NYHEDSBREV APRIL 2022
Leder Piratskibet Tømmerflåden
Flere besøgsdage af vores 2. klasser

Det er simpelthen så hyggeligt.

Der er godt nok fuld fart på, når de på kort tid skal nå at prøve de ting vi har i klubben.

Personligt er jeg glad for mine dage i Skattekisten, når jeg starter med at krydse dem alle sammen ind. Det er nemlig ikke helt nemt at finde dem på Aula, når man ikke kender dem så godt, og de har travlt med at komme videre.

Men det lykkes heldigvis, og jeg håber alle har syntes det har været rart at være her.

Der går selvfølgelig noget tid inden alle lærer vores regler og rammer her i Tømmerflåden, men jeg synes de kommer hurtigt efter det, og finder ud af hvordan tingene foregår.

Nu er det jo desværre påske, så der går lang tid før de kan komme herover igen.

Men vi glæder os til sidste besøgsdag, og til at de starter for alvor mandag d. 2. maj.

På forhånd velkommen til Jer alle, og ha’ en go’ påskeferie ikk’

Henrik


Der er skønt ude ved bålet

Uanset vejret er der altid børn der kommer ud og snakker, ar klar til røg, duft og et eller andet over bål. Ofte sidder vi og nyder vejret - fredag inden påske haglede det pludselig! - under tag og med læ for vind og vejr. Også i ly for solen, for efterhånden som den kommer frem, er erfaringen at der er varmere ude ved bordene.

For at introducere 2. klasse til båldagene inviterede vi til pandekager over bål. Det blev en hektisk dag, med glade børn, der gerne stod i kø for at bage en pandekage.

Det er sjovt at lave mad over bål, det er sjovest at gøre det selv. Det er lige som om alting smager bedre, når man har kæmpet for det. Og ind i mellem skal der kæmpes. Røg i øjnene, varmen fra bålet, tunge pander eller snobrød, der er alt for lang tid om at blive færdige, kan være næsten uoverstigelige bjerge, som alle i sidste ende kommer over og finder den der skat for enden af regnbuen.

Fredag inden påske var der et ønske om igen at bage pandekager. Pandekager er hyggelige, men dejen kan ikke holde evigt.
Jeg vidste ikke hvor mange jeg kunne regne med ville dukke op, ferie betyder ofte færre børn, og med håbet om at spare på mængden af affald besluttede jeg i stedet at vi bagte fladbrød.

Fladbrød er også et hit. Vi bager pandekager en anden dag.

Og som tiden er gået har jeg haft snitteknive og tæt at snitte i med ude ved bålet fredag efter fredag. Jeg har lovet at finde noget lidt blødere træ, for det kan godt være hårdt at snitte. Jeg tænker også at andet værktøj - vi har for eksempel nogle ret gode file - kan være med til at forme træ til fine figurer.

Det er i hvert fald næsten terapeutisk at sidde omkring bålet, snitte langsomt i form og samtidig have god tid til at snakke om lige det, der fylder allermest lige nu.

Jeg tænker stadig vi skal have lavet en hel masse figurer og ende med at holde fest, se afsnittet hvor Emil - ham fra Lønneberg - når sin figur nummer 100 og planlægger at holde fest sammen med Alfred. Det må vi kunne gøre ham efter.

Pernille















Kalenderen den næste tid

Fredag d. 6. maj holder vi børnefest.

Vi åbner op for den 50'er-inspirerede Diner, serverer burgere og milkshake og satser på masser af svind i skørterne og vandkæmmede frisurer.

Invitationen er på vej.

OBS! Festen er for 3.-8. klasse.



Onsdag d. 25. maj (dagen før Kristi Himmelfart) tager vi i Tivoli.

Det kommer I til at høre meget mere om.

Men husk: det er en vigtig dag for vores børn (og de voksne). Vi har glædet os i snart tre år!



Tirsdag d. 14. juni tænder vi op i grillen og inviterer jer alle til at komme og spise med.

Vi står for maden, I sørger for det gode humør og får en billig aften ude.

Vi sender en invitation, når vi nærmer os.



Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva K Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top