NYHEDSBREV MARTS 2018
Fra ledelsen Den fælles SFO Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Ombygning
Dukketeaterdukker

























































Fantasi på højt plan

Med træværkstedet som ramme åbnede vi i SFO op for noget nyt. Vi slog os sammen, og lod børn og voksne fra alle afdelinger være sammen om et fælles projekt.

Vi besluttede at lave hånddukker til teater. Vi startede stort ud, og ville lave alle mulige slags dukker, men vi blev hurtigt klar over, at vi var nødt til at begrænse os. Valget faldt derfor på de mindre af slagsen. Dem man kan lave af gamle sokker, brugte toiletruller og hengemte plastikkopper, sammen med en bunke fantasi og hvad hobbyskabet indeholder.

Det var en succes. Hver dag i de fjorten dage vi lavede dukker, kom der nye børn til. Nogen kom troligt hver dag og lavede den ene fantastiske kreation efter den anden. Andre lavede en og løb videre til nye lege, men fælles for dem alle, var timer i selskab med børn og voksne fra andre afdelinger og en hel masse fordybelse.

For hold da op hvor er jeres børn fantasifulde. De opfandt og fandt på undervejs. Nogen skulle hjælpes i gang, men langt de fleste kastede sig over opgaven med fuld styrke, tog for sig af retterne og prøvede ideerne af undervejs.

Nogen gange var der så mange ideer, at det var bydende nødvendig at lave flere dukker. Andre gange kunne de mange gode ideer fyldes på den samme dukke.

Fællesskab, hjælp og den gode stemning fyldte godt i lokalet og selvom de fleste fandt ud af at limpistollim er varmt, var de supergode til at håndtere nye muligheder og nye måde at se tingene an på.

For en sok kan bruges til andet end varme på foden, gamle låg fra alverdens beholdere kan blive til hatte, øjne, ører eller noget helt fjerde og knapper, perler, stof og alt muligt andet dims fik nyt liv i de kyndige børnehænder.

Nu er projektet slut. Alle dukkerne er stillet til skue i forhallen, hvor I kan se dem de næste uger. Und jer selv at kigge godt på dem alle sammen, for der er mange timers arbejde og mange gode ideer gemt i de mange dukker i skabene i forhallen.

Og som det allerbedste har vi alle sammen lært nye børn og voksne at kende, og måske er det slet ikke så farligt at skulle på besøg i nye afdelinger, når vi nærmer os sommerferien og nogen skal til at flytte fra et sted til et andet.

Jeg synes i hvert fald, det har været et par skønne uger.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top