NYHEDSBREV OKTOBER 2019
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
GDPR og billeder

Vi har længe været i et tomrum i forhold til billeder i Flaskeposten - og for den sags skyld alle andre steder.

Nu er der endelig kommet en afklaring. Ikke en afklaring vi er specielt vilde med, men en afklaring.

De nye GDPR-regler er ikke lette at komme omkring, og vi har talt både for og imod og forsøgt os med flere indfaldsvinkler.

Den senere tids debat har betydet, at der er taget en beslutning fra skolens ledelses sid, der ganske simpelt betyder at vi under ingen omstændigheder må vise billeder af børn, der kan genkendes. Heller ikke selvom vi spørger forældrene først.

Det betyder at Flaskeposten med tiden kommer til at ændre karakter på billedesiden. Der vil stadig være billeder. Men billeder uden børn, eller kun hænder og fødder.

Der skal også være andet end billeder. Tegninger skal for eksempel have en langt større plads end de har haft tidligere.

Umiddelbart forestiller jeg mig, at den grafiske opsætning af Flaskeposten gennem den næste tid vil variere en smule fra gang til gang, inden den finder en plads, der både er interessant at se på og samtidig kan leve op til et krav om at være andet end bogstaver i store mængder.

I første omgang betyder det at billederne fra årets fodboldturnering Klubberne imellem vil bestå af et studie i benarbejde. Det var nogle spændende kampe, som var svære at tage billeder af, men imellem de mange slørede billeder, var nogen stykker som er værd at vise frem.

Det bliver spændende at følge.

PernilleArkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top