NYHEDSBREV AUGUST 2022
Fra ledelsen Den fælles SFO Skattekisten & Piratskibet Tømmerflåden
Sommerferie i klubben

Sikken en dejlig ferie vi har haft i klubben. Når det bliver ferietid, går vi helt ned i gear og hygger max.

Derfor spiser vi også en del is. Vi laver små hyggeaktiviteter og tager på små ture. I år har vi haft en del flere børn end vi tidligere har haft i sommerferien. Det har været rigtig dejligt og børnene har været gode til at hygge med hinanden på kryds og tværs af alder og klasser.

Vi var på tur til Damhusengen og havde planlagt at gå ned til en skøn legeplads nede ved Damhussøen. Vi nåede lidt over halvvejs derned så kunne vi ikke mere, det var simpelthen for varmt og nogen havde meget korte og trætte ben. Vi fandt en skyggeplads, spiste vores medbragte mad og legede lidt på græsset. På hjemvejen fik vi tanket kolde slush-ice på Tanken så alle kom helskindet hjem fra en meget varm tur.

Der er mange fantastiske legepladser i Rødovre og børnene er vilde med dem. Oplevelsen er at fantasien får frit løb og de nyder det. Den anden tur til en legeplads var en succes. Her var der fodboldmål, gynger, svævebane, en lille bakke og et klatrestativ. Skønt at vi kan tage af sted med en masse børn og de hygger sig med leg og fantasi. Inden vi skulle hjem opstod ret spontant en løbekonkurrence, hvor de på skift løb og fik taget tid på hvor hurtige de var. Dejlig tur med livsglade børn.
Et par dage senere ville en del børn gerne ned på den samme legeplads, vi lavede en lille tur for 7 børn der ikke havde fået nok af svævebane og gynger. Det blev til ca. 2 timers leg på svævebanen. Der blev grinet, sunget og det blev også til et par skrabede knæ.

Når det er ferie, får vi også ryddet op i vores skabe. Jeg fandt noget gammelt vinduesmaling som jeg havde glemt vi havde. Jeg havde ikke de store forventninger til at det ville blive brugt, men der tog jeg fejl. Der blev malet med vinduesmaling i 3 uger og vi fik brugt det meste af malingen. Meget spontant og rigtig hyggeligt.

Vi har spillet banko og Henrik havde købt en masse chokolade som præmier. Det var sjovt og hyggeligt og MEGET spændende. Næsten alle nåede at vinde et spil så alle blev beriget med chokolade. Dem der havde vundet rigtig meget, var søde til at dele ud til dem der ikke havde vundet.

Vi glæder os til næste sommerferie som forhåbentlig byder på mange skønne oplevelser med jeres børn.

Louise


Nye oplevelser

De fælles ture med hele SFO er superhyggelige gennem en sommer. Men turene vi tager på alene i Tømmerflåden kan også noget helt specielt.

I de tre uger jeg var i Klubben, inden jeg selv holdt ferie, var vi på flere ture ud af huset. Fælles for alle turene var en flok børn, der ikke er vant til at have penge på lommen. Faktisk blev turenes højdepunkter ofte at bruge de der penge.

Netto var et godt sted at købe ind, og meget kan man sige om jeres børn, men de er faktisk ret økonomiske. De opdagede hurtigt at det gælder om at se sig for, og man behøver ikke bruge alle sine penge, og stadig have gjort et godt køb.

En dag kom vi forbi en Rema1000. Der havde flere af børnene aldrig været inde, og sådan kan en hyggelig tur til en legeplads gå hen og blive en hel anden og meget mere spændende oplevelse.


Nedenfor får I et sammensurium af billeder fra nogen af de oplevelser vi havde.

Vi var på kanalrundfart og daskede ned gennem Strøget. Vi tog i svømmehallen, lyttede til musik under vand og jeg kom i tanke om hvor svært det er at genkende det ene barn fra det andet, når de er under vand og håret er vådt. Den dag blev jeg ret god til at tælle til sytten.

Vi besøgte en legeplads med en kæmpe edderkop tæt på Utterslev mose og en anden legeplads på taget af syvende etage i Nordhavn. Det var en rigtig fin legeplads, børnene hyggede sig og der var en ret fantastisk udsigt over vandet. Da vi kom ned igen og fandt en meget stor sten af beton, viste den sig at være sjovere.

Pernille¨

Bål

Vi har startet bålsæsonen. Pandekager over bål kan noget - også selvom solen skinner, temperaturen nærmer sig tredive grader og en mindre sky forsøger at regne.

Bål er uden tvivl kommet for at blive. Vi synes det er fantastisk, børnene gider det godt og lige nu afprøver vi om tirsdag er en god dag til bål.

I tirsdags bagte vi pandekager, på tirsdag er planen at bage fladbrød.

Vi pakker Hobby sammen og tager det med derud. Måske finder vi også en bold og spiller en omgang rundbold eller noget andet.

Pernille


Kalenderen den næste tid

Torsdag d. 25. august holder vi Høstfest for alle børn og voksne.

Vi laver maden, I kommer med det gode humør og eget service og får en skøn aften ude, uden at skulle lave mad.

Invitationen er sendt ud, og vi glæder os til at se rigtig mange af jer.Fredag d. 26. august overnatter vi i det fri, sammen med børn fra 4. klasse og op.

Overnatningen er en tradition der går langt tilbage. og som vi nu tager op igen.

Det er altid hyggeligt og vi glæder os.

Invitationen er sendt ud.Det er igen blevet tid til Rødovre Cup fodboldturneringen klubberne imellem.

Der er fire puljer - drenge i 3. kl, 4. kl og 5./6 klasse og pigerne fælles.

Vi stiller så mange hold vi kan, og glæder os til et par dage sammen med børn og voksne fra andre klubber.

Turneringen foregår onsdag d. 31. august og torsdag d. 1. september på Nyager skole.

tidsrammen er 14.30 - 18.30Fredag d. 23. september er der tur for de store.

Igen en god og gennemprøvet tradition for børn fra 5. klasse og op.

Vi skal bowle, vi skal i biografen og vi skal spise ude.

Mere information følger


Nye ansigter i Klubben

MusaKære Alle

Jeg hedder Musa, og er ny ansat pædagog på Tømmerflåden.

I vil se mig i områderne H-fløjen og udearealet. Derudover er jeg den faste pædagog i 3.A og 3.C. Jeg har stor interesse for bevægelsesaktiviteter, sport og udelivet.

Jeg har haft mange års erfaring med basketball og fodbold.

Jeg glæder mig til at hilse på jer allesammen.

Vh MusaEvyJeg hedder Evy Beck Andersen og er 64 år gammel.

Jeg har arbejdet på Tinderhøj siden maj 2020 og jeg elsker livet her på skolen.

Jeg glæder mig til at arbejde i Tømmerflåden.

Jeg elsker sport og ok med et bordtennisbat eller en billardkø.

Jeg har mand, to "børn" og snart fire børnebørn.

Venligst Evy


Facebook

I Tømmerflåden er det vigtigt for os at I som forældre ved hvad der sker i hverdagen. Vi sender ugeinfo ud næsten hver fredag, vi skriver og viser billeder i Flaskeposten en gang om måneden og noget dukker op, sender vi en ekstra besked.

Måske er det for meget. Det kan også være det er for lidt.

For år tilbage lavede vi derfor en Facebook gruppe for Tømmerflådens forældre. Meningen var at vi ville uploade her og nu, vi ville dele invitationer og have et forum for alle de sjove situationer vi ind imellem oplever.

Det sidste år har vi ikke brugt Facebookgruppen. Nu prøver vi igen. Vi lover ikke noget, men for de af jer der bruger Facebook, kunne det måske være et hyggeligt indslag i hverdagen.

Vi har ikke så mange medlemmer i gruppen, jeg har ikke styr på Facebooks algoritmer, men jeg tænker at størrelsen betyder noget i forhold til tilgængelighed. Under alle omstændigheder kan vi konstatere at det er svært at finde gruppen.

Jeg håber et link virker.

Det er nogen gange lidt svært at gennemskue hvem, der er forældre til hvem. Derfor bliver i mødt af spørgsmålet, når I ansøger om medlemskab. Det er udelukkende for vores skyld.

Find Facebookgruppen her: LINK

Pernille


Udfordringen

En gang imellem er udfordringer fantastiske, og lige nu har jeg gang i en udfordring, for 5. klasse.

Udfordringen er ganske enkel - slå Pernille i billard, bedst af tre, og du vinder en is.

Det skulle være ganske simpelt.

For år tilbage spillede jeg rigtig meget billard. Det var dengang SFO var anderledes opbygget, skolereformen endnu ikke opfundet og jeg brugte mine dage sammen med børn fra 6. og 7. klasse. Siden har der ikke været så meget billard, jeg er efterhånden temmelig rusten, og jeg havde helt ærligt regnet med at et par af drengene i femte ville slå mig godt og grundigt.

Det er ikke sket endnu.

Flere har prøvet.

Altså fortsætter udfordringen de næste uger.

Alle fra 5. klasse får muligheden for en gang om ugen at forsøge at vinde en is.

Der skal nok være nogen, der vinder en dag. Og indtil da, får jeg støvet noget af rusten af og synes det er rigtig hyggeligt igen at have en billardkø i hænderne.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top