NYHEDSBREV MAJ 2021
Fra ledelsen Børnesyn Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Velkommen til vores nye børn

Endnu en gang velkommen i SFO Skattekisten.

Som I ved, har vi været spændte på at møde jer børn og forældre samt at vise jer jeres klasselokale, som I også skal være i efter sommerferien.

Selvom børnene kun har været her i knap 14 dage, så er børnene faldet godt til i klassen, og virker trygge med os voksne og hinanden.

Det er dejligt at se, at børnene allerede fungerer så godt som gruppe sammen. For de kommer fra otte forskellige børnehaver, og derfor kendte kun få hinanden inden de startede.

Børnene er så småt ved at tage de nye rutiner til sig.
Der er ting, som minder om det de gjorde i børnehaven, og ting som gøres på en anden måde her.

De er rigtig gode til at lege, hjælpe og snakke sammen med hinanden.

Når vi er indenfor, så lærer vi dem lidt efter lidt, hvordan det foregår i skolen, når de skal være stille. Vi voksne, bruger nogle bestemte tegn, når der skal være ro f.eks. klapper, siger ssh-lyd mv.

Vi ser glade børn, som gerne vil være med til det vi laver i løbet af dagen. Nogle går i gang med det samme, andre skal lige se det lidt an, eller have en hjælpende hånd og så er de også i gang. Men alle deltager aktivt, når de er i gang.







Børnene virker meget fordybet, når de laver kreative ting såsom Mors dag gaven og maler på vimpelflagene til klassen. Ja selv den første dag, da børnene tegnede på ballonen, der hænger i klassens vindue. De er også glade for at sidde med deres gule mappe eller spille spil sammen om morgenen. Det er en fornøjelse at se på.

I frikvarterne leger klassen sammen indenfor et afgrænset område. Lige nu er vi i det ene frikvarter på den store legeplads og i det andet frikvarter på den lille legeplads tæt på Piratskibet.

Nogle gange aftaler vi inden de går til frikvarter nogle lege, som de kan melde sig på og andre gange vælger de frit. Begge dele virker til at fungere godt.

Vi har en pose med udelegetøj, hvor tingene skal tilbage i efter brug.
Alle børnene skal hjælpe med at passe på det. For vi har kun det legetøj, som vi har. De gør en indsat for at finde tingene, når noget bliver væk. Og kommer stolt med noget dagen efter, hvis det først bliver fundet der.

Måske I får nogle trætte børn hjem, men det er der ikke noget at sige til, for de bruger meget energi på at lære hinanden, os voksne og de nye omgivelser at kende.

Husk, at I altid er velkommen til at tage fat i os eller skrive til os på AULA, hvis der er noget, som undrer eller bekymrer jer. Det er også vigtigtig, at I fortæller os, hvis der sker forandringer i jeres barns liv, så vi kan være ekstra opmærksomme på jeres barns trivsel.

Maria, Mereme, Dorthe og Bolette













Lidt fra de større børn

Vi har i 1.A været meget udenfor, hvor der er blevet leget forskellige lege, samt kørt på mooncar og banancykler.

Når vi har været indenfor, har vi lavet Just Dance, quiz om forskellige emner som musik, natur og tv, lavet perler, spillet spil, leget og læst i bøger.

Udover det, har vi hygget i klassen med en masse god musik, som børnene selv er med til at vælge.

Hilsen Mitzi




Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top