Ro på...
Et skoleår er skudt i gang. Er skudt rigtig godt i gang. Efter de store rokeringer i forår og sommer, hvor børn blev meldt ind og ud, er det en fornøjelse her, kun en måned inde i året, at be-væge sig rundt i SFO’en og mærke, hvordan børnenes venskaber hastigt udvikler sig. Børn og personale har lynhurtigt fundet ind i en hverdagsrytme, som bæres af en tryg og varm atmosfære. Det er herligt at se!

Hverdagens og det tidlige efterårs aktiviteter er også ved at komme i gang: Børnene i Skattekisten og Piratskibet er i gang med de første kreative sysler, der er kommet gang i idrætssalene - og sandelig om ikke også de gode, gamle rørperler er kommet frem igen. Går de dog aldrig af mode? I disse dage er mange af Tømmerflådens børn ude at
forsvare Tinderhøjs sportslige position i Rødovre Cup’en. Forhåbentlig får de en stribe gode foldbolddyster med børn fra andre SFO’er i Rødovre. I Caféen er der ved at blive afholdt valg til brugerrådet, og rummet syder af de mange unge, der snakker, er på computeren - og for øvrigt spreder en rigtig hyggelig atmosfære omkring sig.

Personalet er netop gået i gang med et stort undervisningsprojekt, der vil strække sig over vintermånederne. Et projekt, der skal give inspiration til nye måder at håndtere børn, der er i
vanskeligheder af forskellig art. Den første undervisningsdag gav stof til eftertanke - og til arbejde herhjemme hos os selv. Det bliver spændende at følge udviklingen hen over vinteren, efterhånden som det nye redskab folder sig ud.

Her på det sidste har der været en vis uro i geledderne. Uroen er kommet af, at kommunalbestyrelsen skulle beslutte sig for de næste års budget, og nedskæringer i indskolingen var sat i spil som en del af forhandlingerne. Forleden blev politikerne enige om, hvordan budgettet skulle
skrues sammen - og hel-digvis blev der ikke rørt ved vores velfungerende ind-skoling.

Faktisk er SFO’en gået overraskende fri for besparelser - andre end dem, der kommer til at gælde for alle områder i kommunen. Det vil sige, at vores budget til aktiviteter i 2011 ikke følger den almindelige prisudvikling. Det er naturligvis irriterende igen at skulle tåle, at de penge, vi kan gøre godt med, får mindre værdi. Det kunne dog være gået værre, og alt i alt må vi vist blot slikke sårene og være lidt lettede.

Flemming Brandt

Brandøvelse
Når I ser denne Flaskepost, har den sikkert allerede fundet sted, brandøvelsen.

Vi holder på skolen to brandøvelser hvert år her i
eftersommeren: Én i undervisningstiden, og én i SFO-tiden. Det gør vi af to grunde: Dels skal vi være helt sikre på, at vores teknik virker. Dels vil vi være lige så sikre på, at både personale og børn ved, hvad de skal gøre, hvis uheldet en dag skulle være ude, og vi får brug for at komme ud i en fart.

Det er sådan en ting, vi

forhåbentlig aldrig får brug for at vide i praksis. Heldigvis er det tætteste, vi endnu har været på den situation, at en stylte engang væltede ind i en af vores brandmeldere, og dermed fik os alle sat i bevægelse. Det bekræftede os dog i, at vi ved, hvordan vi skal håndtere sådan en situation.

Det giver nu en meget god fornemmelse.

[ Forside ] [ Leder ] [ Skattekisten ] [ Piratskibet ] [ Tømmerflåden ] [ Caféen ]