposten. Hver voksen har valgt en gruppe børn at arbejde sammen med. Hver voksen skal sammen med en gruppe børn lave et indlæg til Flaskeposten. Alt skal laves på iPads og alle muligheder kan komme i brug.

I Caféen har medlemmerne ikke iPads. De får det heller ikke. De får noget andet. (Om fire uger - ret præcist. Der er nogen der tæller ned.) Derfor ved jeg ikke så meget om iPads. Derfor har jeg ikke haft fingrene så dybt begravet endnu.

Det har jeg fået i dag. For månedens indlæg i Flaskeposten indeholdt en video. Jeg lovede rask væk at den skulle jeg nok få sat fast midt på Tømmerflådens side. Jeg lovede også rask væk at den ikke skulle deles mere end højst nødvendigt.

Det er her jeg begynder at rive mig selv i håret. For det er nemt nok at indsætte en video i en html-side, hvis videoen kan hentes fra youtube eller et andet socialt netværk. Det er straks meget sværere hvis videoen skal hentes lige ved siden af. I egen mappe. Hvis videoen ikke skal ligges ud til alt for offentlig beskuelse.

Så jeg lærer også. Men lige nu stopper lærdommen. Det betyder ikke, jeg ikke gerne vil lære mere. Jeg har bare ikke fundet det rigtige sted at lære. Jeg finder det nok en dag. Og ellers hører jeg gerne fra de af jer, der skulle vide mere end jeg.

Jeg har i første omgang allieret mig med en stump kode. Jeg har sat videoen fast og jeg kan se den på både Mozilla og Chrome. Men ikke i Explore. Måske er min udgave for gammel. Måske er kodestumpen forkert når det gælder Explore. Jeg kunne blive ved med at tænke måske.

Jeg håber dog at I kan se den, for det er en rigtig fin video ungerne har sat sammen. Sådan en, der faktisk er værd at se. Så plejer I at bruge Explore eller en anden browser, der måske heller ikke vil, så vil jeg gerne have lov at foreslå I prøver en anden. Bare i dag. Så lover jeg at lede videre efter en kode, der virker.

Pernille




Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Caféen: Pernille Skau Nørgaard (redaktør)
Skattekisten: Morten Kølle Jensen, Piratskibet: Rie Pedersen, Tømmerflåden: Henrik Rolsted
Til Top