NYHEDSBREV JUNI 2015
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Stof til eftertanke

Grillaften i Tømmerflåden har vi holdt i mange år.

Både for hyggens skyld, men især for at give Jer nye børn og forældre muligheden for, at komme forbi og hilse på os, og se hvad vi voksne er for nogen.

I år gjorde vi som vi plejer, og havde handlet til det antal børn og forældre der var tilmeldt. Desværre var der rigtig mange der i løbet af selve dagen gerne ville melde sig til, hvilket førte til en del frustration hos nogle af Jer, da vi måtte sige nej til Jer.

Det kan jeg godt forstå, og jeg synes også selv det er rigtig ærgerligt, at vi måtte sige nej til så mange. Jeg håber til gengæld, at I også kan se det lidt fra vores side.
Vi syntes vi sad i et pænt dilemma, da nogle foreslog de selv kunne tage mad med til grillen - men skulle vi så sige ja til nogle af Jer, og ikke til andre.

Øv, at vi endte i den situation, for vi vil jo gerne se så mange som muligt.

Det giver så anledning til noget eftertanke, for man kan jo altid gøre tingene anderledes/bedre, og det vil vi rigtig gerne.

Altså vil vi i fremtiden tale om, hvad vi kan gøre, for at alle bliver imødekommet på en god måde.

Og er der nogle af Jer - gamle som nye forældre, der har gode ideer til nytænkning, er vi meget åbne for det også.

Henrik


Førskolebørnene

Det går rigtig godt inde i klasserne. Børnene er så småt ved at falde til og vænne sig til at gå i skole med de dertil hørende rutiner så som at sidde stille i længere tid ad gangen, tage imod fællesbeskeder og lave opgaver. De har taget rigtig godt imod hinanden og også imod os voksne.

De er begyndt at finde sammen i legegrupper, dog uden at der er tale om kliker. Vores indtryk er, at selv om børnene selvfølgelig har deres favorit kammerater, så kan alle i det store hele lege med alle og behandler hinanden godt.

Vi forsøger at variere vores skema så meget som muligt, så der ikke kun går opgaver og skole i den, men også så vi får rørt os og leget sammen.
Vi har en fast dag i tumlesalen, en fast kreativ dag, turdag hver torsdag og en fast biblioteksdag om fredagen. Vi satser på at bage de næste to fredage.

Ligeledes er det et hit med morgensang næsten hver morgen, og vi vil prøve og se, om vi ikke kan finde tid og mulighed for at lave en lille optagelse af børnenes sang.

Pædagog Martin, der startede med at være hos os, er grundet omrokeringer i huset blevet rykket ned i 00B. Martin kigger ind til os når skemaet tillader det, og er med i hverdagen, ligesom han ser børnene når han er i SFOen.

Til gengæld har vi fået en ny Martin ind, som er pædagogstuderende og skal være hos os det næste halve år.

Kenneth

Team 00A

Sebastian er ikke længere i klassen, for han arbejder nu i SFO Skattekisten om eftermiddagen. Derfor har vi fået Martin hos os. Martin er også nogle gange i 00.A.

Der er nogle af jer forældre, der i dag har spurgt indtil om der er startet et nyt barn i klassen. Det er der ikke. Lea, som står på "indkrydsnings skærmen", skulle være startet hos os, men familien er flyttet til en anden kommune. Så det er en fejl, at hun stadigvæk er registeret hos os.

I mandags var vi på tur på legepladsen ved Netto'en. Det var en rigtig hyggelig tur, hvor børnene legede fra de kom til de gik - der blev klatret, vippet, snurret rundt og løbet en masse. Flere af børnene kendt godt legepladsen enten fordi de bor i nærheden af den eller har været der med deres børnehave. Børnene var rigtig god til at gå på række.

De øvrige dage har børnene været opdelt i to grupper, når de har sunget, været i Tumlesalen og lavet kreative ting. I næste uge, så byttes de rundt.

Børnene har endvidere været i "Hjemmebio", hvor de på smartboardet inden i 0.B har set "Mor Muh og krage", som de tidligere har fået oplæst til frokost. Lige nu er vi i gang med at oplæse "Prop og Berta". Børnene er meget begejstret for at få læst højt, og spøger til hvornår de skal høre historie. De er gode til både at lytte og til at forklare ord eller til at komme med gæt på, hvad de tror der sker i historien.

Kenneth








Team 00B

Det er vigtigt, at alle børn i SFO’en har drikkedunk med, da det er rart at kunne tage en tår, når varmen er der.

HUSK AT SKRIVE NAVN PÅ.

Kenneth













Fødselsdage i maj

Tillykke til jer alle


3. Anna 6 år


13. Luca 8 år


14. Xander 6 år


15. Josephine 9 år


16. Frederikke 6 år


16. Alfred 7 år


17. Danyal 6 år


18. Josh 7 år


23. Linnea 6 år


23. Vilads 6 år


23. August 7 år


23. Cornelia 7 år

Fødselsdage i juli

Tillykke til jer alle


2. Mejse 7 år


3. Isabel 6 år


10. Sofie 7 år


18. Liva 6 år


21. Mikkel 8 år


22. Mirkan 6 år


25. Magnus 6 år


26. Ali 9 år

Sol og sommer

Badetøj/håndklæde og skiftetøj:

Lige pludselig blev vejret jo helt fantastisk dejligt og varmt, og så er det jo rigtigt rart og sjovt at lege vandkamp i SFO’en.

Derfor er der godt, hvis børnene fast har badetøj, håndklæde og evt. skiftetøj liggende i SFO’en, så der altid er mulighed for at tage en rask vandkamp, hvis man har lyst og vejret byder til det.

Solcreme:

Det gode sommervejr betyder ligeledes, at det er rigtigt vigtigt, at børnene får smurt solcreme på hver morgen inden de kommer i skole og SFO

Solen er skarp


Omrokering og klasseskift

Da alle børn skal skifte garderobe inden det nye skoleår, er det meget vigtigt, at I får ryddet op i jeres barns garderobe

Vi står foran en stor flytning af 0.B. og 1.B. til Skattekisten.

2.B skal flytte endnu længere væk.


Sommerferien

Fra uge 28-31 er begge SFO1 afdelinger slået sammen.

Vi vil derfor i disse uger være i Piratskibet.

Der er almindelig morgenåbning med morgenmad fra kl. 6.30.

Der er stadig enkelte, der ikke har skrevet ind på tabulex, hvornår deres barn holder ferie.

Det er meget vigtigt, at det bliver gjort hurtigt, da det er svært at planlægge ferieugerne, når vi ikke ved, hvor mange børn, der er de forskellige uger.

Hvis man har problemer med at taste ferien ind på tabulex hjælper vi meget gerne.

Kenneth

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top