NYHEDSBREV DECEMBER 2017
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Ombygning
Hjerternes fest

Nu sidder de der igen. Børnene. Fordybede, mens de klipper, limer, saver, skærer, filer, støber, samler og folder. Fordybede, mens de bliver snavsede, utålmodige, irriterede, kæmpende, stolte - og glade. Stolte over, at de har lavet en flot gave til mormor eller far. Glade, fordi de glæder sig til at give en gave, der er lagt så mange kræfter i.

Der bliver ved hver eneste gave, der i disse uger bliver fremstillet, sendt mange kærlige tanker af sted fra Tinderhøj og ud til modtagerne. Vi hører om mange familiemedlemmer, mens der bliver knoklet med gaverne. Tit hører vi om nogle positive oplevelser, børnene har haft med deres familie. Om pudsige oplevelser sammen med familien. Eller om familiemedlemmer, der har haft det svært og derfor har ekstra meget brug for en flot gave til jul.

Når I modtager disse gaver fra jeres børn, ligger der meget mere i den gave, end det, I kan se. I modtager samtidig mange gode, hjertelige tanker.

Man kan sige, at børnene, mens de laver julegaver til jer, uden at tænke over det, udlever julens mening som hjerternes fest. Julen som hjerternes fest. Julen begynder jo ikke med vore ofte lidt halvhjertede ønsker om at give lidt overflod til andre. Julen handler om vores helhjertede engagement i vores verden og i forhold til vore medmennesker. Det er det, børnene gør, mens de sidder der og er fordybede: engagerer sig i deres medmennesker, for at give noget godt til deres medmennesker.

Det er derfor, det, der ellers blot kan virke som et frygtelig stressende julegaveræs, bliver så vigtigt.

Hvor er det godt, det stadig eksisterer, på trods af alle mulige moderne indkøbsmuligheder og -fristelser!

Rigtig glædelig jul til jer alle.

Flemming Brandt







Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top