NYHEDSBREV APRIL 2016
Fra ledelsen Børnesyn Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Visioner

Vi går.

Det, vi ser omkring os, mens vi går, er vældig smukt.

Men ved vi egentlig, hvor vi er på vej hen?

Det spørgsmål stiller vi personaler i SFO os med jævne mellemrum. Hver gang afføder spørgsmålet engagerede drøftelser. Hver gang vi taler om disse ting, løftes vores ambitionsniveau til nye højder. Denne vinter har temaet været på programmet igen. Undervejs i processen har forældrerådet været involveret og har givet god inspiration til det videre arbejde.

Diskussion har ført til en ny udgave af SFO’ens pædagogiske vision. Noget af det særlige ved visioner er, at de ikke skal omfatte alt. Visioner skal ikke være en udtømmende manual til, hvordan vores SFO skal være. Visionen er udtryk for, hvad der for tiden er i fokus hos personalet. Omvendt er visionen en stærk retningsviser. Det vil være svært at gå imod de ting, der er nedfældet. Derfor vil visionens tanker kunne afspejles i alt det, pædagoger og medhjælpere foretager sig.

I visionen står der eksempelvis ikke meget om, hvordan samarbejdet mellem personale og forældre skal være. Men der står noget om, hvordan vi mener, der skal arbejdes på at skabe gode relationer. Det vil være svært at tænke sig, at vi i nogle tilfælde arbejder for at skabe gode relationer - men kun i nogle tilfælde, ikke i andre.

Der står i visionen ikke direkte noget om, hvordan skolens arbejde er integreret i SFO og omvendt. At begrebet læring som noget nyt er nævnt flere steder i visionen, er udtryk for, at undervisning og fritid samtænkes - men på de præmisser, der gælder for henholdsvis undervisning og fritid. Børnene skal lære nyt, når de er i undervisningen, og når de er i SFO. Men det er ikke undervisnings-pædagogik, der skal bruges i SFO-tiden. Og det er ikke fritidspædagogik, der skal bruges i undervisningstiden. Læring skal ske - men i forskellig kontekst.

Når du nu har læst resten af Flaskeposten, så vend tilbage til denne side og læs visionen. I finder den ved at klikke her.

Velkommen til

Om kort tid byder vi velkommen til godt og vel 50 nye børn, der skal starte i skole til sommer.

Børn og forældre har allerede været på besøg. Lokalerne er ved at blive gjort klar.

Personalet er i gang med forberedelserne til de første ugers program. Der er ved at blive taget afsked i de forskellige børnehaver.

Den 2. maj kl. 9 er vi klar. Velkommen til Tinderhøj!

Flemming Brandt










Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top