NYHEDSBREV APRIL 2017
Fra ledelsen Børnesyn Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Ombygning
Det spirer og gror


Grøn onsdag

I alle SFOs afdelinger har vi planer om plantedrift. I Piratskibet er der gang i kartoffelspandene og måske også nogle andet, jeg ikke har styr på. I Tømmerflåden har vi indført Grøn Onsdag, der lige som Piratskibets kartoffelspande handler om at plante, se det gro og med tiden også høste og nyde.

Starten til Grøn Onsdag tog vi allerede i vinterferien, hvor de gamle og overgroede plantekasser, vi etablerede for et par år siden, og - indrømmet - ikke rigtig fik gang i, blev tømt.

Med hjælp fra Ali Osmann og Frederik gik det afsindig hurtigt at tømme de tre pallerammer for jord, som vi fik lov at lægge til den bunke håndværkerne i pendulfart gjorde større og større.

Vi kunne have ladet plantekasserne stå, men vi ved ikke om de kommer til at stå i vejen, eller om vi slet ikke kan komme til dem, når byggeriet er slut og de udendørs arealer skal bygges om. Derfor var planen at flytte kasserne op på terrassen, som vi regner med at beholde brugsretten over.

Også i Tømmerflåden har vi købt kartoffelspande. Og kartofler. Med hjælp fra villige børn er der plantet kartofler og jordskokker i spandene, mens der i baljer er plantet krydderurter, karse og mere spændende - skiver af tomater.

De skiveskårne tomater indeholder både frø og næring, og efter et par uger dukkede klaser af bittesmå tomatplanter op i baljerne med tomater.

De fik lov at vokse sig store nok til at blive delt, og hver onsdag er der nok at gøre for børn med grønne fingre.

Og som foråret for alvor har fundet vej, er det ved at være tid til at de små planter kan komme ud i solen i dagtimerne, inden de med tiden skal plantes ud i pallekammeplantekasserne, der har fået nye pladser på terrassen og er klar til at tage imod nye beboere.

Pernille


Månedens spørgsmål

Der ledes millioner af tons af plastik ud i Verdenshavene hvert år.

I 4. klasse har de arbejdet med netop det - og vi blev klogere.
Så hvor mange millioner tons plastik ledes så egentlig ud i Verdenshavene hvert år?


Sidste måneds spørgsmål

Brugte pizzabakker er fyldt med olie og madaffald, derfor kan de ikke smides i pap.

Pizzabakken skal derfor smides i rest.

Enkelte steder i kommunen eksperimenteres der med en ekstra affaldsspand til småt pap - det er blandt andet pizzabakker og mælkekartoner

læs mere her.

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top