NYHEDSBREV AUGUST 2022
Fra ledelsen Den fælles SFO Skattekisten & Piratskibet Tømmerflåden
Fælles ture i sommerferien

Ud i det grønnne

Jeg havde den fornøjelse at være med på 2 af de 3 ture, fælles med SFO 1’erne. Den første af dem, var i Lejre i bagende sol, hvilket jo er skønt, når man render og kigger på alverdens spændende ting udenfor.

Vi fik noget på opleveren, da vi blev præsenteret for en sjov/spændende historie om hvordan man drog i krig i stenalderen. Ligeledes de forskellige våben man brugte dengang for mange hundrede år siden, og vores børn fik lov at hjælpe med at bære dem hen til ”teaterpladsen”. Det var lige fra dolke, sværd, økser og lanser, så det var lidt spændende.

Ellers fik vi set mange sjove ting, og når nu det var så varmt, var det faktisk rart at bevæge sig ind i den store vikingeborg, og høre lidt om de gamle guder, og se alle de spændende ting. Fed tur.

Næste tur gik til fugleparken i Nordsjælland. Det var også rigtig hyggeligt, med et fedt fugleshow, hvor de fortalte om fuglene, som fik fløjet sig nogle gode ture. Nogle af dem satte sig endda på skuldrene af folk, og fløj meeeeget tæt forbi vores hoveder, fed oplevelse.

Nu er det mest fugle de har i fugleparken, men der var også andre dyr at se på. Bl.a. geder, som altid er et hit hos børnene, og her fik de meget tid til at gå. Desværre blev den sidste time spoleret af en ordentlig omgang regn, men heldigvis var bussen deroppe, så vi kunne komme hjem lidt før end planlagt.

Rigtig hyggelige ture, og rart at være afsted med mange af de mindre SFO 1 børn og vores kolleger fra Skatten og Piraten. Ikke fordi vi delte alle børnene i alverdens forskellige grupper, men jeg havde da et par små børn med i min gruppe, og Louise gik rundt med SFO 1 børn begge dage. God måde at blande os lidt på. Tak til alle for nogle rigtig gode dage.

Henrik


Frilandsmuseet

Det er altid skønt at holde ferie sammen med jeres børn. Ferie er tid til at være sammen på andre måder end i hverdagen. I ferierne fungerer tiden anderledes og oplevelserne magiske og gode at huske tilbage på.

Igen i år var vi på fælles tur til Frilandsmuseet. Vi bliver aldrig trætte af Frilandsmuseet. Jeg tør godt sige, at det gælder både børn og voksne.

På Frilandsmuseet går tiden langsommere, der er så meget at udforske og så mange spørgsmål at stille. Rundt om i de gamle huse findes redskaber, møbler og måder at leve på, der er så anderledes end det vi kender fra hverdagen og som både kan være spændende, grænseoverskridende og med at lære nyt.

Vi havde en skøn dag i solen med børn fra hele SFO, der udforskede, lærte og havde en flok gode timer sammen.

Jeg gætter på, det ikke er sidste gang vi tager til Frilandsmuseet.

Pernille


Vand

Når det er varmt ude, er vand fantastisk. Når vand kan sprøjte langt fra en slange med enorme kræfter og en presenning kan bruges som glidebane er der ikke mange, der bliver inde.

På de varme dage gennem ferien har vand været på noget nær førstepladsen over aktiviteter. Og lige nu, mens solen stadig brænder, leger vi stadig med vand. Det gælder både store og små.

Altså er det ikke kun i ferien badetøj er en god ide.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top