NYHEDSBREV MAJ 2015
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Grillaften i Tømmerflåden

Som vanligt inviterer vi alle børn og forældre, der skal starte i Tømmerflåden efter sommerferien til grillaften i Tømmerflåden.

Som altid inviterer vi selvfølgelig også alle vores faste børn og forældre.

VI giver mulighed for en aften i godt selskab og sammen med alle de nye børn og forældre. Her må I hjertens gerne fortælle om alle Tømmerflådens fantastiske sider :)

Arrangementet løber af stablen torsdag d. 11. juni fra klokken 17.30 til 20.00. Prisen er 60,- kr for voksne og 30 kr for børn.

Alt hvad I skal gøre er, at komme over i Klubben, melde jer til og betale. Vigtigst skal I huske selv at tage tallerkener og bestik med på dagen.

Vi vedlæger en udprintbar invitation til at hænge på køleskabet eller opslagstavlen.

Find den lige her!

Vi glæder og til at se jer.
Personalet i Tømmerflåden


Formel 1!

Ja, det kan man faktisk køre i Valby.

Godt nok sidder man foran en skærm i en simulator, men det er lige før man føler, at man sidder i bilen og kører mod Lewis Hamilton.

Det er godt nok sjovt.

En lille flok drenge, Kenneth og Henrik, kørte ræs mod hinanden, og der blev ikke givet ved dørene, de ville vinde ville

Efter en times kørsel, tog vi hjem og spiste i Tømmerflåden, hvorefter drengene hyggede sig resten af aftenen.

De lavede en kort gyserfilm, som de optog på I-pad, og viste den for Kenneth og jeg inden de gik hjem. Fantasien fejlede vist ikke noget hos dem, og inspirationen fra diverse film de har set, var ikke til at tage fejl af.

Måske gemmer der sig en filmproducer i nogen af dem, hvem ved.

Fantastisk aften med nogle skønne unger, der hyggede sig helt vildt.

Og det gjorde Kenneth og jeg i hvert fald også. Tak for det unger!

Henrik

Bowling og film med de store

I Caféen havde vi tradition for at tage den store tur Glostrup rundt en gang om året. Den tradition har vi ikke lyst til at lægge bag os, bare fordi Caféen ikke findes mere.

Altså havde vi inviteret alle 6. klasserne på tur. Og heldigvis ville de gerne med.

Vi startede i bowllinghallen i Glostrup, hvor vi havde tre baner i to timer. Hjemmefra var vi lidt usikre på om ungerne ville holde ved fulde to timer, men det blev hurtigt gjort til skamme. De blev ved, til skærmen blev sort, for stoppe ville de ikke.

De to timer gik faktisk afsindig hurtigt, mange fik succesoplevelser og Henrik lovede rask væk sodavand til hele banden, hvis nogen kunne skrabe 100 point sammen på en omgang. De fik sodavand, og der var flere der nåede over de hundrede point.

Fra Bowlingbanerne gik vi videre mod Dalle Valle, hvor aftensmaden ventede. Undervejs lavede vi et stop i sukkerland, hvor der blev slæbt den ene fulde pose efter den anden ud af døren. De er store de poser, udvalget er stort, og inden man får set sig om, er der stoppet temmelig meget slik i sådan en pose… Jeg ved det, for jeg prøvede det selv.

Slikket blev pakket væk til senere og hos Dalle Valle blev vi bespist fra deres temmelig omfangsrige buffet. Vi havde hørt at det ikke er gourmetmad, men helt så ringe, som jeg
havde forestillet mig, ud fra beskrivelserne synes jeg alligevel ikke det er. Det var i hvert fald mætte børn, vi havde med da vi gik fra restauranten.

Vel ude igen satte vi kursen mod Netto, for at tanke op på drikkevarer, inden vi gik over vejen og trådte indenfor i Glostrup Bio, netop som sidste forestilling sluttede.

Det er ikke ringe at kende en der kan låne biografen efter lukketid. Hjemmefra havde deltagerne besluttet at vi skulle se Pingvinerne fra Madagaskar og The Maze Runner.

Tilbagelænet i stolene, fandt vi de gigantiske slikposer og drikkevarer frem. Trods mæthed fra tidligere mente alle, der snildt var plads til mere. Herefter startede vi med at grine os gennem de tossede pingviner, derefter blev det noget mere spændende.

Så spændende at vi voksne også blev grebet, og at jeg tænker vi muligvis skal planlægge en biograftur når efterfølgeren efter sigende rammer det store lærred en gang til efteråret.

Det var glade, overgearede og måske også en smule trætte børn der tog hjem, da sidste fil var slut og klokken havde slået midnat.

Tak for en fantastisk tur.

Pernille






Tivoli

Endelig blev det tid. Nogen har glæde sig til den årlige Tivolitur lige siden sommerferien sluttede, andre har glædet sig siden vi tog hjem fra den gamle have sidste år. Endelig er der dem, der har set frem til turen med en smule gru.

Der var glæde i luften og en spændt stemning, da bussen kørte fra Fortvej og skolen. Chaufføren tog turen på to hjul og supplerede med sangbar musik til alle der gad synge med. Endelig nåede vi porten til det forjættede land, fik sendt grupper af forventningsfulde børn af sted, inden vi alle drog på opdagelse under forlystelsernes blinkende lys.

Jeg fik fornøjelsen at følges med tre (senere fire) drenge, der alle var en smule nervøse for det gyldne tårn, men som i løbet af dagen blev så glade for det, at de nærmest ikke prøvede andet. Dæmonen hittede også godt, og vi gik nærmest i pendulfart mellem de to forlystelser.

Undervejs mødte vi mange af de andre Tinderhøjbørn, som alle var glade, nogen havde spist for meget sukker og alle havde en dejlig dag.

Vejret var i det store og hele godt. Vi oplevede kun en enkelt voldsom byge, og ellers vekslede det mest mellem sol og overskyet.

Netop som den største byge væltede ned og jeg stod under min paraply og ventede, var de to af drengene en tur i Vertigo - Flyvemaskinerne, der drejer rundt med en fart af 3G. Da de kom ned, fortalte Otto at de undervejs havde fløjet med samme fart som regndråberne, og blot kunne række ud og fange en enkelt.

En surealistisk og vild oplevelse tænker jeg, og var alligevel glad for jeg blev med begge ben solidt plantet på jorden.

Det lykkedes næsten alle at mødes til den aftalte tid, og vi måtte kun ud og lede efter to drenge, der bestemt ikke var på vej hjem - det kom de så - og det var en flok noget udmattede, men også glade børn vi havde med hjem i bussen.

Og så kan I godt begynde at glæde jer.

Vi gør det igen næste år.

Pernille




Jubiiiiih

Så blev vi endelig færdige med alle vores turneringer i bordtennis og billard.

Som skrevet sidst tog Nova sig af guldet i pigernes bordtennis turnering.

I billard finalen mødtes 2 piger fra 3. klasse, nemlig Cille og Lærke. Jeg kunne godt se, at de har spillet en del billard i løbet af deres tid hos os, for hold op de er gode altså! De spillede bedst af 7 kampe, og skiftedes lidt til at vinde, men i sidste ende var det Cille, der løb af med en 4-2 sejr.

Fantastisk kamp piger, og et stort tillykke til Cille med sejren, men egentlig vil jeg sige tillykke til jer begge. For jeg har sjældent overværet en finale med 2 børn, der virkelig gerne ville vinde den samlede kamp, men alligevel var meget anerkendende over for hinanden, uanset resultatet af de enkelte kampe.

Selvfølgelig må man gerne være ærgerlig og måske lidt ked af det når man taber, men I tog det med oprejst pande. Godt gået tøser!

Når I så har fået den ros, synes jeg faktisk, langt hen ad vejen, at alle finalerne er spillet i en rigtig god atmosfære, selv om nogen har haft sværere ved at tabe end andre. Det er dejligt at opleve.

Drengenes billard finale var en dyst mellem Marcus fra 3. b og Lukas T. fra 5. klasse. Den var godt nok også spændende, og de 2 drenge måtte ud i alle 7 kampe, for at finde en vinder. De mødte vist hinanden i de indledende kampe, hvor Lukas vandt over Marcus, så han var jo nok en lille forhånds favorit.
Men det var Marcus ligeglad med, og den afgørende kamp faldt ud til hans fordel, så det var Marcus der tog guldet i sidste ende.

Også her så jeg 2 drenge, der spiller rigtig godt billard, og Lukas, du har en chance for revanche til næste år, så det er bare med at blive ved at øve.

Stort tillykke til Marcus, men også tillykke til jer begge for en fantastisk indsats.

I bordtennis finalen, var der nok også en forhåndsfavorit. Mads fra 3. c havde vundet alle sine kampe indtil finalen ret suverænt, så jeg var overbevist om, at han uden de store problemer ville vinde finalen.

Men der sker altså noget med mennesker, når de står i en finale, og Amir fra 4. klasse, havde i hvert fald tænkt sig at give alt hvad han havde i sig, for at det var ham der vandt. Det gjorde han så, og efter føring på 3-1 til Mads og sejren næsten var hjemme, tog Amir de næste 2 sæt. Også her måtte vi altså ud i et afgørende sæt, hvor nervøsitet og hvad der ellers kan spille ind, kan være meget afgørende.

Mads fik dog styr på nerverne, selv om hans føring var blevet indhentet, og kom ret hurtigt pænt foran i sidste sæt. Det endte da også med en sejr til Mads på 4-3 efter en fremragende kamp fra begge drenge.

Stort tillykke til Mads med guldet, men også her må jeg rose jer begge, for god kampånd og en helt igennem fair spillet kamp.

Henrik

Fødselsdage i maj

Tillykke til jer alle


2. Helene 10 år


9. Cille 10 år


21. Yoonis 12 år


27. Mie 10 år


27. Emre 11 år

Kalenderen den næste tid

Torsdag d. 21. maj holder vi bålaften.

Vi tænder bål, laver mad over åben ild, og hygger ved bålpladsen, inden det bliver tid til at tage hjem.

Vi starter klokken 17.00 og slutter klokken 20.00.

Prisen er 25,- kr.

Fredag d. 29. maj holder vi Klubfest for alle børn.

Som altid vil der være et tema og som altid vil det være en superhyggelig aften.

Vi starter klokken 17.30 og slutter klokken 21.00.

Temaet er OL og vi har sendt invitationerne ud. Ellers kan der hentes en i baren.

Prisen er 25,- kr.

Torsdag d. 11. juni tænder vi op i grillen og inviterer til grillaften.

Traditionen tro inviterer vi både nye og gamle, store og små til en aften i Klubben med god mad, og mulighed for at se hvem vi er for nogle.

Vi lukker dørene op klokken 17.30 og lukker igen klokken 20.00.

Se mere i invitationen, som kan downloades lige her.

Fredag d. 12. juni slutter vi året af med overnatning for de store.

De kvikke vil opdage at vi har flyttet datoen. Vi håber selvfølgelig ikke det vil ændre på antallet af deltagere.
Vi viderefører Cafétraditionen med overnatning i telt, mad over bål, historier i mørket og hygge til langt ud på natten.

Overnatningen er for alle i 5. og 6. klasse.

Vi starter fredag klokken 18.00 og slutter lørdag morgen klokken10.00 når alting er ryddet op og morgenmaden spist.

Prisen er 50,- kr og dækker både aftensmad, hygge og morgenmad.


Tivoli





























Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top