NYHEDSBREV OKTOBER 2020
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Bål

I Klubben har vi i den grad indtaget grillhytten. Vi er vilde med de muligheder der ligger i at kunne sidde i ly og bage snobrød over en sagte ild, mens snakken går om stort og småt.

Grillhytten byder også på andre muligheder og med plads til at arbejde ude, finder vi udehobby frem en gang om ugen, når vi tænder bålet og lige i øjeblikket laver snobrød.

Om vi bliver ved med at lave snobrød, når vi er ude, er ikke til at sige. Det kunne være så meget andet, men det er så hyggeligt at sidde omkring bålet med hver sin pind og et
brød, der bliver mere eller mindre bagt og mere eller mindre sort.

Det er en kunst at bage snobrød. Det har mange af børnene måtte sande, og mange er faktisk også blevet rigtig gode til det.

Sammen med bålet har vi fundet nogle af de gode gamle husflidstraditioner frem. Vi har brikvævet, arbejder med skind og læder og snitter i nedfaldsgrene fra Volden.

Med tiden er der også andre udendørs aktiviteter der står i kø, for at blive fundet frem igen.

Pernille


Bolsjer

De to første bolsjeaftener er vel overståede. Trods meget varme temperaturer er ingen kommet galt af sted, bolsjer i lange baner er langet over disken og den lidt mere coronavenlige facon at stå i køkkenet er gået over al forventning.

Ganske som vi plejer, er der på bolsjeaftener også plads til leg, til mad og til sjov og grin.

Glade børn er taget hjem fyldt med sukker og blå tunger (den blå farve er altid et hit),
Der er endnu en aften tilbage, når vi tirsdag efter efterårsferien gør gryderne klar endnu en gang. I skrivende stund er der stadig et par pladser tilbage, hvis nogen mangler at blive meldt til.

hele Klubben dufter sødt af sukkerdampe og ingen er i tvivl om hvad aftenen har været brugt til, når vi møder ind næste dag.


Pernille

Fifa

Der er i den grad gang i Fifa Turneringen.

Selvom jeg ikke på daglig basis befinder mig i nærheden af Playstation og controllers, har jeg alligevel hørt levende beretninger om kampe mellem først den ene og så den anden.

Der bliver gået til den, alle håber på at vinde, men vi har også nogle rigtig gode
tabere mellem Klubbens medlemmer, der tager nederlag på den gode måde, og i stedet hepper fra sidelinjen.

Gruppekampene er overstået og nu står semifinalerne for døren.

Jeg venter spændt på udfaldet.

Pernille

Tøsetons

Hver onsdag går Louise, Pernille og de piger, der på tidspunktet befinder sig i Tømmerflåden, i salen og laver Tøsetons.

Som udgangspunkt handler det om at opleve noget sammen, at skabe et sammenhold for store og små og at give grobund for gode venskaber og gøre konflikter nemmere at håndtere. Det er nemlig ingen hemmelighed at det er sværere at blive uvenner, når man lige har haft det sjovt.

Langt de fleste piger styrer direkte mod Tumlesalen, når vi om onsdagen har haft børnemøde. Som oftest er der et par stykker der ikke gider, men får vi dem lokket, fortæller de altid bagefter om sjove oplevelser.
Vi tager som regel udgangspunkt i samarbejdslege. Pigerne kommer med mange gode ideer, og der er ingen tvivl om, at flere får mere plads når vi leger de mere vilde lege som for eksempel dødbold - når der ikke er drenge med.

Både Louise og jeg har understøttende undervisning i henholdsvis 3. og 4. klasse. Der er ingen tvivl om at Tøsertons ikke kun er til glæde pigerne imellem. Vi ser også en forskel, når vi står med de fulde klasser, og flere af pigerne tør tage mere plads i interaktionen børnene imellem.

Vi er overbeviste om, at tiden er givet godt ud og at pigerne får noget godt med hjem. Derfor er Tøsetons ikke noget vi nedlægger lige med det samme. Slet ikke så længe det er efterspurgt.

Pernille

Kalenderen den næste tid

Tirsdag d. 20. oktober holder vi bolsjeaften.

Vi koger bolsjer og spiser sammen.

Der er plads til max 12 børn.

Pris: 30,- kr (3. kl gratis).Fredag d. 30. otober er det tid til Halloween.

Det er en aften kun for børn - i uhyggens tegn.Inden december for alvor slår til, byder vi til julegilde.

Det gør vi tirsdag d. 24. november - præcis en måned inden den store dag.

Arrangementet er for både børn og voksne.

Det bliver helt som det plejer, og I får nærmere information, når vi nærmer os.Torsdag d. 21. januar er der Nytårskur i Tømmerflåden.

Menuen står som sædvanlig på stegt flæsk og persillesovs.

Og som sædvanligt glæder vi os til at se både børn og voksne.På Dronningens fødselsdag, fredag d. 16. april er det tid til årets børnefest.

Temaet giver sig selv, når vi glæder os til at se fagre prinsesser og drabelige prinser.

Vi glæder os til at se nutidens take på tidligere tiders stereotype kønsroller.Onsdag d. 12. maj tager vi i Tivoli.

Vi satser på at komme stærkt igen og tage revanche, efter et år uden Tivolitur..Som det foreløbig sidste store arrangement, glæder vi os også til den traditionsrige grillaften for nye og gamle, store og små.

Datoen er tirsdag d. 15. juni.

Vi tænder grillen og laver maden. I medbringer som altid service og det gode humør.


For alle arrangementer gælder, at mere information kommer senere.

For alle arrangementer gælder også, at de kan blive aflyst - situationen taget i betragtning.


Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top