Mail og nyhedsbreve

Mange har valgt at tilmelde sig SFO’ens nye mail-liste. Ca. 30 % af vores familier har her inden starten valgt den nye mulighed. Vi må derfor sige, at der er blevet taget godt imod tilbuddet.

Lige nu sidder mange for første gang med den elektroniske udgave af Flaskeposten. SFO-lederen er lidt stolt over, at vi har medarbejdere, der kan lave sådan noget – og håber, at modtagerne nyder den læsevenlige udgave på skærmen.

Hvis du, der nu sidder med Flaskeposten i papirudgaven, skulle ønske at få vores blade og de fleste andre sedler sendt hjem i mailboksen, så aflever en seddel med barnets fulde navn, afdeling og tydelig mailadresse i din afdeling. Du kan også sende en mail med angivelse af barnets fulde navn og afdeling til mailus@thecafe.dk.

Skulle du opleve problemer med den elektroniske post, er det samme adresse der kan skrives til.

Vær opmærksom på, at adressen kun kan bruges til beskeder vedr. vores mailliste.

Alle afdelinger har deres egen mailadresse – men postkasserne tjekkes kun i forbindelse med besvarelse af diverse sedler, f.eks. om fremmøde i efterårsferien.

De kan altså ikke bruges til daglige beskeder eller anden kommunikation.

Her er en liste over afdelingernes mailadresser:

Skattekisten: skattekisten@thecafe.dk
Piratskibet: piratskibet@thecafe.dk
Tømmerflåden: tommerfladen@thecafe.dk
Caféen: cafeen@thecafe.dk


At sende børn hjem

De mange, der var til SFO’ens forældremøde, hørte det, men her kommer det igen:

Gennem de sidste år er det, der begyndte som en service i særlige tilfælde, blevet til en vane. En vane, som nu hver dag binder mere end én af hver afdelings medarbejdere til at tage telefon, finde børn og sende dem hjem - eller ud til parkeringspladsen.

Det vil vi ikke bruge så meget tid på! Vi vil meget hellere gøre det, vi er gode til, nemlig at give børnene noget kvalitetstid sammen med hinanden og med en voksen. Så vi stopper nu!

For at give mere tid sammen med børnene gælder det, at vi fremover kun sender børn hjem på hele og halve klokkeslæt. Vi vil helst have faste aftaler, der gælder hver dag. Hvis det er nødvendigt at ringe til os en gang imellem er der indtil videre ikke begrænsninger på vores telefontid.

I forbindelse med forældremødet var der fra forældreside forslag til yderligere stramninger dels i form af fast telefontid, dels i forhold til, hvor ofte vi sender børn hjem. Det er der ikke lagt op til i denne omgang, men naturligvis lytter vi til forslagene, som jo udspringer af et ønske om at give flest mulige resurser til børnene. Vi ved, det sker på bekostning af servicen til jer forældre, men har valgt alligevel at tage dette skridt i ønsket om at være så meget sammen med børnene som muligt.



Slut med sommerkoloni

En bastion, vi ellers har holdt fast i gennem alle år, falder nu: Vi beklager, men det ser ikke ud til, at vi fremover kan afholde vores sommerkolonier, sådan som vi kender dem.

Vi har fra vores forvaltning fået besked om, at vi fremover skal være indstillet på at modtage børn pr. 1. juli. Kommunalbestyrelsen skal senere i år tage stilling til, om børn i SFO 1 skal starte endnu tidligere, dvs. 1. maj eller måske 1. april.

Ligegyldigt hvilken model der vælges, vil vi stå med mere eller mindre nye børn, når sommerferien starter. Vi kan ikke påtage os at tage på koloni med børn, vi ikke kender - og selv om børnene skulle starte 1. maj, vil mange nystartede forældre og børn helt sikkert melde fra. Resultatet bliver, at vi både skal passe børn på koloni, og passe børn herhjemme. Så meget personale har vi ikke til rådighed.

Derfor må konsekvensen blive, at de kendte sommerkolonier slutter. På forældremøderne forleden kom der mange kreative forslag til, hvordan kolonierne så kan afvikles. Vi er rigtig kede af at skulle slutte med kolonier, og overvejer naturligvis, om vi kan finde erstatninger, hvor vi ikke går på kompromis med kvaliteten. Denne løsning har vi ikke fundet endnu. Derfor er udmeldingen nu: Vi holder desværre ikke koloni. Skulle vi senere få idéen, der gør det muligt i en eller anden udstrækning at komme op med en erstatning, vil I høre nærmere om det.



”Nyt” forældreråd

På forældremødet forleden blev der valgt medlemmer til forældrerådet. Det vil sige: Det var nu forholdsvis enkelt, fordi alle medlemmer på nær ét ønskede at fortsætte i rådet. Tak for det!

Forældrerådet er et helt nødvendigt forum for os personale, hvor vi taler om den udvikling der sker i SFO’en, både de store ting – og også de mindre. Forældrerådet mødes normalt fem gange om året.

Forældrerådets medlemmer i dette skoleår er:

Skattekisten:

Lene Rosenby

Piratskibet:
Lasse Rossil
Jens Hansen
Lone Elster

Tømmerflåden/Caféen:
Berit Andersson
Christine Olsen
Heidi Aagaard Olsen
Thomas Bro-Rasmussen (!)
Pernille Knudsen

Desuden har skolebestyrelsen en repræsentant med til rådets møder:

Marianne Frank.
Velkommen til samarbejdet til jer alle!

Flemming Brandt

[Forside] [Leder] [Brandøvelse]
[Skattekisten] [Piratskibet] [Tømmerflåden] [Caféen]