NYHEDSBREV NOVEMBER 2022
Leder Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden


Aktiviteter på tværs af SFO, alder, børn og voksne er noget vi igen og igen taler om blandt personalet. Den værdi det skaber at være sammen på tværs er noget vi vil have mere af og være med til at skabe sammen med børnene.

Når de små lærer af de store, når SFOI-børn lærer de voksne i SFOII at kende, når det ikke er farligt at henvende sig til større børn, når børnene fra Centret oplever relationer til børn fra almendelen, har vi skabt en hverdag der giver børnene en følelse af at høre til, at være sammen og have en fælles hverdag.

Vi gør det i det små hele tiden. Når vi mødes udenfor og inviterer børn fra andre afdelinger med i legen, når børnene selv finder nogen at lege med, der ikke nødvendigvis bor i samme hus, når Centerbørnene kommer ned i SFO og skaber nye relationer, eller når vi i Klubben inviterer de små kommende klubbørn på besøg.

Det betyder ikke, at vi ikke kan få mere af det.

Derfor har vi i SFO besluttet at hver afdeling en gang om måneden skal invitere til noget fælles. Der opstod hurtigt mange ideer, og på stående fod har jeg glemt halvdelen (eller mere), men det er sådan set ikke så vigtigt.

Det vigtige er, at vi gør det. At vi lærer hinanden at kende på kryds og tværs, på godt og ondt. At vi inviterer indenfor i fællesskabet og lærer af hinanden.

Der er ingen tvivl om at der vil være ideer, der ikke fungerer som de er tænkt, at noget vil blive en succes og andet ikke behøver blive gentaget. Vi kan ikke love at alting bliver gennemført, men vi har intentionen og har givet hinanden håndslag på at prioritere det fælles.

Foreløbig har vi leget fælles i salene, vi har lavet bål og arbejdet med ler. Der er planer om store armbevægelser udenfor og fordybelse inde. Der er fodbold på storskærm og mange flere ideer.

Jeg er overbevist om, at når vi får prøvet noget af, vil nye ideer stå i kø.

Jeg glæder mig, og I skal nok høre mere.

Pernille Skau Nørgaard









Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top