NYHEDSBREV MAJ 2018
Fra ledelsen Den fælles SFO Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
TurneringerFodboldture

Onsdag den 18. april og torsdag den 19. april, var Tinderhøjs drenge og pige SFO fodboldhold ude og spille mod Hendriksholm Skoles SFO. Drengene om onsdagen og pigerne om torsdagen.

Ser vi rent resultatmæssigt gik det rigtig godt.

Drengene spillede tre kampe, og vandt en (drengenes første sejr i turneringen nogensinde), en uafgjort og tabte en, men burde have vundet alle tre. Der var virkelig flot spil og tryk på, ja de dominerede alle kampe fra start til slut nærmest. Nederlaget var et lucky punch sidste ti sekunders uheld mål imod os, og ja den uafgjorte skal Hendriksholms målmand roses for. Flotte kampe!

Pigerne, der traditionen tro er lidt mere sejrsvante end drengene, spillede fire kampe og fortsatte sejrsrækken fra sidste år, og opnåede to sejre, en uafgjort og et nederlag. Mens nederlaget var fuldt fortjent, den må vi bare erkende, så var pigerne ellers suveræne. Ligesom med drengene, var pigerne overlegne i kampene fra start til slut, og hvis man skulle være et fodboldmæssigt skarn, jamen så burde de have vundet den uafgjorte kamp også, men en dygtig målkvinde og stolperne var i vejen for os.

Resultaterne er ekstra flotte, da Hendriksholm udelukkende stiller med 2.klasser og vi blander holdene med 0,1 og 2 klasser.

De flotte resultater fejrede vi fredag den 20. med at skyde børnechampagne og sodavand af.

Der hvor der dog især er grund til at være stolt er måden børnene gik til turneringen på. Udover det rent fodboldmæssige, så har Pædagog Martin trænet holdånd og måden man håndterer det hele på, rent mentalt. Hvordan man undgår at være en dårlig taber og dårlig vinder. Hvordan man spiller for at vinde og gør sit bedste, men ikke bliver sur hvis det ikke lige går ens vej og husker det stadig er for sjov det her. At det er okay at tabe en kamp, så længe man har gjort sit bedste. Hvordan man er en god holdkammerat og støtter hinanden, på og udenfor banen, og ikke driller/mobber/bliver sur på nogen, hvis de laver en fejl, der koster en sejr, men i stedet siger kom igen og hjælper hinanden. Hvordan man siger undskyld, hvis man kommer til at tackle for grimt. Ikke taler grimt, ikke lader sig provokere af modstanderen.

Og her var børnene bare super gode. Der var glæde, men ingen hån, ved en sejr. Nederlag blev taget med brystet hævet højt og uden skam. Der var ingen sure miner på banen ved tacklinger eller hvis dommeren dømte forkert, ingen lod sig provokere hvis der var nogen fra modstanderen der sagde noget dumt, og de var rigtigt gode til at støtte op om hinanden, og arbejde for hinanden.

Og her bliver det måske lidt for nørdet, men skal prøve at gøre det så forståeligt som muligt:

Martin træner både pigerne og drengene i det, der kaldes overfalds fodbold, i vores børne udgave i en 3-2-3 formation. Denne kræver meget indbyrdes forståelse, godt samarbejde, at man bevæger og placerer sig i forhold til hinanden, vilje til at nogle løber mere end andre - midtbane og forsvar løber mest - og angriberne på skift tager løbene ned, og at børnene holder øje med hinanden. Reelt set er det måske egentligt for svært et system for aldersgruppen, men børnene formår altså at leve op til det, forstå det og levere det. Og er det sociale udenom ikke i orden, jamen så kommer systemet heller ikke til at fungere ordentligt, og det er en af grundene til at de har klaret sig så godt i de to sidste omgange vi har været ude og spille.

Og når der så samtidig er god mentalitet overfor modstanderen, der blev uddelt ros børnene imellem fra både Tinderhøj til Hendriksholm og omvendt uden de voksne fra nogen af siderne havde bedt om det, jamen så er det jo bare awesome. Det er virkelig flot i så ung en alder, at kunne det børnene gør her.

De nuværende 1.klasser, både pigerne og drengene, har dog bedt om mere taktisk træning med hjørnespark og frispark næste år, så den har Martin taget til efterretning.

Fodbolden vender tilbage igen i august-september, hvor vi igen skal ud og spille kampe. Og jo, der vil igen blive skudt børnechampagne af til den tid.

Martin

Arkiv
Redaktionen: Konstitueret SFO-leder Peter Eriksen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top