NYHEDSBREV AUGUST 2020
Fra ledelsen Den fælles SFO Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Efter ferien

Sommerferien er slut, hverdagen er tilbage på fuld knald, alle de nye Klubbørn har efterhånden helt styr på vores regler og mærkværdigheder, og stort set alle børn er fantastiske til at spritte både hænder og værktøj af. Det gælder både tabulexskærmen, bordtennisbat, pensler og spil.

Gennem ferien har vi været ude af huset sammen med resten af SFO - det kan I læse mere om på vores fælles side - men vi har også hygget sammen i Klubben, vi har bagt, været på egne ture i lokalområdet og bare været, når det var det, der var mest tiltrængt.

Som altid i sommerferien har Klubben fået en overhaling, der er rent på steder, der ikke altid er tid til at gøre rent, der er styr på ting, vi i hverdagen glemmer at have styr på og vi har kigget gamle regler igennem, gjort op og indført nye.

Med hverdagen er fredagsinfo tilbage. Som udgangspunkt sender vi information til alle forældre om hvad der rører sig i klubben, hvad der er sket og hvad der skal ske, hver fredag. Over året vil der helt sikkert være uger, hvor vi ikke får sendt noget. Det håber jeg I bærer over med.

Ud over den ugentlige info, skriver vi i Flaskeposten og når vi husker det i vores Facebookgruppe - Tømmerflåden, som man som forælder til børn i Tømmerflåden kan søge medlemskab af.

Endelig er årets folder om Klubben ved at være færdig. Vi sender den med alle nye børn hjem, når den er frisk fra trykken. Alle andre kan komme og hente en kopi, hvis I tænker I har brug for det.

Pernille


Ture i ferien

Jeg er sikker på, at der var ture de uger jeg havde ferie, men dem ved jeg ikke nok om til at kunne fortælle om. I stedet vil jeg fokusere på de tre ture vi tog på, alene og uden resten af SFO, i løbet af de tre uger af ferien jeg var til stede.

Legepladsen

De lokalkendte vil vide at nede bag Byggeren, ved siden af stadion og den lille sø, jeg ikke ved hvad hedder, er der legepladser at finde. Vi gik en tur derned, gyngede og klatrede i træer. Kiggede på ænder og viste Dennis en lille smule af Rødovre. Vi var ikke længe væk, bare nok til at vi var sultne, da vi nåede tilbage og madpakkerne blev fundet frem.

Sådan nogle ture er superhyggelige i en sommerferie.

Skattejagt

Som altid havde vi lånt den lille røde bus, der kan indeholde to voksne og syv børn.

Den var ikke meget ude at køre i år, men da syv børn var klar til Skattejagt, Louise kan føre en bil og jeg gerne ville med, kørte vi til Islev, parkerede ved kirken, fandt den første post ud af syv, inden vi begav os ud i trafikken.

Vi fandt den lille rundkirke fra tiden med Statens Pædagogiske Forsøgscenter (eller skolen Rita underviste på) og Ungdomsbyen, der nu er væk og har givet plads til nye boliger. Vi fandt legepladser, bevægede os gennem Islev skole og snakkede om svømmehallen, hvor de kommende elever med svømning på skemaet skal lære at svømme.

Vi sluttede ved torvet, hvor pigerne kunne udpege lækkerbiskner i form af
mælkebøtteblade til Louises lille kanin og hvorfra vi gik tilbage til kirken og den parkerede lille røde bus.

Slutteligt kunne vi konstatere at nutidens børn læser helt andre tegneserier end dem, de voksne der havde lavet skattejagten havde valgt ud.

Soldaterliv

Endelig tog vi til Garderhøjfortet. Det var en god oplevelse.

Garderhøjfortet er en del af Københavns Befæstning. Det blev opført af midler samlet ind mellem Gentoftes bedre borgerskab og er det eneste firkantede fort i befæstningen. Det er også det eneste anlæg med kaserne til fodfolket og som historien viste aldrig taget i brug til det egentlige formål.

Fortet stod i mange år og forfaldt, men endte med at blive tilbagegivet til den fond, der oprindeligt havde indsamlet midlerne og som har stået i spidsen for en storstilet restaurering.

Vi fik hver en soldaterbog med opgaver, der førte os gennem historien og livet som soldat. Vi fik lov at dreje spillet under de to store kanoner i tårnet. Det krævede samarbejde at dreje de tunge kanoner, men vi gjorde det, og kiggede ud i kanonernes skyderetning, inden vi gik videre, lærte at morse og om oversvømmelsesstrategier, løb rundt om fortet, trænede som soldater og udforskede de lange gange i fodfolkskasernen.

Der er ingen tvivl om at nogen af de medbragte børn synes historieundervisningen var fantastisk, mens andre var mere imponerede over det ophængte spøgelse langt inde i kaserneområdet, der bragte skrig og hyl op i de højeste decibel.

Pernille























Aftenåbent

Så blev det tid igen. Vi skulle have holdt Høstfest, datoen var krydset af, men med restriktioner og forbud mod forældre på skolen, blev aftenen omdannet til en aften for børn.

Når vi holder aftenåbent er børnene altid med til at lave maden. Denne gang kunne vi ikke have børn i køkkenet på samme måde, som vi plejer, så vi lavede lidt om på det, overlod det meste til de voksne og gav børnene en oplevelse af at være med.

Vi lavede pizza. Børnene rullede deres egen klump dej ud, bar den selv hen til bordet fyldt med fyldmuligheder og pegede selv på det, der skulle på.

Herfra overtog vi. Louise og Berit fyldte på iført pæne plasthandsker, og helt som vi plejer var det også os, der havde opsynet med ovnene.

Med seksogtredive børn tilmeldt, havde vi en forestilling om at pizzabageriet ville tage hele aftenen. Men det er effektive børn vi har i klubben. Bare halvanden time tog det, og så var de sidste fem voksenpizzaer også sat i ovnen.

Som aftenen gik var der gang i boldspil - både ude og inde. Stylter blev gået til, der blev danset i spejlsalen og et enkelt plaster fundet frem. Sådan skal det vist være.

Det var glade børn, der tog hjem. Og en flok lidt trætte voksne, der glæder sig til næste gang vi åbner op for en klubaften med fælles spisning og fri leg.

Pernille








Kalenderen den næste tid

Fredag d. 4 september tager vi på tur med de store.

Vi tager ind til byen, bruger mundbind, ser på butikker, spiser sammen og går i biografen.

Prisen er 100,- kr.

Information er sendt ud.



Tirsdag d. 22 september holder vi igen aftenåbent.

Det bliver ganske som vi plejer, fælles mad og fri leg.

Prisen er 30,- kr for alle fra 4. klasse og op. Det koster ikke noget at deltage for børn fra 3. klasse.



Fredag d. 30. otober er det tid til Halloween.

Det er en aften kun for børn - i uhyggens tegn.



Inden december for alvor slår til, byder vi til julegilde.

Det gør vi tirsdag d. 24. november - præcis en måned inden den store dag.

Arrangementet er for både børn og voksne.

Det bliver helt som det plejer, og I får nærmere information, når vi nærmer os.



Torsdag d. 21. januar er der Nytårskur i Tømmerflåden.

Menuen står som sædvanlig på stegt flæsk og persillesovs.

Og som sædvanligt glæder vi os til at se både børn og voksne.



På Dronningens fødselsdag, fredag d. 16. april er det tid til årets børnefest.

Temaet giver sig selv, når vi glæder os til at se fagre prinsesser og drabelige prinser.

Vi glæder os til at se nutidens take på tidligere tiders stereotype kønsroller.



Onsdag d. 12. maj tager vi i Tivoli.

Vi satser på at komme stærkt igen og tage revanche, efter et år uden Tivolitur..



Som det foreløbig sidste store arrangement, glæder vi os også til den traditionsrige grillaften for nye og gamle, store og små.

Datoen er tirsdag d. 15. juni.

Vi tænder grillen og laver maden. I medbringer som altid service og det gode humør.


For alle arrangementer gælder, at mere information kommer senere.

For alle arrangementer gælder også, at de kan blive aflyst - situationen taget i betragtning.

Forholdsregler og forældre

Husk at forældre ikke må være på skolen.

Vi har hængt vores telefonnummer op strategiske steder.

Ring gerne eller skriv på Tabulex, så sender vi børn ud.

Vi glæder os, til vi må se jer igen.




Turneringer

Med nedlukningen i marts blev de igangværende turneringer i bordtennis og billard udskudt på ubestemt tid.

Tiden er nu kommet og der er spillet mere end en nervepirrende semifinale og finale.

Hvem der endte med at vinde må I vente med at høre mere om til næste udgave af Flaskeposten.

Jeg har ikke helt styr på det, og Henrik er meget bedre til at fortælle.

Han har nemlig set kampene.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top