NYHEDSBREV MAJ 2023
Leder Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Tivoli

Er altså et hyggeligt sted at tage på tur med vores børn.

Det er nok svært at komme udenom, at det er den mest populære tur vi i Tømmerflåden kan tage på med vores børn. 72 glade og spændte børn, siger vist alt om populariteten.

Så mange tror jeg aldrig vi har haft med i tivoli før, så det er jo bare skønt. Og hold da op en fantastisk aften, hvor der ikke var overfyldt med mennesker. Så køerne var hurtigt overstået og alle fik vist prøvet det de havde lyst til.

Nogen så meget at det faktisk blev lidt for meget.

Alma fra 3.A ringede til mig sent på aftenen ”Henrik, jeg har det bare så dårligt efter jeg prøvede Ørnen 3 gange i træk, så jeg har ringet til min mor, som henter mig om lidt”. Det er jo det der sker, men godt det kun var en time inden vi skulle hjem.

Og så bli’r jeg bare nødt til endnu en gang at rose alle vores børn.

De skal jo mødes med os kl. 18.00, og lige sige hej, vi har det godt o.s.v. inden de bli’r sluppet løs resten af aftenen.

18.02 havde jeg sagt hej til alle, som var ved godt mod, og allerede var smuttet igen. SÅDAN!!!

Og hvor var det skønt at rende rundt med alle 2. klasses drengene, som havde en skøn aften.

De var simpelthen så søde at være sammen med, og det er lige før jeg tror de havde lavet en fælles pulje med penge, for alle delte med hinanden og smagte på hinandens ting. Den havde jeg ikke lige set komme, men godt gået drenge.

Så tak til alle for en skøn og hyggelig tur.

Jeg er rimelig sikker på, at vi tager i Tivoli igen næste år, og næste år, og næste år...

Henrik



















Mere Tivoli

Henrik har allerede skrevet om Tivolituren fra et børneperspektiv, så jeg vælger et andet. Vi er nemlig ret sikre på, at vi aldrig har været i Tivoli 4. maj før.

4. maj er dagen for Danmarks befrielse og 4. maj bliver der spillet op af Tivoliorkesteret på scenen med efterfølgende march gennem haven.

Louise og jeg var så heldige at vi sammen med den flok piger fra 2. klasse, vi gik rundt med, endte lige foran scenen, da tiden var til musik.

Alle de omkringliggende forlystelser lukkede i mindst tyve minutter (det var lidt kedeligt), så vi satte os godt til rette og nød musikken, inden optoget satte af og gik gennem haven.

I år er det 78 år siden befrielsen, orkestret spillede I alle de riger og lande, mens en flok drenge i mange aldre støttede op med fakler.

Selv pigerne måtte indrømme at det var ret fint.

Og hvis I tror det kun er børnene, der har en fest, når vi tager i Tivoli, kan I godt tro om. Ligesom der altid er børn, der udfordrer sig selv eller tæller glæderne i antallet af gange de får det dårligt, er der også altid voksne, der er klar til en udfordring.

Somme tider kun for voksne med klappende børn på sidelinjen, andre gange sammen med børn, der gerne vil, men også gerne vil have en voksen med.

Vi glæder os til næste år.

Pernille


Bål

Med sommervarmen er det skønt at være ved bålet.

Samtidig giver varmen også nye muligheder. Når det ikke regner, eller er koldt, er det nemmere at tage bordene ved grillhytten i brug, og det er et hit.

Det er også et hit at få lov at føre øksen, og vi har mange snakke om, hvorfor man skal stå med spredte ben, når man bruger en økse. De er altså gode til det.

Vi startede i det små med krassere af de overskydende pølsebrød fra den Grønne festival.

Der var ikke mange børn, der vidste hvad krassere er, men den korte forklaring om et pølsebrød uden pølse vandt, og der blev kreeret mange forskellige versioner af ristet brød med tilbehør, ud fra det vi havde med.

I sidste uge bagte vi pandebrød. Vi havde alle ingredienser med ude og børnene æltede selv dejen i makkerpar, rullede og bagte selv på panden over bålet.

Sådan et brød smager bare bedre, når man selv har lavet det.

Og jo - vi er enige om at brød med gær smager bedre end brød med bagepulver, men brød med gær skal hæve og kræver mere tid end bagepulver, der kan arbejdes videre med, med det samme.

Og sådan vælger vi til og fra.

At lave det hele selv, skabte gode oplevelser, og flere af børnene har været forbi og efterlyse mere af den slags. Vi har hovedet fuld af ideer, der for nogens vedkommende er lige til at plukke, for andres kræver lidt mere tankevirksomhed.

Pernille


















Fødselsdage i maj

Tillykke til jer alle


2. Olivia 11 år


2. Samuel 13 år


5. Andi 9 år


5. Lucas 10 år


5. Theodor 10 år


6. Justin 10 år


6. Tristan 11 år


10. Amanda 13 år


13. Artin 10 år


14. Hamza 10 år


18. Milas 9 år


22. Elias 10 år


25. Liam 10 år


28. Mathias 13 år

Kalenderen den næste tid

Torsdag d. 1. juni har vi Aftenåbent.

Vi fortsætter dagen i Klubben fra 17.00 til 20.00.

Temaet er: Bag din egen pizza.

Det koster 30,- kr at deltage. Børn fra 2. og 3. klasse er gratis.

Det er nødvendigt med tilmelding senest kl 15.00 på dagen, ellers kan vi ikke nå at købe ind.



Torsdag d. 15. juni tænder vi op i grillen og inviterer jer alle til at komme og spise med.

Vi står for maden, I sørger for det gode humør og får en billig aften ude.

Sæt kryds i kalenderen, så sender vi en invitation, når vi nærmer os.


Nye børn


Med maj siger vi velkommen til nye børn i Klubben.

For med maj rykker alle 2. klasses-børnene fra SFOI til Klub.

Vi kendte dem allerede og det er altid skønt at have et vist kendskab inden de for alvor starter.

Men én ting er at være på besøg, noget andet er at være her hver dag. Der er regler at efterleve, ordninger at forstå og en hverdag der ikke helt lignede det, de oplevede på besøgsdage.

Sådan er der så meget.

Velkommen til siger vi, og glæder os til at lære både børn og forældre endnu bedre at kende.

Pernille


Billard og bordtennis


Som vist skrevet før, har det af uransalige årsager, været rigtig svært at få vores klub turneringer færdig spillet.

I skrivende stund mangler vi kun en enkelt finale, der skal spilles færdig, så næste gang kan jeg forhåbentlig give et overblik over diverse klub mestre i billard og bordtennis

Henrik


Personale


I kender os jo godt - tænker vi. Men måske gør I ikke, og med nye børn og forældre, (og nye billeder) er det måske på tide at vise os frem.

I Tømmerflåden er vi seks ansatte, der alle kan noget forskelligt og som sammen skaber den Klub jeres børn bruger tiden i.

Ud over de seks faste ansatte, har vi hver dag personale fra Papegøjen/Centret med i Klubben sammen med de børn derfra, der bruger Klubben i deres fritid.

Det er voksne børnene fra Centret kender og er trygge ved. Det er også voksne vores børn kender og er sammen med.

Der er som regel to voksne med fra Centret hver dag. I indeværende skoleår har vi glæde af Yagmur, Betina, Izzet og Ikram på skift.

Næste år vil nogen af dem blive afløst af andre, når nye børn også begynder at bruge Klubben.

Vi laver hvert år en velkomstfolder til nye børn, og efter temmelig mange år med de samme billeder, blev vi enige om at nye var en god ide.

Og med nye billeder, får I en præsentation af os.

Pernille

Henrik




Henrik er Souschef i SFO og leder af Tømmerflåden.

Henrik er ofte at finde omkring nogle bolde, om det er bordtennnis, billard eller fodbold er sådan set underordnet. Henrik er en levende regnemaskine og har som regel styr på alt hvad der handler om tal. Det er lige meget om det er datoer, priser eller CPR-numrer.

Henrik er tilknyttet 4. årgang som skolepædagog og fortsætter næste år på 5. årgang.

Berit




Berit er pædagog og har overblikket over baren, børnene og den daglige drift.

Det er Berit der sørger for at børn og personale med mellemrum bliver forkælet, mens hun deler sol og vind lige, har styr på hvem der er ude, hvem der spiller computer eller lige er rendt i salen. Det er som regel Berit I får i røret, når I ringer til os.

Berit er tilknyttet 4. årgang som skolepædagog og fortsætter næste år på 5. årgang.

Dennis




Dennis er medhjælper og ret fantastisk til systemer.

Dennis sørger for god ro og orden omkring fællesrummet med Playstation, billardborde, spil og bordtennis. Dennis er ret god til at rydde op. Så god at vi andre ikke altid kan finde det, han har ryddet væk.

Dennis bruger en del af sin arbejdstid som vikar på skolen. Det betyder at han kender rigtig mange af eleverne.

Louise




Louise er pædagog og holder mest til på Hobby og ved bålet.

Louise er ret frem med en fodbold og plejer at stå for pigeholdet, når vi spiller RødovreCup mod kommunens andre Klubber. Louise er tilknyttet skolens PIT-team (Pædagogisk Indsats Team), er konfliktmægler og bruger en del af sine skoletimer på børn, der har det svært.

Louise er tilknyttet 3. årgang som skolepædagog og fortsætter næste år på 4. årgang.

Musa




Musa er pædagog og god til bolde af enhver art.

Musa går i salen op til flere gange om ugen sammen med alle de børn, der vil med. Musa er klar til det meste og har mange gode ideer til fremtidige projekter. Han er også en temmelig dedikeret træner for holdene, når vi tager til RødoveCup.

Musa er tilknyttet 3. årgang som skolepædagog og fortsætter næste år på både 3 og 4 . årgang.

Pernille




Pernille er pædagog og uddannet håndarbejdslærer.

Pernille er oftest at finde i Hobby eller ved bålet, hvor ideerne står på spring, men nogen gange må erkendes at skulle tilpasses børn. Det er Pernille, der står for kommunikationen til forældre, både via ugeinfo og Flaskepost. Pernille bruger en del af sine skoletimer på undervisning i Håndværk og Design.

Pernille er tilknyttet 5. årgang som skolepædagog og skal næste år tage mod 3. årgang.

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top