NYHEDSBREV AUGUST 2018
Fra ledelsen Den fælles SFO Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Fælles ture i sommerferienmasser af natur

Inden det blev marts og Verden brød sammen, havde vi i SFO besluttet at tage på en enkelt stor tur, langt væk med tid til fordybelse og plads til leg mellem både store og små. Vi ville til Sagnlandet Lejre, vi ville se vikingeborge, middelalderboliger og jernaldermænd i aktion.

Vi havde en skøn tur til lejre, vi havde en bus fuld af opstemte glade børn på vejen ud og en bus fuld af trætte oplevelsesfyldte børn på vej hjem.

Sidste år tog vi også turen til lejre. Sidste år havde vi også en skøn tur. Men sidste år var vi af sted i regnvejr. Solskin gør alligevel oplevelsen lidt bedre.

Turen til lejre blev ikke årets eneste fælles tur. Faktisk var vi samlet af sted mindst en gang hver uge - hele ferien. Det var skønt at opleve at store og små sammen fik gode oplevelser, der alle talte til fantasien og alle gav rig mulighed for at lære nyt. For selvom det er ferie, kan man altid blive klogere og lære nye spændende ting.

Muligheden for at komme væk fra SFO og opleve nyt, fik vi fra højere sted, da der blev lukket for institutioner i den offentlige trafik, og nogen gravede dybt i en kasse (jeg ved stadig ikke hvilken) og gav os muligheden for at komme væk med egen bus til steder vi ikke umiddelbart kan komme med den almindelige offentlige trafik.

Der blev kigget på dyr, da turene gik mod nord. I Nordsjællands Fuglepark var der show og fugle af flere formater, mens der var dyr af alle afskygninger - men langt mindre plads - i Københavns Zoo.

Vi legede os gennem dagene, da turene gik mod Naturcenter Amager og Naturlegepladsen i Valbyparken. På Amager er der rig mulighed for at kæle med får eller mus, der kan bindes knob og se seje flækkede et par brændeknuder til bålet. På begge legepladser er der masser af balanceleg og det medbragte kongespil og fodboldene blev luftet godt, inden alle fik is og vi fandt tilbage til bussen.

Endelig tog Klubben alene af sted mod en knap så fjern fortid, da vi udforskede Garderhøjfortet, der er en del af Københavns befæstning, der kostede en krig at bygge, men aldrig blev brugt til forsvar.

Om vi nogensinde igen får muligheden så mange ture i den kaliber i løbet af en sommerferie er nok ikke noget vi skal forvente, men vi har nydt det, lært en masse og mest af alt oplevet børn i alle aldre være sammen om fælles oplevelser, der bringer dem tættere på hinanden, når de nu er tilbage i hverdagen.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top