NYHEDSBREV MARTS 2021
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
4. klasse i klubben i en Coronatid

Nu har vi været tilbage i en del uger og den nye (midlertidige) hverdag har indfundet sig.

4.A hygger sig når de er i klub. Hvilket rigtig mange er næsten hver dag og det er dejligt.

Det at de ikke skal dele computere og sal med andre klasser gør at de bare slapper af og hygger sig på kryds og tværs af kammerater.

Vi har fået lidt gang i de gode gamle brætspil igen og lidt krea som ikke kræver de helt store armbevægelser er det også blevet til.

I den forgangne uge har vi fundet et ekstra bordtennisbord i kælderen, da nogle af pigerne savnede at spille rundt om bordet.
Så hverdagen for 4. klasserne i klubben er forandret men mange ting er mere eller mindre som det plejer.

Siden vinterferien har vi lagt et puslespil på 1000 brikker. Vi mangler det sidste (himmel).

Det gode ved puslespil er at det giver en rigtig god hyggestund hvor børn går lidt til og fra. Nogen lægger mange brikker andre en enkelt eller to og andre igen sidder bare og hyggesnakker lidt.

Og når vi er færdige så har vi sørme et mere vi kan gå i gang med.

Louise










3. klasserne i klubben

Ligesom 4. klasserne har fundet sig til rette i den anderledes klub har også 3. klasse indtaget deres del af områderne.

Siden vi delte klubben op i områder, har vi justeret med mellemrum. Gangene foran klasselokalerne er for eksempel blevet en stor del af det at gå i Klub.

Her er både mulighed for en hyggestund alene og de lidt mere vilde lege, når der løbes frem og tilbage, uden den store risiko for at løbe ind i nogen.

Børnene bruger udeområderne i stor stil, stylterne er fundet frem og en bold er altid god at tage med ud, samtidig er vores Playstation blevet et samlingspunkt for både børn og voksne.

Ved at flytte den, så der er udsyn fra begge klassers områder og dermed mulighed for
samspil klasserne imellem med behørrig afstand og egne controllers, er det gået hen og blevet en social aktivitet, der både kan bruges til at hyggesnakke, slappe af og være sammen på tværs af klasserne på en lidt anden måde end normalt, inden det igen er tid til en omgang rundt om bordet eller en pot billard.

Det sidste er sjovt, for der er præstige i forsøget på at slå Dennis ved bordtennisbordet eller give Henrik og Pernille slag i billard.

I det mere stille hjørne har vi fundet brætspil frem, og små hobbyting, som nemt kan pakkes væk og ikke sviner for meget.

Pernille









Besøg af kommende 3. klasser

Har desværre ikke kunne lade sig gøre i disse så underlige tider.

Klubben er opdelt i forskellige områder, hvor vores børn ikke må blande sig med hinanden, og har hver sin voksne tilknyttet.

Det betyder selvfølgelig, at vi heller ikke må have de kommende 3. klasser ovre på besøg.

Spændende hvordan situationen er når de officielt starter hos os til maj. Håber virkelig børnene må blandes mere til den tid, ellers bliver det lidt udfordrende at finde forskellige steder de kan være, men den tager vi til den tid.

Vi synes selvfølgelig det er rigtig ærgerligt de ikke må komme herover, da det er rart at få et mindre kendskab til hinanden, inden børnene starter i klub.

For at få en lille smule af dette bekendtskab, har vi aftalt nogle dage, hvor vi sammen med børnene og pædagogen i 2. klasserne, laver bål med skumfiduser til.

Jeg var ude i fredags med Lars og 2.B i al slags vejr skal jeg hilse og sige.

Vi skulle have siddet ude ved bænkene og talt lidt om klubben, men det forpurrede regnen godt nok.

Og vi kunne ikke sidde inde i bålhytten, da vinden kastede røgen rundt over det hele, men det endte heldigvis med, at jeg havde lidt tid i klassen bagefter til en kort snak.

Skumfiduser blev det også til, selv om der var vildt meget røg. Tror vist, at Lars og jeg fik hjulpet med en del skumfiduser, da det ikke var så rart at sidde inde i bålhytten.

Men alle fik vist maven fyldt godt op med fiduser, og det var rigtig hyggeligt at være sammen med 2.B, hvor der dog er en del børn jeg kender gennem diverse store brødre og søstre, eller af andre årsager.

Glæder mig til at lære dem rigtigt at kende om 5-6 uger.

Henrik






Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top