NYHEDSBREV JANUAR 2016
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Godt nytår

Puha.

Godt, at det blev hverdag igen. Det er helt fint at holde juleferie med festivitas, gaveregn og lidt for meget mad. Men hvor er det dog dejligt at komme tilbage på Tinderhøj og mødes af børn og voksne, som vi har det rart sammen med alle de dage, hvor vi ikke holder ferie.

En skole er jo en lidt sjov størrelse - hvor alle andre fejrer nytår 1. januar, varer et skoleår fra sommer til sommer. Så vi er jo kun midt i året lige nu! Det er altid svært at spå om, hvordan udvikling vil ske. Ofte sker der ikke det, man forventer, lige meget hvor godt, man ellers planlægger. Helt sikkert er det, at også 2016 bliver et år med masser af udvikling og forandring - ligesom de sidste år har været præget af udvikling.

Vi har allerede haft vores nye struktur i Piratskibet og Skattekisten i et halvt år. Der var mange nye rutiner, der skulle indarbejdes, mange nye måder at gøre tingene på, der skulle opfindes. Nu kører SFO - og tiden op til juleferien viste, at vi kører godt! Nu kommer finpudsningen, hvor vore fælles værksteder og aktiviteter på tværs af husene rigtig skal folde sig ud.

Børnene i Skattekisten og Piratskibet skal bevæge sig hjemmevant i begge huse. Både fordi det samlet set giver mange flere tilbud, end hvis man kun er i sit eget hus.
Men også fordi børnene i Piratskibet allerede til sommer skal have deres hovedbase i Skattekisten, når 2. klassebørnene har forladt huset for at sejle videre på Tømmerflåden.

Børnene i 2. klasse skal til at komme rigtig meget på besøg i Tømmerflåden, så de føler sig godt til rette i Tømmerflådens rammer. Det er jo her, de fleste får deres SFO til sommer. Selv om nogle af børnene sikkert skal gå på byggelegeplads, vil det stadig være Tømmerflåden, der bliver SFO for langt de fleste af børnene.

Lige meget hvor fremragende vi synes, vores SFO-afdelinger er, vil de være nye for de børn, der skal skifte. Målet er, at det ikke føles som et voldsomt stort skridt videre, men bliver et skridt, man glæder sig til, fordi man skal over til nye voksne, man er tryg ved - og får lov til at være sammen med nogle børn, der er lidt ældre end en selv, som man også er tryg ved.

Hvis du i denne lille artikel læser ord, du synes, du er stødt ind i før, når du læser om SFO’en, har du ret. Denne artikel handler om det, SFO er: Aktiviteter, samvær, udvikling og tryghed.

Godt nytår.

Flemming Brandt

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top