NYHEDSBREV NOVEMBER 2021
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Halloween

Sjældent har vi haft så velbesøgt en halloweenfest. Mange, mange glade børn dukkede op, klædt ud i skønne kostumer klar til en skøn aften.

Vi nåede det hele, fælles spisning, kåring af de flottest udklædte og heksegrydeløbet udenfor. Det lykkedes en del af børnene at skræmme hinanden, da de alle sammen løb ud på den bælgmørke fodboldbane iført uhygge, ar og vilde skrig.

Nogen kom helt af sig selv tilbage, havde fået nok og ville hellere noget andet. Det var der heldigvis plads til.

Mange af vores nye børn kendte ikke den udendørs leg, mange af de større så frem til den med både gru og glæde.

En kort introduktion til den traditionsrige leg er, at vi fylder et par gryder med spagetti, havregryn, resterne fra køleskabet, resterne fra middagen og en hel del kryb i plastikformat. Vigtigst edderkopper (af plastik).

Gryderne repræsenterer heksebryg, børnene bliver delt i to hold, der på stafetfacon en fra hvert hold løber hen til gryden, roder rundt, finder en edderkop og tager den med tilbage og lægger den i en skål ved holdet, og næste barn løber.

Det er grænseoverskridende at rode rundt i den ikke særlig lækre blanding, men også en overraskende god fornemmelse, når man har gjort det. Vi har mange seje børn, der går ud over grænsen og finder ud af de kunne. Samtidig er det en leg, hvor de er gode til at heppe på hinanden, bakke hinanden op og tage sig af dem, der synes det er svært.

I virkeligheden er det i den grad en leg der fremmer samarbejdet og troen på hinanden.

Så kan vi godt begynde at snakke om madspild, men vi har heldigvis en biospand. Og rent vand at vaske hænderne i, når den enkelte har løbet.

Det var glade børn vi sendte hjem.

Pernille



























Diverse turneringer

Er i fuld gang.

Ret mange har meldt sig til vores FIFA turnering, hvilket betyder, at der jo nok går noget tid før vi har fundet en vinder.

Men der er allerede spillet en del, så målet om, at vi er færdige inden jul er ikke helt uopnåeligt. Det er som sædvanligt et dilemma, at nogen har tidligere fri end andre, og går hjem før og alt det der, men det skal nok lykkes i sidste ende, at få spillet alle kampe.

Måske kan vi være heldige at have kåret en vinder inden næste flaskepost i december, nu må vi se.

Vores turneringer i billard og bordtennis, som jo er gældende fra sidste skoleår, er også i fuld sving.

Faktisk er pigerne helt færdige, så vi har fået 2 nye klubmestre.

Dog kun en ny, idet Medine gentog triumfen fra året før i bordtennis. Medine slog ligesom sidste år Mina i finalen, i en rigtig spændende og velspillet kamp. Så altså guld til Medine, sølv til Mina og Leigh-Ann tog bronzen efter sejr over Emma.

Mina tog så revanche i billard turneringen, hvor hun mødte Leigh-Ann i finalen. Også her blev det spændende, med flere vundne kampe til hver, inden Mina til sidst vandt den afgørende kamp og tog den samlede sejr.

Medine holdt sig heller ikke helt tilbage her, og tog bronzen, efter sejr over Freja. Så guld til Mina, sølv til Leigh-Ann og bronze til Medine. Stort tillykke til Jer alle med medaljerne.

Drengene er ikke nået helt så langt, men vi nærmer os da noget der ligner kvart/semi finaler. Så håber jeg i næste flaskepost kan fortælle om lidt flere vindere.

Henrik

Nyt billardbord

Vi har i mange år haft et ønske om et nyt billardbord, Det er blevet en realitet, og står der nu, fint, nyt og med lækre bander.

Vi har stadig det gamle bord, med vaklevorne ben, bander man ikke helt kan regne med, hjørner der mangler både indmad og anordninger og et klæde der bestemt har set bedre dage.

Hvorfor har I det stadig? Kunne I spørge. Det har vi fordi selvom det bestemt har set bedre dage, kan man stadig snildt spille på det, og fra at være den eneste mulighed for spil med kugler, køer og kegler er det nu ophøjet til øvelser og en mulighed for at lære alle vores nye medlemmer at spille billard uden at komme galt af sted.


Vi har ganske simpelt indført en art billardkørekort, som kort betyder at ingen får lov at spille på det nye bord, før de har vist at de kan på det gamle.

Den rolle har bordet indtaget før. Men dengang var det kun en delvis rolle. Dengang stod bordet i Caféen, der dengang for mange år siden var SFO for 6. og 7. klasse og jeg besluttede at indføre et billardkørekort.

Det var sjovt. Det var også dengang jeg spillede billard på daglig basis. I dag er jeg noget rusten og let at slå.

Måske jeg skulle indtage det nye bord og gå i træning…

Pernille






Bål med praktikanterne

Vi havde sidste uge oplevelsen af to praktikanter fra 8A.

De to måtte i løbet af ugen sande at det ikke kun er ren leg at arbejde i en Klub. De sagde det selv, reflekterede og måtte sande at der er meget mere i en Klub, end de går rundt og ser i hverdagen.

Som en del af praktikken bad vi dem lave et pædagogisk indslag for børnene. De valgte at lave bål og ud fra ønsker og muligheder endte vi med ristede pølser og fladbrød bagt på bålpanderne.

Drengene blev sendt ud efter bålfade og brænde, de tændte selv bål og jeg gjorde mit bedste for kun at være der, mens de store drenge stod for at hjælpe med at lave brødene, vende pølserne og hælde op på tallerkenerne.

Set fra sidelinjen fik jeg et indblik i hvor mange overvejelser vi andre slet ikke tænker over, når vi står i situationer hvor børn og voksne skal arbejde sammen.

For eksempel er det let nok at vende et brød på en pande. Hvis panden er står stille, er vandret og ikke holdt af et barn, der betyder at panden bliver holdt i mærkelige vinkler eller måske ikke er stille. Set udefra gik det pludselig op for mig hvorfor jeg helt automatisk tager fat i panden, mens barnet holder, for at have en føling med vinkler og bevægelse og ende med at det vendte brød stadig ligger på panden.

Det er erfaring. Ikke nødvendigvis en bevidst erfaring, og derfor også en erfaring man som praktikant fra 8. klasse ikke har med, og som derfor kan betyde at det vendte brød ikke nødvendigvis ender tilbage på panden første, anden eller tredje gang.

Drengene udviklede deres egne metoder, brødet endte vendt på panden, børnene fik spist og vi havde heldigvis dej nok til et par ekstra omgange når det var nødvendigt.

Vi siger tak for en uge, hvor også vi voksne lærte noget om egen praksis.

Pernille







Kalenderen den næste tid

De historiske Juleture til et julepyntet København genoptager vi selvfølgelig i år.

Vi tager ind til byen, kigger på vinduer, køber julegaver, hygger og spiser sammen, inden vi kommer hjem igen.

Vi tager af sted fra skolen, når alle har fri og vender hjem omkring klokken 20.00.

Prisen er 100,- kr for alle.

Som udgangspunkt er der plads til 12 på en tur, men vi vil forbeholde os retten til at lade flere komme med, hvis der er mange af de store på et hold.

Vi sætter ingen loft for lommepenge, eller indkøb af julegaver.

Vi har fundet tre datoer:

Torsdag d. 2. december.

Tirsdag d. 7. december.

Onsdag d. 15. december.



Onsdag d. 25. maj er det tid til Tivoli.

Vi satser på at komme stærkt igen og tage revanche, efter to år uden Tivolitur..


For alle arrangementer gælder, at mere information kommer senere.

For alle arrangementer gælder også, at de kan blive aflyst - situationen taget i betragtning.



Nye ansigter i Klubben

Siden sidste måned har vi fået to nye medarbejdere i Klubben i eftermiddagstimerne.

Det er Hejar og Amanda, der begge som udgangspunkt er her for vores elever fra 3.D.

For os er det vigtigt at drengene fra 3.D indgår i Klubben så bredt som det er muligt for dem. Derfor kan der være sammenhænge hvor andre af os voksne er sammen med drengene, mens Hajar og Amanda indgår i andre sammenhænge.

Vores udgangspunkt i Klubben for integreringen af børnene fra D-sporet vil altid være, at eleverne har nogle voksne, som de har størst tilknytning til, og som de kan gå til når det er nødvendigt, ligesom det kan være nødvendigt for dem at trække sig fra fællesskabet. Vi andre indgår i den udstrækning det vil give mening.

Vi har stadig glæde af Ida-Marie en gang om ugen.

Samtidig har vi måtte sige farvel til Tessa, som jeg bød velkommen sidste måned. Tessa fandt andre udfordringer andetsteds og måtte derfor videre.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top