NYHEDSBREV SEPTEMBER 2023
Leder Piratskibet Tømmerflåden
Rødovre Cup i fodbold

Altså, jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige, men prøver at finde nogle velvalgte ord for hvor stolt jeg er af vores børn som deltog.

En ting er, at vi kom hjem med 3 pokaler og en andenplads, men måden de gjorde det på-Whaaauuw.

Jeg går meget op i at vi spiller fair fodbold og vi opfører os ordentligt når vi er afsted. Og selvfølgelig ved jeg godt, at når børnene når så langt som til finalerne, så er der lidt mere tænding på, da de jo gerne vil vinde. Trods den lettere tænding, så gjorde de faktisk hvad jeg håbede på, og kæmpede alt hvad de kunne uden at temperamenterne slog gnister. Faneme godt gået drenge og piger.

Og så til pokalerne. Jeg har været med til Rødovre Cup i vel omkring 20 år, måske endda lidt mere. Aldrig er vi da kommet hjem med så mange pokaler på en gang, det er jo helt vildt, at nappe 3 ud af 5 pokaler. Så herfra skal lyde et kæmpe tillykke til Jer alle.

Fedt at se 6 piger fra 3. klasse, som vist aldrig havde spillet fodbold før, knokle derudad, sammen med Alma og Alba fra 4. klasse. Alma og Alba går begge til fodbold og udgjorde nok den lille forskel at vi nappede pokalen, da de delte vores 18 scorede mål indbyrdes med hinanden. Men alle gjorde det vildt godt, og hold op hvor var det fedt at se Jeres glæde, da I løftede pokalen.

Vores drenge fra 4. B og Annas fra A klassen, nåede også finalen. Felix syntes på et tidspunkt, at han ville banke til bolden fra midten af banen, og da bolden gik i mål og Mads holdt nullet i den anden ende, ja så tog vi da også guldet der. Sådan drenge, det var også en fornøjelse, at se Jer spille og se Jeres glæde over sådan en pokal i hænderne.

Jeg ved ikke om det kom som en lille overraskelse at vores drenge fra 5. C og Loui fra A klassen også rendte med guldet. Jeg ved jo at flere af dem spiller rigtig godt fodbold, men vi kunne jo komme til at spille mod 6. klasser, så det måske blev svært. Det var drengene så pænt ligeglade med, og viste bare, at de var bedre end alle de andre. En sindssygt spændende finale, hvor Bastian scorede til 2-1 ca. 15 sekunder før tid, og så blev der godt nok jublet, også da de løftede pokalen. Vildt godt gået drenge.

Kæmpe tillykke til alle Jer vindere af pokaler, men ligeså meget til Jer der var med og kæmpede helt vildt, men desværre ikke fik medaljer med hjem.

Henrik

For at fortsætte Rødovre Cup, var jeg med de store piger, da deres turnering løb af stablen.

Tidligere har der været een turnering for alle piger, store og små mellem hinanden, men sidste år var der så mange piger med til Rødovre Cup at det blev besluttet at dele pigernes turnering i to. En turnering for 3. og 4. klasse - som Henrik har skrevet om ovenfor - og en turnering for 5. og 6. klasse, som jeg var med til.

Det er ikke en hemmelighed at min viden om fodbold kan ligge på et meget lille sted. Det betyder ikke at jeg ikke kan begejstres, heppe og holde styr på tider og turneringsplaner. Det plejer også at være min opgave, mens Louise tager sig af selve spillet.

I år kunne Louise ikke tage med. I stedet slog Mina til og tog med. Mina der nu går i 7. klasse og derfor er vokset ud af turneringen, men stadig holder meget af fodbold. Så mens jeg havde styr på tiderne, tog billeder og heppede fra sidelinjen, sørgede Mina for at alle kom på banen, at sol og vind blev delt lige, råbte gode råd fra sidelinjen og var i den grad med til at dagen var en fest.

Hun var fuldstændig ligeglad med om pigerne spillede puljekampe eller finalekampen, alle skulle være med, alle skulle have spilletid. Og pigerne var med hende til sidste ende. Jeg er så imponeret.

Vi kunne ikke samle piger nok fra 5. og 6. klasse til et helt hold, så vi fik assistance fra Alba og Alma fra 4. klasse, og de gjorde bestemt en forskel. Da vi endte i finalen og skulle op mod et hold vi allerede havde slået en gang, var der jubel mellem både pigerne, drengene fra det medbragte drengehold, der spillede samtidig og alle de forældre, der bakkede op fra sidelinjen.

Vi kunne måske have slået dem. Vi kunne måske have vundet. Men Mina insisterede på at alle skulle have en plads på banen, at alle skulle være med, og i sidste ende løb vi med sølvmedaljen, med glæde og med mindet om en fantastisk dag.

Tusind tak piger for holdånd og godt humør.

Pernille
Høstfest

Det er så skønt når vi kan åbne dørene for arrangementer for både børn og forældre.

Når vi så ender med en aften under åben himmel med omkring hundrede mennesker - børn, voksne og personale - er det en fest at opleve fællesskab, hygge og opbakning til os.

Der blev grillet, der blev snakket, spillet bold og det var så skønt at se jer alle sammen.


Høstfesten er vores årlige mulighed for at invitere børn og voksne til at møde os, til at vi kan møde jer og lære hinanden lidt bedre at kende. Det er altid en skøn aften, og i år blev den fantastisk takket være jer.

Tusind tak for en skøn aften.

Og så glæder vi os til dansende underholdning fra forældre en anden gang…
Man har jo lov at håbe.

Pernille
Cykelbanen

Mens Alle Børn Cykler stod på programmet, bød vi ind med cykelture til cykelbanen på volden.

Med broen over Jyllingevej er det overraskende nemt at komme frem, der er cykelsti hele vejen fra tunelen ved skolen til vi var fremme ved banen. Det er skønt.

Cykelbanen er bygget rundt om resterne af de gamle soldaterlejre på Vestvolden og består af en bane, der gå op og ned og op igen. Børnene synes det var en fest at suse rundt og rundt og rundt og rundt, holde pause, drikke lidt inden de tog turen rundt og rundt og rundt igen.


Med til Alle Børn Cykler hører også cykeltjek. Et par piger stillede op med pitstop og cykeltjek og gjorde det så effektivt at de nåede at pifte en cykel - heldigvis deres egen. Den medbragte cykelpumpe virkede desværre ikke, så Henrik måtte af sted efter en ny.

Til sidst fik vi nok, pakkede sammen og kørte hjem igen.

Det var en dejlig tur i høj sol og en tur der kunne holdes inden for Klubtid.

Vi gentog den ugen efter. Der mødte vi en frø.

Pernille
Aftenåbent

Skoleårets første aftenåben lå lige efter Tinderhøj Legene. Vores oplevelse er, at børnene gerne vil have at sådan en aften indeholder et tema, at vi har planlagt noget de skal lave. Ikke hele aftenen, bare noget af aftenen.

Efter spisning havde vi derfor arrangeret vores egen version af legene, en miniudgave, der kunne kaldes Tømmerflåde-Legene og indeholdt fire hold, fire discipliner.

Der blev kørt ræs, der blev sparket til måls, der blev hoppet i sække på ægte væddeløbsfacon og der blev væltet flasker med en tennisbold i en nylonstrømpe.


Der var holdånd, der blev heppet, det var sjovt og alle var ved godt mod.

Alle fire hold vandt en disciplin, men et vandt alligevel i sidste ende.

Vi fejrede dem alle med klapsalver, hepperåb og is.

Derefter var der fri leg, lige til de skulle hjem. Det er så hyggeligt at være i Klubben og udenfor, når alle andre er gået hjem.

Tak for en dejlig aften. Vi har endnu ikke sat en dato for næste gang, men den skal nok komme.

Pernille
Bål

Som jeg skrev sidste måned har vi besluttet at lave endnu mere mad over bål. At hylde madmodigheden og turde prøve noget nyt.

Vi har lavet en kartoffelgryde og opdaget at chili er stærkt. Det smagte godt, og blev spist, men vi blev også enige om at næste gang skal der spares på chilien.

Vi fandt en af de gamle gode frem og lavede pizza. Denne gang med et minimum af indhold og holdt os til den gængse Margaritha. Den sælger også.

Det siges at børn er kræsne, at de ikke vil spise hvad som helst, men da vi lavede en grydefuld blomkål og kikærter sammen med smag og tomatsovs, var der kø ved gryden. Det er fedt at se børnene være med, nogen er tydeligt gode til at snitte og hakke, andre skal have hjælp. Fælles er de gode til at hjælpe hinanden og have en fest rundt om bordet.

Med æblesæssonen besluttede vi at hylde æblerne og holde vores egen (meget lille) æblefestival. Næste år bliver det lidt større.
Vi lavede æbledessert med æblegrød/æblesplat/kogte æbler - kært barn har mange navne, og knas af havregryn, sukker og smør. Vi tilføjede flødeskum fra dåse og der var flere, som gerne ville have mere.

Ugen efter bagte vi æblerne på pandekagepanderne i en tærtedej. Måske er tærtedej ikke det bedste over bål. Det tager for lang tid at bage. Det smagte godt, ideen var god og næste gang giver vi det et tvist.

Det er skønt at opleve børnene om bålet. Vi har flere der forstår at svinge en økse, ikke er bange for at kaste sig ud i det ukendte og oplevelsen af at hjælpe hinanden stiger for hver gang vi mødes ved bålet.

Og ja, det ryger, man lugter af bål når man kommer hjem og et bad kan være tiltrængt.

PernilleFødselsdage i september

Tillykke til jer alle


4. Lilli 11 år


10. Benjamin 11 år


15. Rasmus 11 år


16. Oscar 9 år


17. Marco 10 år


18. Annabell 11 år


21. Filip 11 år


23. Antonio 9 år


23. Villiam 9 år


25. Marius 11 år


25. Tristan 12 år


28. Bianca 9 år


29. Aylin 11 år

Kalenderen den næste tid

Vi holder Halloweenfest for alle børn fredag d. 27. oktober.

Vi sender en invitation ud senere, men sæt endelig kryds i kalenderen.
Farvel til Musa

Med udgangen af september siger vi farvel til Musa, der skal videre i sit liv.

Musa har været en del af Tømmerflåden gennem de sidste halvandet år, og brugt stor tid sammen med børn, der har haft glæde af alt det, han kan tibyde.

Men nu er det slut, Musa skal videre til en ny spændende del af sit liv, og vi ønsker al mulig held og lykke.

Tømmerflåden

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Klovgaard Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top