Hvor er det godt!
Kan du huske, da du selv var barn? Hvornår havde du det allerbedst? Jeg selv er ikke et sekund i tvivl: Ferierne med mine forældre var gode - men når jeg tænker tilbage, var de bedste stunder, når jeg var sammen med gode venner og kammerater. Når vi havde tid til at gå helt op i en leg, til at fordybe os i det, vi havde gang i. Uanset om det var boldspil, brætspil - eller blot at være sammen, sidde at pjatte og lave… ingenting. Mest trygt var det, når vi vidste, hvor vi kunne finde nogle voksne, hvis vi havde brug for det. Men de vigtigste personer var kammeraterne.

Det er naturligvis en påstand, at alle mennesker har det sådan. Der er masser af nuancer, men jeg er


ikke i tvivl om, at det for langt de fleste børns vedkommende stadig er sådan: Det er allerbedst at kunne være sammen med gode venner - med voksne i nærheden til at hjælpe, når noget går galt. Voksne, der kan hjælpe med inspiration til gode oplevelser sammen med vennerne.

Det er de rammer, vi hele tiden
forsøger at etablere i SFO: Et miljø, hvor der er masser af muligheder for børnene at være sammen i mindre eller større grupper - sammen med, eller uden voksnes indblanding. Det gælder både, når vi er på ture, holder fester - og til daglig, når vi udnytter de fantastiske, fysiske rammer, vi har i vores SFO. Der er børn alle steder: Udendørs på boldbanen, i "skoven" langs hegnet til naboerne eller på legepladserne. Og indendørs i de mange små og større lokaler: I puderum, i spillerum og i vores mange små øer med forskellige møbler beregnet til spil, byg og kreative aktiviteter.

Derfor er det herligt at se den stemning, der hersker alle vegne. Børn, der engageret er sammen med gode venner om


mangfoldige aktiviteter. Voksne, som venligt og hjælpsomt er sammen med børnene og animerer dem til udvikling. Hele tiden med det i fokus, at her skal vi være sammen. Vi skal være sammen, fordi vi udvikler os, når vi er sammen med nogen. Og fordi fællesskabet er så vigtigt, når vi ser på den enkeltes livsglæde.

Nå, det blev vist lidt højtravende. Ikke desto mindre er det vist i al sin enkelhed det, der er den pædagogiske opgave for os i SFO'en. Og sagt i al beskedenhed: Det lykkes jo meget godt!

Flemming
[ Forside ] [ Leder ] [ Skattekisten ] [ Piratskibet ] [ Tømmerflåden ] [ Caféen ]