NYHEDSBREV OKTOBER 2018
Fra ledelsen Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden
Fodbold



I uge 39 løb vores SFO fodbold turnering mod Hendriksholm Skole SFO endnu en gang af stablen.

Vi var som altid på udebane, fristes man til at sige, og pigerne var ude og spille om tirsdagen og drengene om torsdagen.

Begge hold var baseret på en 3-3-1 opstilling.

Oprindeligt ville børnene have spillet 2-4-2 men vi måtte ikke være så mange på banen, og det fik vi først at vide på første kampdag, og måtte derfor lave en nødløsning.

Det skadede dog ikke det store for det vi havde trænet, da vi bare rykker en fra midten ned i forsvaret. Ellers samme system.

Begge hold var baseret på samme etiske regelsæt:

- Vi spiller for at have det sjovt, men også for at vinde.

- Vi spiller for at gøre vores bedste

- Vi spiller som et hold. Når vi spiller som et hold, kan ingen slå os.

- Vinder vi er vi gode vindere og siger pænt tak for kampen og respekt til modstanderen, og vi jubler uden at håne.

- Taber vi er vi gode tabere, der ikke er bange for at sige tillykke med sejren.

- Vi støtter hinanden og siger kom igen i tilfælde af nederlag, brændt chance, eller en fejl der koster et mål. Ingen bliver sure på hinanden på eller udenfor banen.

- Vi vinder og taber som et hold. Vi er klar over at nogle er bedre end andre og omvendt, men det er aldrig en persons skyld at vi vinder eller taber. Vi jubler dog når andre scorer eller laver en god aflevering eller redning, og er ikke bange for at fremhæve andre end os selv.

- Tackler vi hårdt siger vi pænt undskyld. Får vi en hård tackling må man godt blive ked af det og øv, men tager også imod undskyldningen og ingen sure miner eller hævnakter.

- Vi brokker ikke til dommeren eller kommer med dårlige undskyldninger. Taber vi, er det kun vores egen fejl.








Begge hold levede fuldt ud til det og leverede super godt.

Rent pædagogisk kunne vi ikke have været stoltere over både drengene og pigerne.

Der var ingen brok eller sure miner, kun godt kammeratskab, og god fair play ånd til modstanderen.

Især drengen er vi på det her punkt stolte af, da Hendriksholms drenge virkelig gik til den og kom med grove tacklinger i år.

Pædagog Martin mimede måske på hans diskrete facon til hoveddommeren på et tidspunkt at han mente de burde have fået smidt en eller to spillere ud, og vi oplevede for første gang at få en spiller der måtte gå fra banen på grund af et slag, der heldigvis ikke viste sig at være alvorligt overhovedet.



Det slog dog ikke drengene ud, og de tog det i stiv arm og leverede flot.

Som Pædagog Martin hurtigt printede ind i drengenes hoveder under 1 halvelg: Vi slår dem hvor det gør mest ondt - på point tavlen.

Hendriksholms personale undskyldte efter drengekampen deres opførsel, og drengene selv var også ovre og sige undskyld, men trods de hårde tacklinger var intet ondt blod udenfor banene eller mellem kampene.

Børnene hyggede sig på tværs af skoler, uden problemer og der var en god atmosfære og stemning omkring det.




Rent fodboldmæssigt har vi også grund til at være stolte.

Pigerne fik to uafgjorte i 1-1 og 0-0 men burde have vundet begge stort.

Det var utrolig flot dominans fodbold, og både Martin og Bolette stod og spurgte hinanden, hvorfor vi ikke vandt de kampe.

I 1-1 kampen førte vi 1-0, vi brænder et straffe og presser dem i bund.

Hendriksholm Skole stillede kun med 2. klasser, og alligevel havde vi på et tidspunkt tre 0.klasser inde og pressede dem alligevel helt i bund.

Vi har ti skud indenfor målrammen (Ja Martin talte) og de har kun 2 og scorer på det ene.

Leonora fra 2.B scorede på et flot langskudsmål.

I 0-0 kampen havde Hendriksholm overhovedet ikke et eneste skud på mål, hvor vi havde 15 (ja Martin talte stadigvæk).

Vi havde to skud på indersiden af stolpen, der i 9 ud af 10 tilfælde ville være gået ind, men i de her gange røg ud… må så være 8 ud af 10 i forhold til den her statestik.

Vi spillede dem ned under græstæppet og Hendriksholm var ovre og sige vi i begge tilfælde havde fortjent at vinde kampen.

Sort uheld og dygtige målkvinder kostede sejrene, og det skal vi også have respekt for, når modstanderen leverer.








Hos drengene vandt vi en og tabte en.

På begge hold var der en blanding af 0.-1.-2. klasser.

I den ovenover beskrevet kamp med hårde tacklinger, vandt vi 2-0 på mål af Oliver og Mathias fra 1.Y, men kunne og burde havde vundet.

Grundet tacklingerne og en spiller der måtte udgå med en frygtet knæskade, Viktor fra 1.X der indtil da virkelig havde spillet en flot kamp og leveret flotte hjørnespark og bundet vores forsvar sammen, var Martin ikke lige helt på til at tælle målchancer, da han havde travlt med at holde drengenes hoveder kolde.

Men drengene spillede flot teknisk fremadrettet fodbold og dominerede klart kampen, og stod vildt godt i forsvaret i de få gange de kom nær vores mål.

Carl fra 2.A, der også var holdet og truppens kaptajn, havde på et tidspunkt en flot afgørende tackling ved stillingen 1-0, hvor han fejede tre mand væk fra vores mål.

Også værd at rose og fremhæve Anton fra 0.B og Ivan 1.X, der i Viktors fravær, steppede op og tog fra i forsvaret.

Ja hele holdet, Vilads, Oliver, Viktor, Anton, Ivan, Mathias, Carl, Joseph, William, Samuel, og Hugo, er værd at fremhæve. Det var en flot holdindsats.



Den anden kamp vandt Hendriksholm desværre med 0-5.

Men der havde vi, sagt i alt respekt for 0.klasserne, også en overvægt af 0.klasser på holdet, mens Hendriksholm hele tiden kørte udelukkende 2. klasser, og vi mistænker også enkelte 3. klasse elever, hold.

William fra 2.B og Mikael fra 1.Y tog hver en halvleg i målet, og trods scoren kan lyde negativ, tog de virkelig flot fra i målet.

En dårlig kamp fra begge herrer og vi havde haft et langt større nederlag på hænderne.

Desværre blev der ikke mulighed for at spille vinderhold mod vinderhold, for den er jeg ret sikker på vi havde vundet.

Der er dog stor grund til at være stolt af vores hold 2, trods 0-5 nederlag.

Der er et kæmpe potentiale i 0.klasse drengene, og når de lige får lidt mere fysisk på her i løbet af de næste år, bliver de super til næste år.

Så 0-5 nederlaget skal slet ikke ses som nederlag. Det skal ses som et step på vejen mod noget rigtig godt.

Pigerne er traditionelt altid gode når vi er ude og spille, men i år, har drengene vist stor kvalitet i truppen.

Martin
Fødselsdage i oktober

Tillykke til alle


6. Malou 7 år


7. Olivia 7 år


11. Lærke 7 år


11. Maia 7 år


13. Mikail 7 år


21. Jasmine 7 år


25. Alexander 7 år


28. Vince 8 år


28. William 8 år


29. Elliot 8 år


29. Freja 8 år


31. melanie 9 år

Farvel til Dorte…

Da vores dygtige medhjælper Dorte Gleerup skal på førtidspension, må vi desværre meddele at hun stopper i Skattekisten den 9/10, og at det derfor desværre er blevet tid til at sige tak for denne gang, og generelt tak for alt.

Dorte har i rollen som medhjælper stået for maden/frugten til børnene i Skattekisten og haft det store overblik, når det kom til at sende børn hjem, og været en stor del af hverdagen i vores hus, samtidigt med at hun været en rar kollega, der var god for stemningen i huset, og vi vil derfor savne Dorte meget.

Vi håber da at selvom hun snart ridder ud i solnedgangen, at hun kommer på besøg hos os i ny og næ.

Fra alle kollegaer i Skattekisten, og ja også fra Tømmerflåden og Piratskibet, skal der lyde et kæmpe tak for indsatsen og selskabet, og vi ønsker hende alt mulig held og lykke i fremtiden.


… og velkommen til Simon

Som bekendt så når en dør lukker sig, så åbner en ny. Og med Dortes afgang giver det os dermed mulighed for at sige goddag og velkommen til Simon, der her får lov til at præsentere sig selv.

Goddag. Jeg hedder Simon.

Jeg er 19 år gammel og blev i sommers færdig med en teknisk gymnasieuddannelse og holder i år sabbatår. I led med dette er jeg blevet ansat frem til jul.

I denne periode er det mig der skal overtage Dortes rolle med at lave eftermiddagsmad/frugt.

Jeg glæder mig til at (prøve) at lære børnenes navne og hjælpe til med det jeg kan.

Simon


Afhentning af børn/telefoniske problemer igen, igen

Da vi igen bøvler med telefoniske problemer i Skattekisten, I kan godt ringe op men vi har virkelig svært ved at høre jer i telefonen, og nej det skyldes ikke kun at vi alle er nogle gamle hønisser :D

Så vil vi i forhold til afhentning at I skriver på tabulex, hvornår jeres børn skal sendes hjem.

Vi sender ud kl hel og halv, og tjekker også tabulex i samme tidsrum.


Afhentning og aktiviteter

Nu hvor værkstederne åbner op for alvor i både Piratskibet og Skattekisten, og samtidigt med at børnene er begyndt på klubbesøg i Tømmerflåden, vil vi også i forhold til afhentning af jeres børn, bede om tålmodighed, når vi skal finde dem.

Vi forsøger så vidt muligt at holde et overblik over hvilket hus og aktivivitet børnene er i og på, og opfordrer børnene til at tjekke sig ind og ud af de forskellige afdelinger, når de kommer og går.

Men det kan smutte en gang imellem, og så er det vi må ud og lede.

I skattekisten må børnene desuden i forhold til Piratskibet bevæge sig mere frit på næsten hele skolens udeareal, og det kan derfor tage lidt længere tid at finde jeres børn end hvad I har været vant til, førhen.

Tak for forståelsen :)




Halloween dag

Fredag den 2. november holder vi Halloween hygge i Skattekisten i tidsrummet 14-15.30.

Børnene vil blive opdelt i to hold, der skifter mellem køkken aktivitet, hvor vi laver uhyggelige-hyggelige boller og ”klamt” saftevand, og lege nogle lege i fællesarealet ved 1.Y.

I er velkomne til at hente børn før 15.30, men hvis jeres barn skal have det hele med så at sige, så vil vi opfordre at I henter jeres børn kl. 15.30.


Klubbesøg

2.klasserne er begyndt at komme på besøg i Tømmerflåden, og det er indtil videre forløbet med stor succes, bedømt på tilbagemeldingerne fra børnene selv.

De har mulighed for at besøge klubben mandag og torsdag, så længe personalet i både Tømmerflåden og Skattekisten siger god for det, og det har vi gjort i langt de fleste tilfælde.


Garderobe

Nu hvor efteråret er over os, vil vi gøre opmærksom på at det er tid til at tjekke jeres børns garderobe.

Der er flere børn der har klaget over mangel på regntøj eller skiftetøj, så herfra en OBS på at lige få tjekket og opdateret garderoben, så tøjet og tilbehør er i orden.


EKU Talentshow

Fredag den 26. oktober satser Pædagog Martin, og de skønne 2.B piger, Emmily, Karla og Uma på at gentage forårets succes med endnu et EKU talentshow.

Sidste talentshow holdte vi før sommerferien i slut maj måned, og var en fin succes med masser af dygtige og modige optrædende, og der var endda flere der aldrig nåede på scenen.

Martin arbejder på at alt kan lade sig gøre, og der vil komme en udmelding, hvis det finder sted.

Så noter datoen for en sikkerhedsskyld og find et indre talent frem.

Dem der ikke nåede på sidst får selvfølgelig første ret denne gang.


Aktivitetsplan for Skattekisten

Mandag: 2.klasser på besøg i Tømmerflåden og Træværksted i Piratskibet.

Tirsdag: Lucia.

Onsdag: Ler og kor .

Torsdag: 2.klasser på besøg i Tømmerflåden og Sal.

Fredag: Brætspil hygge v. Martin..

Vores kreative værksteder har selvfølgelig som altid åbent sideløbende med ovenstående aktiviteter, når vi har mulighed for det. .

Arkiv
Redaktionen: Konstitueret SFO-leder Peter Eriksen (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top