NYHEDSBREV NOVEMBER 2020
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Halloween

Igen har det været halloween. Og igen har vi holdt fest.

Formen var den gammelkendte - med modifikationer. Glæden var den samme og uhyggen fik nye højder, da den gennemprøvede temmelig ulækre konkurrence løb af stablen.

For de uindviede stiller vi op ude i skolegården, fordeler alskens klamheder i to gryder, der sammen med - til lejligheden - kogt spaghetti, er fyldt med edderkopper og andre insekter af plastik.

Børnene bliver delt i to hold og i bedste stafetstil løber et barn ad gangen fra holdet i den ene ende til gryden i den anden, hvor hænderne stikkes i klamhederne og en edderkop skal findes og tages med retur, inden næste barn kan få del i glæderne. Det gælder selvfølgelig om først at finde alle de toogtyve dyr i gryden.

Med havde vi denne gang ikke kun vand til efterfølgende vask, men også sprit og noget at tørre efter med. Vi blev enige om at trods forbud og restriktioner, kunne konkurrencen godt afholdes.

Jeg garanterer - ingen rører ved ansigt eller andet, når først hænderne har været i forbindelse med indholdet i heksegryderne.

Som altid var det en flok flotte udklædninger, der mødte op. Jeg var igen imponeret over udførelsen af makeup og kostumer der lægges for dagen.

Så selvfølgelig skulle der også stemmes om de flotteste, de uhyggeligste eller de bedst maskerede. Alle havde som altid tre stemmer. Det tog i år lidt længere tid, med afspritning af kuglepenne undervejs, men resultatet var der ingen tvivl om.

Tobias 7A, Noah 4A, Freya 4D og Kaya 3X kunne alle gå hjem med en ekstra fjer i hatten.

Tak for en hyggelig aften.

Vi pudser kosten og glæder os til næste år.

PernilleTusind Tak

At min fødselsdag faldt på samme dag, som Halloweenfesten var ikke planlagt.

Så derfor: tusind tak for alle de søde gaver og tegninger jeg fik på dagen.

Det varmer.

Berit
Endelig

Blev vi færdige med vores FIFA turnering.

Kampen om 3. pladsen var et opgør mellem Tobias/Alvin og Nicolaj/Mikail. Nicolaj og Mikail er 3. klasser, så det er første gang de deltager, hvilket jo godt kan være svært når de møder nogen fra de større klasser.

Det var de 2 drenge nu ligeglade med, og viste sig som de stærkeste i kampen om bronzen. Godt nok måtte de ud i en afgørende 3. kamp, hvor de efter en rimelig sikker sejr fik hængt bronze medaljerne om halsen. Tillykke med det drenge.

Sidste års vindere, Göktug og Jason, var i finalen igen i år, hvor de mødte Noah og Ebu. Der var ikke tvivl om hvor favoritrollen lå, men Noah og Ebu havde da vist ikke tænkt sig at give op på forhånd.

Efter en meget lige dobbeltkamp, kom Göktug og Jason foran 1-0. Det betød, at Göktug, som sidste år, og i år, havde vundet alle sine kampe, kunne afgøre kampen til deres fordel med en sejr over Noah.

Det skete dog ikke, Noah spillede op til sit allerbedste og fik uafgjort i den kamp. Nu var det så op til Ebu. Hvis Noah og Ebu skulle have omkamp, var han tvunget til at vinde over Jason, og søreme om ikke det var det der skete.

Altså helt lige stilling, og første gang i 2 år, at Göktug og Jason var pressede. Det blev selvfølgelig en vanvittig spændende omkamp, som var spændende lige indtil allersidst.

Her lykkedes det dog Göktug og Jason at lave 2 mål, som afgjorde kampen. Kæmpe ros til Jer alle. Noah og Ebu, for at give forhånds favoritterne kamp til stregen, og Göktug og Jason for at holde hovedet koldt selv om I var pressede til det yderste for første gang.

Stort tillykke med medaljerne drenge, det var godt nok nogle gode og spændende kampe I bød os.

Henrik

Bål

Sprutttende birkeknuder, slikkende flammer og varme gløder. Det er hovedingredienserne, når vi hver torsdag trækker en vogn fuld af hygge og udehobby ud mod grillhytten, tænder op og har båldag.

Længe har der stået snobrød på programmet, og selvom det for en kort bemærkning er dømt ude til fordel for andet, vil snobrød altid stå højt på listen over hyggeligheder ved et bål.

Den lille hytte er på torsdage vel besøgt. Mange af Klubbens børn når i løbet af dagen forbi. Nogen bliver hængende hele dagen, hygger, snakker, filer lidt i en klump fedtsten, som er et fantastisk udeprojekt, drikker den varme kakao vi de sidste gange har haft med, eller gider bare bruge dagen udenfor.

Andre kommer forbi, ser hvad der sker, rister en skumfidus eller bager et snobrød og forsvinder igen.

Nogen kommer tidligt, andre kommer sent, og på den måde er der plads til alle, på den forholdsvis lille plads.

I torsdags fandt vi skumfiduser frem sammen med den varme kakao. Det bragte lykke. For er der noget bedre end at sidde i varmen fra gløderne med et stykke fluffy sukker på en pind, riste til fuldkommenhed, for derefter at holde på det hele mellem to Mariekiks.

Kakaoen, der blev varmet over bål, fik også ben at gå på, og da alting var pakket sammen, kunen vi tælle os til et besøgstal på omkring fyrre børn. Se det gider vi godt igen.

Nu er det ikke sådan at skumfiduser kommer til at høre med hver eneste torsdag. Vi har mange andre ideer - endda nogle vi endnu ikke er kommet på. Men skumfiduser trækker godt.

Men vi har så afgjort planer om at fortsætte, også på regndage og specielt når det begynder at sne. For helt ærligt, kan I forestille jer noget mere skønt end at sidde i læ under grillhyttens tagryg, pakket godt ind i varmt tøj, med et buldrende bål, noget varmt i koppen og et snobrød på en pind?

Jeg gider i hvert fald godt.

Pernille


Gran Turismo

Er, for dem der ikke ved det, et spil på playstation, hvor man kan køre om kap med racerbiler.

Det er der så en masse der gør i øjeblikket.

Da FIFA turneringen var færdigspillet, startede vi en lille turnering i racerløb, ikke med præmier og klubmesterskaber, men bare for sjov. Og sjovt, det er det.

Mange, der ikke spiller playstation normalt, er at finde foran skærmen til en god dyst om, hvem der kører bedst og hurtigst.


Da det jo bare er en for sjov turnering, deltager Dennis og Henrik også, og vi skal da hilse og sige, at vi får vores sag for, når vi kører mod børnene.

Og om noget er sjovest, så er det at give os voksne baghjul, hvilket sker rimelig tit. Så der bliver grint godt igennem ved PS4’eren i øjeblikket.

Skøøønt.

Henrik
Kalenderen den næste tid

NB - Alle arrangementer er midlertidigt aflyst...

tirsdag d. 24 november holder vi julebanko - kun for børn.

Præcis en måned inden den store dag.

Vi finder nissehuerne frem, spiser risengrød og garnerer med julestemning.

Sidste frist for tilmelding er mandag.Tirsdag d. 1. december holder vi julesmåkagebagnings-/julegaveaften i Tømmerflåden.

Vi spiser sammen, bager og laver kager.

Af hensyn til plads og tid, har vi sat et loft på max 15 deltagere.

Prisen er 30,- for alle over 3. klasse.Onsdag d. 9. december holder vi julesmåkagebagnings-/julegaveaften i Tømmerflåden.

Vi spiser sammen, bager og laver kager.

Af hensyn til plads og tid, har vi sat et loft på max 15 deltagere.

Prisen er 30,- for alle over 3. klasse.Torsdag d. 21. januar er der Nytårskur i Tømmerflåden.

Menuen står som sædvanlig på stegt flæsk og persillesovs.

Der er en ret stor sandsynlighed for, at arrangementet bliver ændret...På Dronningens fødselsdag, fredag d. 16. april er det tid til årets børnefest.

Temaet giver sig selv, når vi glæder os til at se fagre prinsesser og drabelige prinser.

Vi glæder os til at se nutidens take på tidligere tiders stereotype kønsroller.Onsdag d. 12. maj tager vi i Tivoli.

Vi satser på at komme stærkt igen og tage revanche, efter et år uden Tivolitur..Som det foreløbig sidste store arrangement, glæder vi os også til den traditionsrige grillaften for nye og gamle, store og små.

Datoen er tirsdag d. 15. juni.

Vi tænder grillen og laver maden. I medbringer som altid service og det gode humør.


For alle arrangementer gælder, at mere information kommer senere.

For alle arrangementer gælder også, at de kan blive aflyst - situationen taget i betragtning.Det lader sig høre....

At Dennis er blevet slået i bordtennis af en pige...


Julegaveværksted

Helt som vi plejer har vi åbnet for julegaveværkstedet - så der kan være hemmeligheder i farvandet, hvis I skulle finde på at kigge gennem vinduet.

Bare så I ved det.

PernilleArkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top