NYHEDSBREV MAJ 2016
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Tivolitur

40 glade, forventningsfulde børn, kom stormende ind i Tømmerflåden kl. 14.00, og var SÅ klar til en tur i Tivoli.

Og det blev endnu en fantastisk dag og aften derinde. Ikke mange dage inden turen var temperaturerne nede og ramme tæt på nulpunktet, så vi var nogle der var lidt bekymrede for vejret. Men heldigvis blev det varmere, hvilket altså gør det en smule hyggeligere at gå rundt i Tivoli. Tror egentlig børnene er ligeglade, bare det ikke regner helt vildt, så har de det altid sjovt.

Og sjovt, det så det ud til, at alle havde, i hvert fald når vi rendte ind i dem i løbet af aftenen.

Der var nogle få der blev lidt væk fra hinanden, og måske var lidt kede af det, men det gik hurtigt over når de fandt sammen igen, eller bare gik med nogle andre de lige havde mødt. Det må de jo gerne, altså skifte gruppe, og alle var gode til at ringe til os voksne når de gjorde det, eller af anden grund skulle have fat i os.

Og endnu en gang stor ros til alle børnene, der har 2 mødetider med os voksne i løbet af aftenen. Kl. 18.00, hvor vi lige hører om alle har det godt og tingene kører på skinner, og igen kl. 21.45, når vi skal hjemad.

18.07 havde alle ”tjekket ind og ud igen”, og 21.55 var vi på vej mod bussen der kørte os hjem. 40 ansvarsbevidste børn, det er da rigtig godt gået ikk’.

Nu har vi så haft 4 dejlige fridage og jeg møder på arbejde mandag formiddag. Her møder jeg som det første barn, Tolga fra 4.X, som selvfølgelig spørger hvornår vi skal i Tivoli igen. Det skal vi så først om et års tid, og Tolga ville rigtig gerne melde sig til allerede. Så jeg har lovet Tolga, at vi selvfølgelig tager i Tivoli næste år også.

Tak til alle for en kanon hyggelig dag.

Henrik

En aften for 4. klasse

Vi havde inviteret til fem-kamp kun for fjerde klasse.

Tilmeldingen var stor, menuen var ønsket og ungerne var klar til den store kamp, længe inden vi voksne.

Vi delte hold, og selvom børnene helt sikkert havde ønsket andre konstellationer, var der ingen sure miner og alle gik ind i kampen med godt mod og vindermentaliteter krydret med fair play.

Vi startede i Tumlesalen hvor ribberne kom i brug, da danske ord skulle veksles til engelske. Ordene lå i vindueskarmene og turen gik op og ned og op og ned fra vindue til vindue, inden det rigtige ord dukkede op.

Det foregik som stafet, og mens holdets udvalgte var i aktion, var resten af holdkammeraterne gode til at heppe, hjælpe med oversættelser eller kunne huske fra tidligere hvor et givent ord lå.
Ældre elever vil nikke genkendende til øvelsen, for den er mere end en gang brugt i den understøttende undervisning og giver både engelskkundskaber og bevægelse på én og samme tid.

Da alle ordene var samlet sammen, stikkene talt op og point fordelt, var det tid til gummistøvlekast. Det gav anledning til masser af grin, for det er ikke let at kaste en gummistøvle mellem benene og hen over hovedet på sig selv. Trods vildfarne støvler blev ingen ramt, men nogen lærte undervejs at det kan betale sig at rykke langt væk fra den kastende.

Inden vi gik udenfor i et fantastisk vejr, nåede vi omkring den klassiske hvem-spiser-hurtigst-et-lakridssnørebånd. I mangel af snørebånd fandt vi i stedet de til tider meget ønskværdige sure vingummistrimler.

De spiser hurtigt de børn. Det var ikke en konkurrence, der tog lang tid. Vi nåede nærmest ikke at se dem starte, inden de var færdige.
Så var det tid til at gå udenfor. Louise havde været i kælderen og fundet SFOs gode gamle flødebollekatapult frem. Vi kunne hurtigt konstatere at vi har med børn at gøre, der er gode til at gribe. Ikke mange flødeboller endte på jorden. Altså blev konkurrencen skarp og trods Louises nøje (og hemmelige) regnskab, kunne ingen af børnene regne ud, hvem der stod forrest i feltet.

Trods sol og skyfri himmel, var hænderne noget kolde, da den sidste flødebolle var sendt af sted, og ingen var mod at skulle ind igen. Inde stod sidste disciplin klar og med en håndfuld skumfiduser og ukogt spaghetti skulle hvert hold bygge det højeste tårn.

Det er en sjov øvelse, som næsten er lige så sjov at se på, som at være med til. Der bliver tænkt mange tanker undervejs, de fleste når at starte forfra, når tyngdekraften viser sig at være anderledes end først antaget, og et tårn kan blive enten meget højere eller meget lavere end det lige ser ud til.

Holdene endte med tre rigtig fine tårne. De endte også med en samlet vinder, men jeg har ganske glemt hvem, der vandt. Hvad jeg ikke har glemt var utilfredsheden med præmierne.

Det vindende hold fik hver ti kroner på deres grovbollekort. Tidligere var det altid præmien til hvad som helst. Men siden skolereformen og den anderledes måde at gå i Klub i tredje klasse, har det ikke længere været en mulighed. Derfor er vi begyndt at udlodde chokolade, og det er der åbenbart skabt præcedens for.

Ærgerligt nok, for vi synes faktisk at indsættelse på grovbollekortet er en rigtig god ide, når man vinder noget i Klubben.

Til gengæld synes vi det var en rigtig hyggelig aften. Sådan en vi gerne gentager en anden gang.

Pernille
Grillaften


Invitation til grillaften i Tømmerflåden

Torsdag d.16. juni er der grillaften i Klubben for klubbørn og forældre.
Vi har også inviteret vores kommende 3. klasser på besøg denne dag,
så kom over og hyg Jer med os alle.

Kl. 17.30-20.00
Vi spiser ca. 18.00

Vi smider nogle gode bøffer og pølser på grillen,
og sørger også for salat, flutes og dressing.

Alt hvad I skal gøre er, at komme over i Klubben
og melde Jer til senest dagen før.
Det koster 60,- kr. for voksne og 40,- kr. for børn,
inklusiv mad, vin/øl/sodavand.

PS: Medbring selv tallerkener og bestikHilsen Os i Tømmerflåden.


Invitationen kan downloades lige her.

Fødselsdage i maj

Tillykke til jer alle2. Helene 11 år


7. Nanna 10 år


9. Cille 11 år


18. Freja 10 år


21. Yoonis 13 år


27. Mie 11 år

Kalenderen den næste tid


Onsdag d. 18. maj er der igen ForældreCafé.

Vi byder på aftensmad, kaffe og et spil billard eller bordtennis.

Vi starter klokken 17.00 og slutter klokken 20.00.

Prisen er 35,- kr pr person.

Menuen står på stegt ristaffel.

Tilmelding senest dagen før.Onsdag d. 25. maj holder vi børneaften.

Vi skal være i Klubben og have det sjovt sammen.

Vi starter klokken 17.00 og slutter klokken 20.00. Undervejs spiser vi noget mad.

Prisen er 30 - kr for 4.-6. klasse.

Det er gratis for 3. klasse.

Tilmelding senest dagen før.Fredag d. 3. juni holder vi overnatning for de store.

De store er 5. og 6. klasse.

Vi skal sove i telt, lave mad over bål, fortælle historier i mørket og hygge til langt ud på natten.

Vi starter fredag klokken 18.00 og slutter lørdag morgen klokken 10.00, når alting er ryddet op og morgenmaden spist.

Nærmere information kommer når vi nærmer os.Torsdag d. 16. juni tænder vi op i grillen og inviterer til grillaften.

Traditionen tro inviterer vi både nye og gamle, store og små til en aften i Klubben med god mad, og mulighed for at se hvem vi (og I) er for nogle.

Vi lukker dørene op klokken 17.30 og lukker igen klokken 20.00.

Mere information i form af en invitation følger...


ForældreCafe

For flere år siden åbnede vi en gang hver måned Klubben til en aften med forældre, børn og spisning.

Det var altid super hyggelige aftenener, hvor vi også fik mulighed for at tale med hinanden på en anden måde end til daglig.

Flere forældre har efterlyst forældreaftenerne og i sidste måned tog vi udfordringen op, lavde stegt flæsk til tredive mennesker og havde en rigtig hyggelig aften.

Vi gør det igen til maj. Næste gang laver vi ristaffel og vi glæder os til en aften hvor I ikke skal tænke på aftensmaden og vi får muligheden for at se jer til en god snak.

Prisen er overskuelig - 35,- kr pr person, både børn og voksne og så er der både drikke til maden, plads til en omgang brodtennis og en kop kaffe til de der trænger.

Vi glæder os - men det har jeg vist sagt.

Pernille


Vi gætter videre...

Sidste måned var månedens konkurrence svær.

Vi havde fundet babybillederne frem og der skulle gættes hvilke babyer, der er blevet til hvilke voksne.

Det var sværere end vi troede. Mange havde een rigtig, nogle havde to rigtige, men kun en enkelt ramte tre rigtige.

Tillykke til Lukas T.D. Præmien kan stadig hentes i baren

I denne måned er konkurrencen noget nemmere at gå til.

Vi har lavet en tipskupon med mulighed for tretten rigtige.

Med tre svarmuligheder for hvert spørgsmål, kan vi se at mange synes det er meget nemmere - og flere gætter med.

Så er det bare spændende hvem der vinder.Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top