NYHEDSBREV JUNI 2015
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Stof til eftertanke

Grillaften i Tømmerflåden har vi holdt i mange år.

Både for hyggens skyld, men især for at give Jer nye børn og forældre muligheden for, at komme forbi og hilse på os, og se hvad vi voksne er for nogen.

I år gjorde vi som vi plejer, og havde handlet til det antal børn og forældre der var tilmeldt. Desværre var der rigtig mange der i løbet af selve dagen gerne ville melde sig til, hvilket førte til en del frustration hos nogle af Jer, da vi måtte sige nej til Jer.

Det kan jeg godt forstå, og jeg synes også selv det er rigtig ærgerligt, at vi måtte sige nej til så mange. Jeg håber til gengæld, at I også kan se det lidt fra vores side.
Vi syntes vi sad i et pænt dilemma, da nogle foreslog de selv kunne tage mad med til grillen - men skulle vi så sige ja til nogle af Jer, og ikke til andre.

Øv, at vi endte i den situation, for vi vil jo gerne se så mange som muligt.

Det giver så anledning til noget eftertanke, for man kan jo altid gøre tingene anderledes/bedre, og det vil vi rigtig gerne.

Altså vil vi i fremtiden tale om, hvad vi kan gøre, for at alle bliver imødekommet på en god måde.

Og er der nogle af Jer - gamle som nye forældre, der har gode ideer til nytænkning, er vi meget åbne for det også.

Henrik


Klubfest

Skulle vi have holdt sidst i maj.

Der var desværre ikke ret mange tilmeldte, faktisk kun 8, og det syntes vi var for lidt at feste med. Der var 2 fødselsdage i et par klasser, som selvfølgelig trak en del ned på deltagerantallet.

Rigtig ærgerligt det lige faldt sammen. Men vi syntes jo ikke, at de børn der havde glædet sig til festen skulle snydes, så vi spurgte dem om en tur i Dinos legeland kunne være noget de havde lyst til i stedet for. Det var en rimelig populær idé, og det viste sig også at være et rigtig fedt sted.

Der var tryk på i et par timer, på diverse hoppepuder, trampoliner og hvad der ellers bød sig.

Det må have været nogle trætte børn, der kom hjem denne fredag aften.

Mens Lotte, Berit og Henrik fik rørt sig en pæn del i Dinos, lavede Arife og Pernille mad til os hjemme i klubben, så det var klar da vi kom hjem.

Fantastisk hyggelig aften blev det, selv om disco festen måtte flyttes til Ishøj.

Tak for det unger, og vi glæder os til næste fest i det nye skoleår.

Henrik


Køkkenhave

Louise og jeg fik en fiks ide. Vi laver da en køkkenhave.

Ungerne var med, pallerammer blev fremskaffet og så blev der ellers lagt kræfter i, da jord skulle flyttes fra den ene ende af skolens grund til den anden.

Børnene bestemte hvad vi skulle plante og tegnede fine skilte i forvejen. Og da jorden var klar, blev kartofler, ærter, gulerødder og salat plantet og lagt efter alle kunstens regler.

Undervejs fik vi mulighed for at tale lidt om forskellen på en køkkenhave og en køkkenmødding, som et af børnene i et splitsekund fik kaldt vores projekt.

Siden er der blevet vandet og både kartofler, ærter, gulerødder og salat er på vej og frister grønt, når vi er ude og pusle om haven.

Der er også en del vækster vi ikke har indbudt - altså er næste punkt på dagsordenen at luge…

Pernille








Grillaften

Vi gjorde det igen.

Tændte op i grillen, inviterede fra nær og fjern, lavede mad og hyggede hele dagen. Først med alle børnene i SFO, senere med forældre og nye børn til næste års SFO.

Et par af de gamle mødte heldigvis også op, og superhyggeligt var det, at så mange gad bruge en aften sammen med os.

Der blev tid til det hele - både mad, rundbold, is og en enkelt tur rundt i huset.


Tak for en hyggelig aften
Pernille








Overnatning

Seksten glade børn fra 5. og 6. klasse mødte op da Louise og jeg tændte op i bålet, snittede grøntsager til den store guldmedalje og fandt telte i kælderen til overnatning i det fri.

Vejret var med os, og da alle teltene var sat op blev det tid til at lave madpakker i foliebakker under grillen og riste spyd med alskens lækkerier over.

Vi kunne godt have købt mere kød, men heldigvis vidste vi hvor vi kunne finde en flok pølser. Og der var vist ingen som gik sultne fra bordet.

Mens bålet igen buldrede løs og gjorde sig klar til endnu en omgang gløder og ristede skumfiduser, blev det tid til en gang rundbold. Siden gik grupperinger hvert til sit, nogen sad om bålet, andre ville hellere hygge i teltene.

Klokken blev mange og mørket stod på sit højeste, inden vi alle - de fleste - gik i seng. Langt de fleste sov, nogen frøs og andre havde været vågne hele natten da vækkeuret satte ind og det blev tid til at komme op og i gang igen.

Boller blev bagt, telte slået sammen og efter endnu en omgang bål kunne vi sætte friskbagte bålstegte pandekager og røræg til livs sammen med alt det et morgenbord i det fri (hos os) kan byde på.

Jeg var træt da jeg gik hjem. Men jeg var også glad - for hold da op for en hyggelig aften, nat og morgen.

Pernille








Fødselsdage i juni

Tillykke til jer alle


4. Ian 11 år


6. Oliver 12 år


11. Jim 11 år


16. Fatima 11 år


25. Christoffer 11 år


25. Kristine 12 år


26. Angelina 11 år


30. Kasper 11 år


30. Samroze 11 år

Fødselsdage i juli

Tillykke til jer alle


12. Noah 12 år


13. Marcus 10 år


26. Jonas 11 år


27. Efe 11 år

God sommer

Til Jer alle.

Og god ferie selvfølgelig, håber I vil nyde den.

Når I ikke har ferie, er det jo hos os I skal hygge jer.

Bare så I husker det: Det er altid en god ide, at have badetøj og madpakke med, for vi kan godt finde på at tage til vandet, hvis vejret er til det, eller lave vandkamp, hvor det jo er meget rart at have badetøj med.

Også ud over vores faste turdage, som er tirsdag og torsdag.

Vi har flere gode ideer til ture ud af huset, men planlægger dem fra uge til uge, med de børn der er der i de forskellige uger, ud fra vejr, vind o.s.v.

Henrik


Turneringsmedaljer










Bålaften










Køkkenhave
















Grillaften








Overnatning









Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top