NYHEDSBREV NOVEMBER 2023
Leder Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Tilbageblik på tyve år

Kære alle sammen

For tyve år siden trådte jeg første gang over tærsklen til Tinderhøj Skole. Dengang havde jeg ingen anelse om at det skulle blive til et helt arbejdsliv.

Med mig havde jeg en håndarbejdslæreruddannelse, jeg var ung, uerfaren, havde selv små børn og havde aldrig arbejdet med målgruppen. Nu er jeg noget ældre, langt mere erfaren og har haft de skønneste oplevelser sammen med et utal af børn og unge.

Jeg er vokset, jeg har lært og jeg er nået til et punkt i mit liv, hvor håndarbejdslæreruddannelsen skal i spil på en hel anden måde end den har været tidligere.

Tyve år på Tinderhøj har givet mig en ballast, som jeg aldrig kommer til at glemme. Som jeg skal arbejde videre på og tage med mig i mit fremtidige arbejde.

Dengang jeg startede, havde vi i Tømmerflåden en satellitafdeling for de allerstørste. Caféen. Det var her jeg brugte de første mange år, det var her jeg lærte at børn ikke nødvendigvis fortæller deres forældre alt, men gerne fortæller til de voksne, der er omkring dem i hverdagen. Det var her jeg bagte boller i massevis, spillede billard på daglig basis, tog på hyttetur, lavede aftensmad til en flok glade unge mennesker en gang om ugen og her jeg voksede og udviklede mit egen tro på at kunne være noget for børn og unge i en hverdag, der ikke altid er let.

Samarbejdet med Tømmerflåden blev gennem årene større og større. Vi havde fælles møder og vi endte med at tage på koloni sammen. Mens Tømmerflådens børn kørte i bus, cyklede hele Caféen til Farum og en fantastisk uge, hvor sammenhold og oplevelser var i stor kurs. Da Caféen i forbindelse med skolereformen blev lukket, var det naturligt at flytte videre til Klubben, hvor Hobbylokalet blev en stor del af min hverdag.

Med flere kolleger, blev der plads til mere udvikling og selvom tiden voksede fra kolonierne og hytteturene, blev der plads til så meget andet spændende. Jeg voksede ind i skolen, skulle finde min plads i en anden kultur og fik gradvist mulighed for at bruge de kompetencer, jeg også har, men ikke har kunne udvikle på i SFO-regi.

Nu vokser jeg videre og skal i den grad have håndarbejdslæreruddannelsen i spil.

Gennem årene har jeg varetaget flere poster, som har været vigtige for mig, som har været spændende at være med til at sætte et præg på, som har talt ind i mine værdier og fået mig til at vokse som menneske.

Det har for eksempel været Flaskeposten, arbejdsmiljøet, SFOs, værdigrundlag og skolebestyrelsen. Det har i høj grad været den grønne profil, som for mig har været afsindig spændende at arbejde med. At udvikle på skolens og Tømmerflådens profil, at få lov at arbejde sammen med dedikerede medarbejdere, der ville samme vej og at se ideerne tage form og leve deres eget liv er for mig så vildt og spændende. Det kommer jeg til at savne.

I Klubben tog vi hul på det grønne med snegle og affaldssortering. Langt senere besluttede vi at bålet, der altid har været der, skulle udvikles, skulle kunne noget andet, og i løbet af det sidste år er jeg blevet sådan en, der elsker at lave bål. Det havde jeg ikke set komme.

Det Louise og jeg har lavet ved bålet er et af de udviklingsprojekter jeg er mest stolt af i løbet af min karriere på Tinderhøj. Vi har brugt uderummet til at skabe et rum, der giver plads til selvværd, til samarbejde og til madmod. Vi har skabt et sted for alle dem, der har brug for noget andet, samtidig med at der er plads til alle. Den type projekter håber jeg der også bliver plads til i den fremtidige Tømmerflåde.

For selvom jeg er på vej videre, har jeg alle de bedste ønsker for fremtiden på Tinderhøj, for SFO og for Klubben. Mit hjerte ligger her stadig og derfor er det så afsindig svært at tage afsked og begynde et nyt kapitel. Samtidig har jeg gradvist gennem årene arbejdet mig tilbage til mit eget fag, og selvom det er svært er det også nu jeg er klar til tage mod nye udfordringer.

Jeg har sidste dag i Klubben onsdag d. 29. november. Jeg bager en kage, håber der er nok til alle og ser frem til at sige farvel til alle de af jer, der har tid og lyst til det. Jeg bliver frem til cirka 16.30.

Tak for denne gang
Pernille Skau Nørgaard














Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top