NYHEDSBREV OKTOBER 2013
SFO'ens fælles sider Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Caféen
RødovreCup for piger

I år havde 21 piger meldt sig til at deltage i RødovreCup - en fodboldturnering for SFO'er i Rødovre kommune.

For at alle skulle få så meget spilletid som muligt valgte vi at stille med to hold. Et hold med 11 piger fra 3.-4. klasse og et hold som bestod af 10 piger fra 5. klasse.

Afsted drog vi, med 21 børn, Henrik og jeg, og de glædede sig. Men øv for et vejr - regn, regn, regn.

Turneringen blev heldigvis ikke aflyst og pigerne var i den grad kampklar, de lod sig ikke kue af regnen. Og de kæmpede på livet løs.

Desværre gik holdet for 3.-4. klasses piger ikke videre. Men piger, jeg er stolt af jeres kampgejst og jeres gode humør.

Pigerne fra 5. klasse gik videre og skulle spille semifinale dagen efter. Og puha det blev spændende, så meget at jeg havde hjertebanken mens jeg stod på sidelinjen.

Desværre tabte pigerne og måtte så spille om bronze, og her kæmpede de så blodet sprang og bronzemedaljen blev hevet hjem til Tømmerflåden.

Tillykke piger og godt spillet.

Anja

RødovreCup for drenge

Drengene havde store forventninger, efter en bronze medalje sidste år. Ingen er jo i tvivl om at vi har et rigtig godt hold, så mulighederne var der da.

Vi startede helt suverænt med 2 sejre og en kanon målscore, hvilket betød at uafgjort i sidste kamp var nok til sejren i puljen. Det lykkedes, efter 2-2, og 1. pladsen i puljen var hjemme.

Nu vidste vi godt, at det ville blive sværere og det gjorde det. Efter en spændende kamp, måtte vi lægge ryg til et knebent nederlag i semifinalen, og nogle drenge der var pænt kede af det. Men vi skulle jo op på hesten igen, for at spille en kamp om 3. pladsen.

Den blev desværre også tabt, så vi måtte tage hjem uden medaljer i år.

Øv, øv, øv, men vi må prøve igen næste år. Jeg tror på vi kan vinde, men jeg må også sige, at en del af dem har for travlt med at det er dommerens skyld eller hvad der nu lige kan have skylden.

Jeg tror på, at hvis de koncentrerer sig om at spille det fodbold jeg ved de kan, så er de gode nok til at vinde RødovreCup. Vi kæmper videre drenge, og viser dem hvad vi kan næste år.

Henrik


FIFA 14

For at blive i fodboldens tegn. Den 26. september udkom FIFA14. Det er en tilbagevendende begivenhed, der ses frem til. Spillet har været forudbestilt længe og både i Caféen og Klubben tælles der ned til udgivelsesdatoen.

Sidste år blev der lavet en turnering op mod udgivelsen, vinderne fik som de første lov at spille det nye spil. Dengang foregik turneringen kun blandt medlemmerne i Klubben, men en del af de medlemmer går nu i Caféen, og det var en af dem, der efterlyste endnu en turnering.

Det var alt tæt på udgivelsesdatoen, og vi kunne ikke nå at arrangere et aftenarrangement. I stedet blev en turnering lynhurtigt stablet på benene. Puljer blev samlet og der blev stilet mod en finale Klubben mod Caféen.

I Caféen havde vi deltagere nok en enkelt pulje og i løbet af to dage have alle spillet mod alle, og Wali stod tilbage som suveræn vinder. Og dermed den der gik videre til finalekampene mod Klubbens vinder.

I Klubben var der lidt flere deltagere. Med to puljer måtte de ud i en semifinale, inden Frederik kunne kalde sig Klubvinder.


Hele onsdag vidste de to at kampen stod mellem dem. Der var en hektisk stemning, inden Kenneth endelig torsdag kunne ankomme medbringende de to spil.

Finalen kunne stå sin start.

I Caféen spiller vi på Playstation, mens Klubben holder sig til X-Box. For at ingen skulle føle sig bedre end andre, blev det besluttet at spille to kampe - en på hjemmebane og en på udebane. En på Playstation og en på X-Box.

Finalen startede i Klubben. Efter en intens kamp, der endte uafgjort, flyttede alle ind i Caféen, hvor endnu en forsegling blev brudt
og den endelige afgørende kamp tog sin begyndelse.

Det var vildt. Bølgerne gik højt. Koncentrationen var til at skære i. Der blev brølet, jublet og skreget mens først den ene, så den anden scorede i hver sin ende.

Stillingen stod længe lige, inden Frederik trak fra og endte med sejren og glædeshylene. Wali måtte se sig slået, og trods umiddelbar nedslåethed, havde han overskud nok til at dele glæden over sejren med Frederik.

Godt gået begge to!

Pernille

Forældremøde

Havde vi i sidste måned.

Det var rigtig hyggeligt og vores snak om iPads er nok det vi havde mest brug for at høre jeres holdninger til.

Der er to sider af sagen, iPads er kommet for at blive, og vi vil i fremtiden komme til at bruge dem meget sammen med børnene i.f.t. understøttende undervisning og den ny skolereform.

Derfor har vi investeret i to iPads her i Klubben, så vi har bedre mulighed for, at sætte os ind i hvordan vi bedst kan udnytte dem fremover.

Så er der den frie leg og brug af iPads i løbet af dagen. Der var blandt jer forældre delte meninger og gode forslag omkring dette, og det har været til god inspiration for os.

Vi har været og er stadig opmærksomme på, hvor meget de egentlig bliver brugt, og det er faktisk aftaget en del siden de fik dem, hvor 90% af børnene brugte hele dagen på dem. Vi prøver at "sparke" lidt til dem og opfordrer dem til at lave noget andet, og det lykkes faktisk rimelig godt.

Der er stadig nogle der har svært ved at slippe dem, men vi kæmper videre og ser om vi kan få de sidste med også. Ikke at de ikke skal have dem fremme ind i mellem og spille med hinanden eller lidt for sig selv, men det gør ikke noget at det kun er en gang i mellem synes vi.

Tak for et godt møde.

Henrik

Kalenderen i november

Hver dag er der udeaktiviteter med vores to udeaktivitetsmedarbejdere.

I hele november måned vil der hver onsdag være skøjteture for hele SFO'en.

Vi tager af sted når alle har fri og er tilbage inden Klubben lukker.

Der kan max være 6 deltagere fra hver afdeling og det koster 25,- kr hvis man ikke har egne skøjter.

Har man egne skøjter koster det 15,- kr.

Onsdag d. 6. november er der X-boxaften på storskærm. Vi har endnu ikke besluttet hvad der skal spilles, det kommer helt an på hvad der er mest stemning for.

Vi starter klokken 16.00 og slutter klokken 20.00.

Undervejs vil der være spisning.

Det koster 25,- kr.

Torsdag d. 14. november er der igen aktiviteter på Volden. Bevægelseskompagniet inviterer og der er plads til max 12 børn.

Det foregår på Volden mellem klokken 14.00 til 15.30.

Tirsdag d. 19. november holder vi julegaveaften. Vi åbner Hobby en aften og hygger med at skabe overraskelser til alle.

Undervejs spiser vi.

Vi starter klokken 17.00 og slutter klokken 20.00.

Det koster 25,- kr.

Fredag d. 29. november er der julefest. Det foregår selvfølgelig helt efter foreskrifterne. Altså duft helt ud i Forhallen, flæskesteg, dessert, drikke og masser af hygge.

Forældre, søskende og hvem I ellers kunne forestille jer at tage med er velkomne. Tilmeldingsfristen vil være et par dage før.

Vi starter klokken 18.00 og slutter klokken 21.30.

Det koster 40,- kr for børn og 70,- kr for voksne.

Printervenlig samlet oversigt over november måned:Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Caféen: Pernille Skau Nørgaard (redaktør)
Skattekisten: Morten Kølle Jensen, Piratskibet: Rie Pedersen, Tømmerflåden: Henrik Rolsted
Til Top