NYHEDSBREV SEPTEMBER 2021
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Tek-X i SFO-regi

I en kommune hvor teknologi og innovation er sat på skemaet, skal det selvfølgelig også bredes ud til SFO. Så når vores fælles kommunale Tek-X, der rummer uendelige muligheder i de retninger, er vokset og har nået det punkt hvor der også er plads til at holde åbent langt hen ad eftermiddagen, er det på tide at uddanne T&I-pædagoger.

I første omgange er der sendt to pædagoger fra hver skole i kommunen på et kursus, der strækker sig over de kommende måneder. Vi skal lære hvad Tek-X kan tilbyde os, og Tek-X skal lære hvad sådan nogle som os kan se af muligheder i det miljø der nu bliver åbnet for os.

For der er tydeligt forskel på hvad en lærer med en hel klasse har af forventninger og hvad en flok pædagoger, der har muligheden for noget helt andet, kan finde på. På Tek-X er de heldigvis ikke bange for nye udfordringer og vi kan sådan se bare komme an.

Foreløbig har vi haft to kursusgange og personligt er jeg allerede blæst bagud af de mange muligheder stedet lukker op for.

Hvordan det sådan rent praktisk vil afspejle sig i hverdagen, er jeg stadig meget usikker på, men heldigvis har vi god tid til at prøve af på egen hånd, udforske mulighederne og komme på gode ideer, inden der i kursuskalenderen står noget om at prøve projekter af på børn.

Pernille Skau Nørgaard




Personaleweekend

Med det sidste års manglende muligheder for at samles og tale sammen om vores pædagogiske retninger, er det skønt at kunne sætte kryds i kalenderen og vide at inden længe står der pædagogik og sammenhold på programmet.

I SFO har vi valgt at bruge en fredag og lørdag i oktober på at tage vores praksis op til overvejelse, til at være sammen kollegialt og til at have god tid til at lægge planer for hvordan vi gerne vil have vores SFO til at udvikle sig i de kommende år.

Det er ikke nyt. Vi plejer at holde personaleweekender. Men i år er det ekstra vigtigt, fordi det er så længe siden vi sidst har haft mulighed for at skabe noget sammen, for at være fælles om det vi står for og fælles om at være fælles.

Det er vigtigt for os at jeres børn har den bedste hverdag, når de er hos os. Det er vigtigt for os at I som forældre oplever at jeres børn er glade for deres SFO, at de udvikler sig og har en hverdag, der hænger sammen og giver mening.

For at kunne det, er det også vigtigt for os at kunne sætte os ned og tale sammen om det, der er vores vigtigste opgave - at skabe den bedste SFO for jeres børn.

Jeg glæder mig og ser frem til skønne timer med gode debatter. Og så tænker jeg fortsættelse følger næste måned.

Pernille Skau Nørgaard









Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top