NYHEDSBREV JANUAR 2022
Fra ledelsen Skattekisten & Piratskibet Tømmerflåden
Bål i al slags vejr

Vi er glade for bål. Det må vi bare indrømme.

Vi laver bål næsten hver uge - ind imellem hænger det ikke sammen, men fredag er som udgangspunkt båldag.

Vi glæder os til igen at kunne indtage grillhytten, sidde i ly for vind og vejr, fortælle sjove historie og have det sjovt om bålet. Indtil da nøjes vi med bålfadet, som ikke på samme måde indbyder til at sidde omkring bålet, i hvert fald ikke når det er koldt, det blæser eller regner.

Bålfadet er for lille til snobrød, men der er så mange andre muligheder. Vi har mange ideer, nogen er lette at udføre, andre er noget uden for komfortzonen, og nogen kræver udstyr vi ikke er i besiddelse af.

I efteråret købte vi pandekagepander. De har været i god brug, og er fantastiske til for eksempel pandekager. Det er også nemt, noget hvor børnene kan selv, og det sidste er vigtigt for os.

I sidste uge fik vi fat i en æbleskivepande. En brugt en af slagsen, sådan en åbner et hav af muligheder. Muligheder der skal prøves af, men også muligheder vi skal øve os i.

Vi lavede pizzakugler - eller bomber. Det viste sig for eksempel ikke at være lige meget hvor meget gær der er i en pizzadej. I hvert fald hævede de noget mere end beregnet og de var svære at manøvrere rundt. De blev ikke særlig pæne, men de smagte godt, og vi er enige om, at vi bliver bedre til det med tiden.

PernilleHvad skal barnet hedde?

Vi kunne gode sætte os ned i personalegruppen og beslutte både det ene og det andet, men vi synes det er så meget sjovere at børnene er med i beslutningerne.

Derfor har vi sat en gang i en afstemning i to tempi.

Bag computerrummet har vi et lille rum, som gennem tiden har været brugt til alt muligt. Det har været kontor, depot og hyggerum af forskellig art. Senest var det PlayStation, der hørte til derinde, tidligere var det kun de store, som måtte bruge det.

Nu har det endnu en gang gennemgået en renovering og nu er det et hyggerum med plads til alle.

Men hvad skal rummet hedde?

Det er så nu vi i første omgang har opfordret børnene til at finde på alle de mere eller mindre fantasifulde navne. Senere holder vi en meget hemmelig afstemning om hvad rummet skal ende med at hedde.

Det bliver spændende.

Pernille


Nye fodboldtrøjer

Som noget andet lidt i samme retning, har jeg været på kursus og lært en hel masse om hvad vi i SFO kan bruge Tek-X til.

Jeg er ikke færdig med at være kursus, men jeg er nået til den del, hvor jeg skal lave et projekt, der involverer nogle børn, og mulighederne på Tek-X.

Min første tanke var fodboldtrøjer. I al den tid jeg har været ansat på stedet her, har vi i Klubben haft en flok lidt kedelige fodboldtrøjer, som troligt bliver fundet frem, når vi er ude og spille mod de andre klubber i kommunen.

Ja der var en gang vi spillede årlige fodboldturneringer - og der er stadig håb om at det sker en dag igen. Og når den dag oprinder, skal vi selvfølgelig have nogle nye trøjer med et fedt logo på.

Derfor har jeg skudt gang i en konkurrence, hvor børnene skal tegne et logo, til tryk på T-shirts. På Tek-X kan der trykkes hvad som helst, både håndtegnede tegninger, billeder, computerbehandlede oplæg eller en blanding af det hele.

Der er afsat god tid, så alle har en mulighed for at byde ind med ideer. Også her ender vi med en afstemning. Når det endelige logo (som også kunne være en blanding af flere) er besluttet - og vi igen må komme ud af huset - tager vi en tur til Tek-X, trykker T-shirts og booker nok også nogle af de andre muligheder huset byder på.

Pernille


Har I en gammel æbleskivepande?

I forbindelse med udvidelse af mad over bål ønsker vi os gamle æbleskivepander af støbejern.

Vi leder selv i diverse genbrugsbutikker, men skulle I ligge inde med en, I alligevel ikke bruger, aftager vi gerne.

På forhånd tak.

Louise og Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top