NYHEDSBREV MARTS 2023
Leder Den fælles SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Tid til at blive klogere

I SFO'en har vi fokus på at udvikle os. Vi gør det i hverdagen, hvor vi løbende arbejder med forskellige fokuspunkter ift. vores vision. Indimellem bruger vi ekstra tid på udvikling. Vi tager afsted på personaleweekend fra fredag til lørdag og fordyber os i et særligt udvalgt emne. Her er der plads til at gå i dybden og blive klogere på os selv, hinanden og sammen tage beslutninger om hvilken vej vi skal gå for at udvikle SFO.

Personaleweekenden er lige om hjørnet, og vi har arbejdet hen imod den i et godt stykke tid. Overskriften er:

ARBEJDSGLÆDE

Emnet har vi arbejdet med siden december på vores fællesmøder, hvor vi har lavet små nedslag ift. hvordan vi hver især og sammen skaber fokus på at arbejdsglæden får plads til at vokse. I den pågældende weekend vil vi således blive endnu skarpere på, hvad der giver arbejdsglæde for den enkelte og for helheden. Vi er spændte og glæder os til at bruge en weekend på dette emne.

Og hvorfor så arbejdsglæde som fokuspunkt?

Grunden til at vi har fokus på arbejdsglæde er, at vi i SFO er bevidste om, at for at skabe de bedst mulige rammer for børnene hver dag i SFO, skal vi som personale været engagerede, kreative og fyldt med energi og overskud. Men for at vi kan det hver dag, år efter år skal vi motiveres af ”noget”. Vi skal inspireres af ”noget”.

Vi talte om hvorfor så mange af os havde været på Tinderhøj i mange år, hvad der gør at vi bliver ved med at finde inspirationen og motivationen. Der er ikke et entydigt svar, men noget af det handler om at vi glædes ved, at se børn der udvikler sig og har lyst til at lege og fordybe sig i leg og aktiviteter. At hjælpe børn der har det svært at udfordre dem og støtte dem hver evig eneste dag, og se at det nytter, det bliver vi glade af.

Så derfor vil vi gerne fokusere på det, som tænder vores ild, blive klogere på, hvordan vi hele tiden bringer arbejdsglæden ind i vores hverdag og dermed giver børnene de bedste forudsætninger for at trives og udvikle sig.

Louise Dressler





Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top