NYHEDSBREV JUNI 2017
Fra ledelsen Børnesyn Grøn SFO Skattekisten Piratskibet Tømmerflåden Ombygning
Upcycling


Stolene fra Godhavn

For mange år siden stod en flok nye stole på skolen, hvor små elever sad og skrev A-B-C.

Siden blev stolene slidte, med tiden skiftet ud og havnede rundt om - nok mest i kælderen under skolen.

Der stod de i mange år, mens Helge stadig kunne huske de var i brug for 40 år siden.

For et par uger siden stod Tømmerflådefolket i en del af kælderen, vi ikke normalt kommer i, og der stod en lille flok af de gamle stole.

Med den grønne uge foran os og Folkemødet i enden, blev en hurtig beslutning ført ud i livet. Vi ville give de gamle stole nyt liv - upcycle, som det så smukt hedder.

Da vi vendte stolene om fik vi everraskelse. Det viste sig at stolene er lavet på Skolehjemmet Godhavn - børnehjemmet som filmen "Der kommer en dag" er bygget over. Det gjorde det vigtigt for os at behandle stolene med respekt og restaurere i en god tone.

Med hjælp fra børnene, blev stolene slebet ned, hak og ridser blev udlignet, og der hvor de var flossede kom nye runde hjørner og glatte overflader.

I kælderen stod også trægrunder og træmaling. Alle stolene fik hver to lag af både det ene og det andet, inden vi var klar til at dekorere og male fine billeder på stolene.

De blev færdige i sidste øjeblik. Nåede et lag lak, så de også holder til brug, inden vi satte dem på auktion til sidste uges folkemøde.

Måske så I dem?

Vi besluttede os for et mindstebud på 200,- kr. De seks stole indbragte ikke mindre end 1450,- kr - et godt tilskud til bålhytten, som der blev samlet ind til.

Pernille

Arkiv
Redaktionen: SFO-leder Flemming Brandt (ansvarshavende), Pernille Skau Nørgaard (redaktør) Til Top