NYHEDSBREV AUGUST 2023
Leder Den fælles SFO Skattekisten & Piratskibet Tømmerflåden
Fælles ture i sommerferien







Frilandsmuseet















Naturcenter Vestamager













Ræs i skolegården













Tur til Græsted fuglepark

Som så mange andre dage den her sommer viste vejret sig fra den våde side.

Vi havde bestilt hele 2 busser der skulle køre os til Græsted Fuglepark for at se på smukke fugle og andre dyr. Samt et smukt fugleshow.

Mega friske chauffører som hurtigt bliver enige om at vi kan køre i én bus og ”hugger” om hvem der skal afsted. De fleste børn i regntøj, gummistøvler og med store madpakker. De fleste voksne med paraplyer.

Da vi ankommer, er det opholdsvejr og vi får delt ungerne ind i hold. Så starter det store regnvejrsshow ellers, og vi ser fugle der er mere våde end os andre, meeen vi hygger os med det. Tilgengæld var vi stort set de eneste der var i parken. Nogle af os bliver endda væk fra de andre og finder en masse lækre hindbær som vi nyder.

Som det så ofte er når det regner, bliver udendørsaktiviteter hurtigt lidt træls. Fugleshowet var aflyst og børn og voksne var både lidt våde og kolde. Vi blev inviteret inden for hvor ejeren af dyreparken fremviste en fugleedderkop samt en slange man kunne røre ved. Det var spændende for nogen og grænseoverskridende for andre.

Efter denne fine afslutning på vores besøg, kørte vi retur til Rødovre igen, godt trætte og vejret til trods var det hyggeligt at være på tur.

Louise/Tømmerflåden







Gamle huse

Frilandsmuseet er altid hyggeligt, og børnene var i den grad klar, da vi nåede frem.

Vi delte os i mindre grupper, oplevede, lærte og fik nye indtryk, inden vi mødtes til fælles frokost.

Den gruppe jeg gik rundt med, fik mange nye oplevelser med hjem, vi kiggede på gammelt værktøj, snakkede om indretning af boligerne, undrede os over at sengene var så korte og gemt i skabe, og havde en fest på de toppede brosten.

En af drengene vidste at den store gård fra Fyn har et udendørs das, man kan kravle igennem. Det var et hit, og der blev kravlet igennem mange gange. Det største hit var byggebrædderne på græsset mellem madpakkepladsen og den store mølle.

Efter frokost blev der bygget til den store guldmedalje. Alle børn var med, store og små, drenge og piger. Faktisk behøvede vi ikke at se mere.

På vej mod udgangen kom vi forbi huset, hvor man må røre og prøve og ligge i sengene. Også det var et hit. Vi mødte en dame, iklædt tøj fra gamle dage, som sad og vævede. Børnene havde mange spørgsmål, hun svarede og viste beredvilligt og mange spændende spørgsmål blev besvaret.

Det er skønt at være på tur med nysgerrige børn.

Pernille


Fællestur til naturcenter Vestamager

Onsdag i uge 30 gik fællesturen til Amager, nærmere betegnet Naturcenter Vestamager.

Vi har været der før, og vidste jo at der kunne fiskes lidt i deres små søer, og at man kunne låne fiskenet o.s.v. Det kan man så ikke mere, men heldigvis var Pernille på forkant med situationen, og havde taget 10 af skolens egne fiskenet med. Vi kunne dog låne nogle bakker, små ”mikroskopglas” og billeder af de fleste af de smådyr der lever i søen, så der var mulighed for at se hvad der kom op i nettet.

Rigtig mange børn brugte meget tid ved søerne, og der blev fanget alverdens sjove, spændende, ulækre (syntes nogen) små insekter, som godt kunne se lidt skræmmende ud når de blev forstørret i glasset. Der var mange frøer i søerne, og der gik lidt sport i at se om man kunne fange sådan en.

Det lykkedes, 2 stk. frøer og en haletudse som blev studeret godt og grundigt, inden de blev sat fri igen, især haletudsen.

Og så var det sjovt at se, hvordan børnene i starten var lidt skeptiske ved at rode rundt i alt det mudder der kom op sammen med dyrene. Men det var kun lige indtil Oscar Li viste alle de andre at det ikke var så farligt og ulækkert. Så fulgte de fleste trop, og fik rodet godt rundt i mudderet.

Ellers hyggede mange børn sig bare inde hos Fårene, som for nogen var de mest spændende dyr derude. Og så er der masser af skønne arealer til fri leg og hygge, og det var der heldigvis også mange der benyttede sig af.

Fedt at være afsted med kollegerne og børn fra alle afdelinger, og skønt at lære en masse af de mindre børn fra Skat og Pirat at kende. Så tak til alle børn og voksne for en skøn tur ud i det fri.

Henrik


Banan cykel ræs

Det lyder da rigtig sjovt ikk’.

Det var det godt nok også, da vi i vores ”krop og motion” uge kørte om kap på banan cyklerne.

Alle fra Piraten, Skatten og Tømmerflåden, fik tilbuddet om at være med, og der var faktisk en pæn del der deltog.

Vi startede med et køre 2 ad gangen mod hinanden, dog på tid, hvor de bare skulle ned at vende rundt om en top. Derefter blev der kørt langdistanceløb, nemlig rundt om forskellige ting, inden turen gik rundt om Skattekisten.

De store i Tømmerflåden havde nok en lille fordel, men der var altså rigtig mange af sfo 1’erne, der fulgte godt med og fik gode tider.

I sidste ende var det Alba og Rasmus fra 4.A og der kæmpede om sejren, som faldt ud til Albas fordel, da hun bare var lidt hurtigere end alle de andre.

Godt gået Alba, selv om du i høj fart væltede 2 gange og endte inde under cyklen begge gange. Det førte dog bare til lidt ekstra smil fra din side, og så kørte du hurtigst alligevel, Sådan: Dejligt med stor opbakning fra alle husene, så tak for det.

Og så respekt for at Musa (pædagog i Tømmerflåden) også lige skulle prøve rundt om toppen. Jeg skriver ikke noget om dine tider Musa, meeeeen det kan du gøre bedre altså.

Henrik

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Eva Lassen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top