NYHEDSBREV APRIL 2018
Fra ledelsen Den fælles SFO Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Hvor meget plastik smider vi ud på en måned?


Plastikindsamling

Sidste måneds plastikindsamlingsprojekt er slut.

Alt det plastik vi smider ud i dagligdagen i Klubben, blev smidt ud i en stor beholder, så vi både kunne se hvor meget det samlede sig til, og samtidig kunne snakke om genbrug, naturen og affaldssortering.

Men hvad blev det så til?

I løbet af de fire uger vi samlede sammen, endte vi med at smide 4 kilo plastik ud.

4 kilo plastik fylde mere end man lige skulle tro, og selvom 4 kilo ikke lyder af meget, er det mere end man lige skulle tro.

Ganget op bliver de fire kilo til 48 kilo på et år. Det er alligevel meget. Og vi er sikre på at en almindelig husholdning smider mere plast ud, end vi gør i Klubben.

Hvis de 48 kilo plast alle bliver genbrugt, har vi sparet både på råstofferne og CO2 udledningen. For hvert genbrugt kilo plast sparer vi 2 liter olie - altså 96 liter olie.

Nu begynder det at ligne noget.

Den genbrugte plast kan blive til ny plast, til fleecetæpper, møbler, isolering og legetøj. Den kan blive til en fodboldtrøje, til strikkegarn eller noget andet. Der er mange muligheder og der bliver tænkt mange gode genbrugstanker ude i Verden.

Et besøg på Vestforbrænding gav i hvert fald mig tid til eftertanke.

Vi smider stadig plast ud i plastspanden. Lige nu vejer vi det ikke længere, men det er ikke umuligt vi tager projektet op igen en anden gang.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: Konstitueret SFO-leder Peter Eriksen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top